Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuklarınıza her çizgi filmi izletmeyin

Bazı çizgi filmlerin okul öncesi dönemde çocuklarda şiddeti arttırabileceği belirtildi. Uzmanlar, okul öncesi dönemde çocukların bazı çizgi filmlerdeki karakterleri izleyerek şiddeti gördüğüne; özellikle 3-6 yaş arasındaki çocukların oyunlarında bu kahramanları taklit ettiğine, onlara benzemeye çalıştığına dikkat çekiyor.

“Seyrettiklerinin etkisinde kalarak oyuncaklarını, çevresinde bulunan eşyaları ya da kendi vücudunu silah gibi kullanmaya ve savaş oyunu oynamaya başlıyorlar.” diyen Çocuk Gelişimi ve Eğitim Uzmanı Aylin Girgin, çocukların da şiddet duygusu yaşadığını aktarıyor. Bunun çok tabiî olduğunu söyleyen Girgin, “Çocukları bu duygunun olumsuz etkilerinden kurtarmaya çalışmak sağlıklı değildir. Çocuğa sevgi şefkat, içtenlik duygularını aşılayıp geliştirerek bunu önlemek olasıdır.” diyor.

Eğitimin oyunla başladığını, çocukların oynayarak öğrendiğini dile getiren Girgin, bir yerleşim merkezinde çocuklara yönelik oyun ve eğlence alanlarının kaç tane olduğunun sorgulanması gerektiğini kaydediyor. Girgin, “Çocuk parkları var; peki yeterli mi? Havaların soğumasıyla o parklardan da yararlanamıyoruz. Eğlenmek sadece 2 tane jetonlu oyuncak ile mi olmalı? Okulöncesi çağda olan geleceğin sahibi çocuklarımız için oyun, eğlence, spor alanları yapılmalı, hem de bir an önce.” diyerek, yetkililerin bu konuda kafa yormasını istiyor.

Özellikle kış aylarında çocukların yararlanabileceği kapalı oyun ve eğlence merkezlerinin olmayışından dolayı, evde gün boyu televizyon izleyen okul öncesi dönemindeki çocukların, ileriki eğitim ve öğretim dönemlerinde büyük sorunlar yaşadığını söyleyen Girgin, “Bu sorunlar ne yazık ki ülkemizin her yerinde giderek artış gösteriyor.” ifadesini kullanıyor.

Okullardaki şiddet olaylarını en aza indirmenin yolunu; okul öncesi çağda çocukların enerjilerini boşaltabilecekleri fırsatlar oluşturmak, televizyon karşısında onların seviyelerine uygun programlar izletmek ve anne ile babanın tutumlarını kurallar çerçevesinde, tutarlı ve dengeli şekilde ayarlamak olarak tarif eden Girgin, bu konuda yerel yönetimlere ve eğitim camiasına da büyük görevler düştüğü görüşünü savunuyor.

/ KÜTAHYA

22.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ona kulak verilseydi Ermeni meselesi olmazdı

  FARKLI KARARLAR

  Başkan Arslan: Yargıtay da hata yapabilir

  Sine-i milleti değil, seçim sistemini tartışalım

  DYP’nin gündeminde Çankaya sorunu yok

  Bu muhalefet bizim şansımız

  Diyanet: Kur’ân kursları laik eğitime destek olmalı

  Öğrencilerin senet verme süresi uzatıldı

  Emniyetten sahte para uyarısı

  Arınç: Anayasayı okusunlar

  21 Aralık Kıbrıs Türkü Soykırım Günü ilân edildi

  Demokrat Hukukçular, yeni yerlerinde

  Âfet kültürümüz yok

  Gümrükte hacı adayları camilerde konaklıyor

  Dinî konuların gelişigüzel tartışılması doğru değil

  İzmir’de 58 okula beyaz bayrak

  Trafik cezaları PTT'ye ödenecek

  Tarihî Atlıhan yenilenerek hizmete açıldı

  Sağlıklı besleniyor muyuz?

  Çocuklarınıza her çizgi filmi izletmeyin

  Pardus’a rekor ilgi

  En önemli Müslüman icatları


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004