Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ona kulak verilseydi Ermeni meselesi olmazdı

Son sayısında Bediüzzaman Said Nursî ile Nazım Hikmet’in Ermeni meselesindeki görüşlerini kapak yapan Nokta dergisi, “İslâmcılığın ve solun sembol isimleri” olarak nitelediği bu iki insanın “Ermeni meselesine kayıtsız kaldıklarına dair genel bir kanaat” bulunduğunu yazdıktan sonra, “Ancak şimdi anlıyoruz ki, zamanında sözlerini söylemişler” ifadesini kullandı.


FARKLI KARARLAR

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, E. Org. Doğu Aktulga için yazdığı yazıdan dolayı Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tazminat öd

Başkan Arslan: Yargıtay da hata yapabilir

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Yargıtay'ın iş yükünün ağır olduğnu ifade ederek, "Yargıtay da hata yapabilir" dedi.


  DYP’nin gündeminde Çankaya sorunu yok

DYP Genel Başkanı Yardımcısı Çağrı Erhan, partilerinin gündeminde Cumhurbaşkanlığı sorunu diye bir sorunun bulunmadığını söyledi.


  Bu muhalefet bizim şansımız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son bütçe müzakerelerinde muhalefeti dinleyince “böyle bir muhalefetle çok şanslı bir parti olduklarını gördüklerini” söyledi.


  Diyanet: Kur’ân kursları laik eğitime destek olmalı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı M. Şevki Aydın, Kur’ân kurslarının, laik eğitim sisteminin genel amaçlarına ulaşma konusunda okullara destek olmak, katkı sağlamak durumunda olduğunu belirterek, ‘’Köstek olması asla söz konusu olamaz’’ dedi.


  Öğrencilerin senet verme süresi uzatıldı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan 2006-2007 öğretim döneminde burs veya kredi almak üzere müracaatta bulunan öğrencilerin senet verme süresi, 28 Aralık tarihine kadar uzatıldı.


  Emniyetten sahte para uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı ve yılbaşı sebebiyle piyasaya sürülen sahte paraların artma ihtimaline dikkat çekerek vatandaşları uyardı.


  Arınç: Anayasayı okusunlar

TBMM Başkanı Bülent Arınç, genel seçimlere 1 yıl kala ara seçimlerin yapılmayacağının Anayasa hükmü olduğunu belirterek, “Okuma yazma bilen herkes, Anayasanın ilgili hükümlerini okuduktan sonra bu konudaki tartışmaların ne kadar yapay olduğunu, eğer ciddi ise yapılması gereken işlemlerin ne olduğunu çok açıkça bilir” diye konuştu.


  21 Aralık Kıbrıs Türkü Soykırım Günü ilân edildi

KKTC’de Ulusal Direniş Konseyi ve bazı siyasi partiler, bir araya gelerek, “Kıbrıs Türk Soykırım Eylem Komitesi”ni kurdu.


  Demokrat Hukukçular, yeni yerlerinde

Otuz yıl önce Hukukçu Öğrenciler Platformu olarak faaliyetlerine başlayan hukukçuların, 1992’de kurdukları Demokrat Hukukçular Derneği, yeni merkezini açtı.


  Âfet kültürümüz yok

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye’de afet kültürüyle dayanışma kültürünün karıştırıldığını belirterek, Türk insanında çok güzel bir dayanışma kültürünün olduğunu ama afet kültürünün olmadığını söyledi.


  Gümrükte hacı adayları camilerde konaklıyor

Suriye üzeri Suudi Arabistan’a gitmek için Kilis’e gelen binlerce hacı adayı, gümrük kapısında işlemlerin ağır yürümesi sebebiyle sıkıntılı günler yaşıyor.


  Dinî konuların gelişigüzel tartışılması doğru değil

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nasuhi Ünal Karaarslan, dini konuların hassas olduğunu, bunlarla fazla oynanmaması gerektiğini, çünkü toplumun düzeninin sarsılabileceğini belirtti.


  İzmir’de 58 okula beyaz bayrak

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, ‘’Beyaz Bayrak’’ın okullarda eğitim verilirken sağlıklı ortam sunulduğunun da bir göstergesi olduğunu söyledi.


  Trafik cezaları PTT'ye ödenecek

Gelirler İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT arasında imzalanan protokole göre, trafik cezaları ve karayolları tarafından kesilen cezalar PTT tarafından tahsil edilecek.


  Tarihî Atlıhan yenilenerek hizmete açıldı

Odunpazarı Evlerini Yaşatma Projesi kapsamında sıfırdan başlanılıp yeniden yapılan tarihi Atlıhan Çarşısı önceki gün gün hizmete açıldı.


  Sağlıklı besleniyor muyuz?

Besin ögelerinin yeterli miktarda alınıp vücutta kullanılması gerekiyor. Bu ögelerin herhangi biri alınmadığında veya gereğinden az ya da çok alındığında, büyüme ve gelişme engelleniyor, sağlıkta bozulmalar yaşanıyor.


  Çocuklarınıza her çizgi filmi izletmeyin

Bazı çizgi filmlerin okul öncesi dönemde çocuklarda şiddeti arttırabileceği belirtildi. Uzmanlar, okul öncesi dönemde çocukların bazı çizgi filmlerdeki karakterleri izleyerek şiddeti gördüğüne; özellikle 3-6 yaş arasındaki çocukların oyunlarında bu kahramanları taklit ettiğine, onlara benzemeye çalıştığına dikkat çekiyor.


  Pardus’a rekor ilgi

18 Aralık günü saat 11:18 itibarı ile internetten yayımlanmaya başlayan Pardus 2007 işletim sistemi, başta Pardus sunucuları olmak üzere tüm Türkiye internetinde tıkanma ve sıkıntılara yol açtı.


  En önemli Müslüman icatları

Rus Pravda gazetesi Müslümanlarca gerçekleştirilip vazgeçilmez hale gelen keşif ve icatlara yer verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004