Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FUTBOLA 24 GÜN TATİL

Futbolda, Fortis Türkiye Kupası 4. hafta maçlarının tamamlanmasıyla birlikte 24 günlük devre arası tatili resmen başladı. Profesyonel liglerdeki ilk yarı maçlarının bitiminin ardından, kupadaki 4. hafta karşılaşmaları da önceki gün yapılan karşılaşmalarla tamamlanınca, futbola 24 gün ara verildi.

Futbolseverler, futbol heyecanına 14 Ocakta yapılacak Fortis Türkiye Kupası 5. hafta maçlarıyla yeniden kavuşacaklar. Kupada çeyrek final ilk maçları da 21 Ocakta yapılacak. Turkcell Süper Lig'de sezonun ikinci yarısı 26, 27, 28 Ocakta yapılacak 18. hafta karşılaşmalarıyla başlayacak.

Türk Telekom Lig A'da da ikinci yarı 28 Ocakta start alacak. Lig B'de Yükselme Grubu müsabakaları 28 Ocakta, Klasman Grubu maçları ise 11 Şubatta start alacak. Üçüncü Lig'de ise sezonun ikinci yarısı 21 Ocakta başlayacak. 24 gün ara verilen futbolda gözler ara transfere çevrildi. Ara transfer olarak adlandırılan futbolda ikinci transfer dönemi, 1 Ocak-1 Şubat 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Profesyonel liglerde yer alan kulüpler, anlaşma sağladıkları oyuncularla bu tarihler arasında resmi sözleşme imzalayabilecekler.

22.12.2006


 

Gerets: Dersimi aldık

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets de Fortis Türkiye Kupasında K. Erciyesspor'a 4-1 yenilerek korktuklarının başına geldiğini belirterek, kırmızı karttan sonra oyunun seyrinin gereksiz yere değiştiğini anlattı.

Gerets, bu yenilginin kendilerine iyi bir ders olacağını belirterek, şöyle devam etti: ''Gördük ki rakibi ciddiye almadığınızda kazanmakta zorlanıyorsunuz. Bu, bizim ligin ikinci yarısına çok ciddi başlamamız gerektiğini gösterdi. Bu yenilgi ikinci yarı için iyi bir motivasyon olacak. Bugünkü kadroyu yerin dibine sokmak düşüncesinde değilim ancak, kadroda olmayan ve oynamayan futbolculara ihtiyacımız olduğunu gördük.''

K. ERCİYES DÖRT KÖŞE

Türkiye Kupası (A) Grubu'nda oynanan maçta, Galatasaray'ı 41 yenen Kayseri Erciyesspor'da büyük sevinç yaşanıyor. Kayseri Erciyesspor Kulüp Başkanı Erol Bedir, Galatasaray galibiyetinin Turkcell Süper Lig'de kötü bir sezon geçiren takımları için büyük bir moral olduğunu söyledi. Kayseri takımlarının Galatasaray'ı yaklaşık 20 yıldır yenemediklerini ifade eden Bedir, şöyle devam etti: ''Bu maçı daha farklı kazanabilirdik. Özellikle son 30 dakika içinde birçok pozisyonu değerlendiremedik. Tabii Galatasaray güçlü bir takım. Kayseri takımlarına da 20 yıldır yenilmiyordu. Galibiyet için mutluyuz. Bu skor bizim için önemli bir avantaj oldu.''

22.12.2006


 

Beşiktaş turu tehlikeye attı

Fortis Türkiye Kupası (D) Gurubu'nda Gençlerbirliği'ne 3-0 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Jean Tigana, ''Oynamadığımız bir maç'' dedi.

Jean Tigana, Gençlerbirliği karşısında tüm bölgelerde kötü ve isteksiz olduklarını belirterek, ''Hiçbir mücadelede yoktuk. Oynamadığımız bir maç. Bizim açımızdan çok çabuk unutulması gereken bir karşılaşma. Umarım bu maç ders almamıza yarayacaktır. Fortis Türkiye Kupası'nda bir üst tura çıkabilmemiz için Ankaragücü maçını hangi şartta olursa olsun kazanmak zorundayız'' diye konuştu.

FUTBOLCULARA İZİN

Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu 4. hafta maçında Gençlerbirliği'ne deplasmanda 3-0 yenilerek gruptan çıkma umutlarını son maça bırakan Beşiktaş'ta, 12 günlük devre arası tatili başladı. Sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarına 2 Ocakta başlayacak siyah-beyazlılar, 2-12 Ocak tarihleri arasında Antalya Belek'te kamp yapacak. Öte yandan, Beşiktaşlı Kleberson, Nobre ve Bobo, devre arası tatillerini geçirmek üzere dün sabah Brezilya'ya gitti.

GENÇLERİN GÖZÜ KUPADA

Gençlerbirliği'nde, Fortis Türkiye Kupası maçında, Beşiktaş karşısında alınan farklı galibiyetin sevinci yaşanıyor. Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, yaptığı yazılı açıklamada, hedeflerinin Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. Akyüz, Avrupa kupalarına katılmanın en kestirme yolunun Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu ifade etti.

22.12.2006


 

Erol Doyuran'a Avrasya ödülü

28. Kıtalararası Avrasya Maratonu Basın Teşvik Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini İstanbul'da düzenlenen törenle aldı.

