Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkmenbaşı vefat etti

Türkmenistan, “ömür boyu lideri” Saparmurat Niyazov Türkmenbaşı’nı kaybetmesinin şokunu yaşıyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet kaynağı, “Hepimiz şoktayız” dedi. Bir hükümet kaynağı da 21 yıldır devlet başkanı olan Niyazov’un beklenmedik bir şekilde öldüğünü duyurdu.


Muhammed, George’u geçti

İngiltere’de Muhammed adının, popüler isimler listesinde, klasik bir İngiliz ismi olan George’u geride bıraktığı, her geçen gün daha çok anne babanın

Pentagon’a para yetmiyor

Pentagon’un, Irak ve Afganistan’daki savaşlarda kullanılmak üzere Beyaz Saray’dan 99,7 milyar dolar ek bütçe istediği bildirildi.


  Suud -İsrail teması doğrulandı

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Richard Jones, aralarında diplomatik bağlar bulunmayan İsrail ile Suudi Arabistan arasında yüksek seviyede temaslar olduğu yönündeki haberleri doğruladı.


  ‘Nasrallah efsanesi bitti’

ABD’nin Lübnan’daki Büyükelçisi Jeff Feltman, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora hükümetine karşı saldırgan tutumu nedeniyle “efsane statüsünü” kaybettiğini ileri sürdü.


  İran bugün oylanabilir

İran’ın nükleer programına karşı çıkan uluslararası kamuoyu, yaptırım için görüşmelerini sürdürüyor.


  Esad ile ABD birbirine kur yapıyor

Amerikan hükümeti, Suriye’de muhalif grupları desteklediğini itiraf etti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, “Muhalifleri destekliyoruz, ama bu faaliyet Devlet Başkanı Beşşar Esat rejimini istikrarsızlaştırmaya yönelik gizli kapaklı bir şey değil” dedi.


  Kızılay’a ‘’özel’’ karşılama

Güney Asya’da yaşanan Tsunami felâketinin ardından başlattığı ‘’Asya Ağlıyor’’ kampanyası çerçevesinde Sri Lanka’da yaptığı kalıcı konutların teslim töreni için başşehir Colombo’ya gelen Türk Kızılayı heyetine, devlet konukları için düzenlenen özel karşılama programı uygulandı.


  AB yeniden adım atıyor

Avrupa Birliği Daimî Temsilciler Komitesi’nin (COREPER) Brüksel’deki toplantısında, Türkiye ile müzakerelerde altyapısı tamamlanan dört başlıktan biri konusunda pozisyon belgesi hazırlanmasında uzlaşmaya vardı.


  Rumlar, Finlandiya’yı Türk taraftarı buldu

AB Dönem Başkanı Finlandiyalı bir yetkili, Rumların kendilerini daha çok Türkiye taraftarı olarak gördükleri için sorunu çözmelerini istemediklerini söyledi.


  TSK, dünyanın en büyük 8’nci ordusu

İngiltere’de yayımlanan The Independent gazetesi, dünyanın en büyük 10 ordusunu gösteren bir liste yayımladı. Listeye giren tek Avrupa ülkesi olan Türkiye, dünyanın 8. büyük ordusuna sahip ülke olarak gösterildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004