Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Anayasa Mahkemesi âdil davranmadı

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İSMMMD) Meslekte Birlik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdülaziz Ural, Anayasa Mahkemesinin 5510 sayılı ‘’Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun bazı maddelerini iptal ederek, Anayasanın eşitlik ilkesini göz ardı ettiğini ve memurlar lehine düzenleme istediğini öne sürdü.

Ural yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin kararın hukuki dayanağı olmadığını savunarak, iptal kararının geri çekilerek yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.

Yasa ile prime tabi her türlü kazançtan ödeme alınması öngörülürken memurların böyle bir yükümlülükten çıkarılmasının, kararın Anayasaya aykırılığını ortaya koyduğunu ifade eden Ural, serbest çalışanlarla ilgili Sosyal Güvenlik Destekleme Priminin iptal kararına katılmakla birlikte, bağımlı çalışan emeklilerle serbest çalışanlar arasında da bir ayrımcılık oluşturulduğunu öne sürdü.

SSK ve Bağ-Kur’lular için ağız ve diş tedavisi masrafının yarısının ödeneceğine dair 63. maddenin (d) bendinin kamu görevlileri yönünden yürürlüğünü durduran Anayasa Mahkemesinin, aynı hükmü işçi ve esnaf yönünden uygun bulmasının hukuki açıdan tartışılır olduğuna dikkat çeken Ural, diğer taraftan mahkemenin serbest çalışanlar yönünden iş göremezlik ödeneği ödeme şartlarını düzenleyen hükmünü de iptal etmesini anlayamadıklarını kaydetti. Ural, Anayasa Mahkemesinin 5510 sayılı ‘’Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun bazı maddelerini iptal ederek, Anayasanın eşitlik ilkesini göz ardı ettiğini ve memurlar lehine düzenleme istediğini belirtti.

23.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa Mahkemesi âdil davranmadı

  Sosyal güvenlik yasası ertelenmeli

  “Eşitliği göz önüne aldık”

  Tarımda kaygı verici durum yok

  Esnafa 5 milyar YTL’lik kredi

  Maliyeden san’atçılara sıkı takip

  Deprem, sanayiyi de vuracak

  Tüketici hâlâ kötümser

  Yılın ticarî araç ödülü Ford’a

  Meslekî eğitime önem vermeliyiz

  Turkcell, Arabistan’a teklif verecek


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004