Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Türkiye’yi istikrarsızlığa götürmeyin”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, “Türkiye’deki tüm siyasilerin ve tüm karar önderlerinin Türkiye’yi germemeleri, Türkiye’yi istikrarsızlığa götürmemeleri ve Türkiye’deki istikrarın devamı için çaba sarf etmelerini rica ediyoruz” dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yalçıntaş, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti: ‘’İş dünyası olarak Türkiye’deki istikrardan son derece memnunuz. Türkiye’deki bu istikrarın devamını istiyoruz, devam etmesinden yanayız. Türkiye’deki istikrarın devam etmesi, Türkiye’nin herhangi bir gerginliğe veya herhangi bir kaos ortamına sürüklenmemesi için İTO olarak, iş dünyasının temsilcisi olarak yapabileceğimiz bir tek çağrı vardır; Türkiye’deki tüm siyasilerin ve tüm karar önderlerinin Türkiye’yi germemeleri, Türkiye’yi istikrarsızlığa götürmemeleri ve Türkiye’deki istikrarın devamı için çaba sarf etmelerini rica ediyoruz. Bunun haricinde Türkiye’nin elbette geçeceği siyasi adımlar vardır, Cumhurbaşkanlığı, genel seçimler vardır. Türkiye bunların hepsini kendine yakışır bir ölçüde, güzellikte geçmelidir. Türkiye’yi germeye, bir takım sıkıntılara, kavgalara götürmeye de hiç kimsenin hakkı yoktur. Siyasetçilerden de bizim talebimiz, attıkları adımlarla Türkiye’ye zarar vermemeleri.’’

Murat Yalçıntaş, Türkiye’deki istikrar bozulmadığı sürece ekonominin bozulmayacağını, siyasi istikrar bozulursa ekonominin de bundan zarar göreceğini belirtti.

/ İSTANBUL

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni yılda vergi ve harçlar zamlı

  İşsizlik oranı yüzde 9.1’e indi

  Kuveyt Türk’e 200 milyon dolarlık Murabaha sendikasyonu

  “Türkiye’yi istikrarsızlığa götürmeyin”

  Trafikte ölüm teminatı 60 bin YTL

  Cep’lerin yüzde 40’ı Çin malı olacak

  Faizde değişiklik beklenmiyor

  TÜSİAD: Carî açık büyüme için risk


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004