Yarışmada, yorumda dalında Spor Müdürümüz Erol Doyuran'a da ödül verildi. Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde düzenlenen ödül töreninde Erol Doyuran'a ödülünü İstanbul Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar verdi. Törende ayrıca, 28. Kıtalararası Avrasya Maratonu kayıt gelirlerinden toplanan paradan 5 bin YTL Sigarayla Savaşanlar Derneği'ne, 5 bin YTL Sigarayla Savaşanlar Vakfı'na, 14 bin YTL de Türkiye Yeşilay Cemiyeti'ne verildi.

22.12.2006


 

Efes, Avrupa'da 3. sıraya yükseldi

ULEB Avrupa Basketbolda Ligi'nde emsilcimiz Efes Pilsen, İstanbul'da oynadığı grubun son sırasında yer alan Alman rakibi Rhein Energie Köln'ü 91-76 yendi.

Efes, 5. galibiyetini elde ederken, 14 puan ve averajla 3. sıraya yükseldi. Grubun diğer maçlarında, 17 puanlı lider İspanyol ekibi TAU Ceramica Vitoria, deplasmanda Rusya'nın MBC Dinamo Moskova takımını 82-78, yine deplasmanda Polonya'nın Prokom Trefl Sopot takımı, Fransa'nın Le Mans Sarthe Basket takımını 84-73 ve Yunanistan'ın BC Pire Olympiakos takımı da evinde, Ergin Ataman'ın çalıştırdığı İtalyan ekibi Climamio Bologna'yı 94-67 yendiler.

22.12.2006


 

Serkan'a burun ameliyatı

Burnundan cerrahi operasyon geçiren Fenerbahçeli futbolcu Serkan Balcı, hastaneden taburcu edildi.

Özel Acıbadem Hastanesi'nde burnundan deviasyon ameliyatı geçiren Serkan'ın, ikinci yarı hazırlıklarına problemsiz bir şekilde katılacağı açıklandı.

22.12.2006


 

Okur'dan 30 sayı

NBA'de Milli basketbolcu Mehmet Okur'un 30 sayı ve 10 ribauntla ''double double'' yaparak yıldızlaştığı karşılaşmada Utah Jazz, Atlanda'da bulunan Philiphs Arena'da Atlanta Hawks'ı 112-106 yenmeyi başardı.

İki Türk basketbolcunun karşılaştığı maçta Mehmet Okur, 35 dakika sahada kalırken attığı 30 sayı ve aldığı 10 ribauntun yanı sıra 3 asist ve 3 top çalmayla gecenin yıldızı oldu. Türk pasaportu taşıyan Gürcü asıllı basketbolcu Zaza Pachulia, ilk 5'te başladığı mücadelede 9 sayı ve 5 ribauntla oynarken Hawks, son çeyreğe 21 sayı önde girdiği maçı kaybederek hayal kırıklığı yaşattı.

22.12.2006


 

Futbolda EPO korkusu

Atletizmde sık kullanılan doping yöntemlerinden biri olan 'Eritropoetin'in (EPO) futbola da sıçramasından çekinen UEFA, artık futbolculara da EPO testi uygulamasına geçti.

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılan tüm takımlardaki futbolculardan, lige verilen arada da numune alınması kararı alan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), doping kontrollerinde EPO testlerinin de yapılmasını kararlaştırdı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Doping Uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu, EUEFA Anti-Doping Komisyonu yetkililerinin, futbolda da EPO kontrollerine başladığını belirterek, ''Atletizmde sıkça kullanılan, hap yoluyla fazla kan üretimi sağlama yöntemini (EPO) inceleyen UEFA, bunun önünü almak için harekete geçti. Artık tüm futbolculara, uygulanan analizlerde EPO testi de yapılıyor'' diye konuştu.

22.12.2006


 

Gago'yu Real aldı

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, 27 milyon ABD doları karşılığında Arjantinli orta saha oyuncusu Fernando Gago'yu transfer etti.

Boca Juniors Kulübü, Gago'nun Real Madrid'e transfer olduğunu duyururken, Arjantinli futbolcunun bugün Real Madrid ile imza atarak, basına tanıtılacağı ifade edildi. Real Madrid'in Gago'nun 27 milyon dolar olan bonservis bedelini 2 yıl içinde 9'ar milyon dolar olarak 3 taksitte ödeyecek.

22.12.2006


 

Selim Sırrı Tarcan Salonu yenileniyor

Başkanlığını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yaptığı Milli Komite toplantısında görüşülen ve onay alınan tadilat projesi kapsamında, uluslar arası standartların dışında kalan Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nun yenilenmesine karar verildi.

Yeni projenin de çok kısa bir süre içinde tamamlanacağı öğrenildi.

22.12.2006


 

F.Bahçe Antalya Cup'a katılıyor

Bu yıl ilk defa düzenlenecek Antalya Cup'a, Fenerbahçe'nin yanı sıra Dinamo Minsk, Ado Den Haag ve Energie Cottbus takımlarının katılacağı bildirildi.

Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, şehrin tanıtımına katkıda bulunmak ve takıma maddi kaynak sağlamak amacıyla kupayı düzenlediklerini ifade etti.

22.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004