Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yurtlarda tecavüz şoku

Sahipsiz çocukları korumak için Resmî Gazete’de yönetmelikler yayınlanırken, devletin kontrolündeki yatılı ilköğretim okullarında ve yetiştirme yurtlarında yaşanan tecavüz olaylarıyla ilgili haberler şok tesiri meydana getirdi. İstanbul’da tanınmış ailelerin çocuklarına yönelik uyuşturucu operasyonu ise, gençlerin karşı karşıya olduğu felâketin bir başka boyutunu gözler önüne serdi. Ortaya çıkan tablo ve gidişatın yönü, toplumsal bir seferberliğe ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tunceli’deki bir yatılı ilköğretim bölge okulunda (YİBO) meydana geldiği iddia edilen cinsel istismar olayı ile ilgili olarak, ‘’Eğer bu olay doğruysa inceleme, soruşturma hafif kalır. Seferberlik ilan etmemiz gerekir’’ dedi.

Çelik, TBMM’de gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu cevaplarken, olayı basından öğrendiğini ifade ederek, şunları söyledi: ‘’Eğer bu olay doğruysa inceleme, soruşturma hafif kalır. Seferberlik ilan etmemiz gerekir. Vahim bir durum. Ben de yatılı okul mezunu olduğum için yatılı okullara özel ilgi gösteriyorum. Eğer böyle bir şey varsa, bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu konuda gereken ne varsa yapılacaktır.’’

MÜDÜR VEKİLİ VE MÜDÜR

ARDIMCISI AÇIĞA ALINDI

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Tunceli Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulu’nda meydana gelen tecavüz olayıyla ilgili olarak, okul müdür vekili Hüseyin Çetinkaya ile Erkek Öğrenci Pansiyonundan sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Çadırlı ve Rehber Öğretmen Erdal Yücel’in açığa alındığını bildirdi. MEB’den yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Bunun yanında, soruşturmanın selameti açısından olayın yaşandığı Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdür Vekili Hüseyin Çetinkaya, Erkek Öğrenci Pansiyonundan sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Çadırlı ve Rehber Öğretmen Erdal Yücel açığa alınmıştır. Bakanlığımız, konuyu her yönüyle araştırmaktadır. Gerçekleştirilecek inceleme ve soruşturmanın ardından ihmali bulunan yetkililer hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca Bakanlığımız, yatılı ilköğretim bölge okullarında ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için de gerekli tedbirleri almaktadır.’’

Açıklamada, olayın kamuoyuna yansımasının ardından, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına talimat verdiği ve 2 müfettişin konuyu araştırmak üzere gönderildiği kaydedildi.

ÇORUM’DA İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada Çorum’da, Yetiştirme Yurdu’nda kalan 15 yaşındaki bir kız öğrenciye tecavüz ettikleri iddia edilen 2 kişi tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, yetiştirme yurdunda kalan V.K’nin (15) gezmek amacıyla yurttan ayrıldığı sırada yanına gelen M.B. (26) ve M.T. (38), genç kızla sohbet etmek istedi.

Sohbet teklifini reddeden ve yurda dönmek isteyen V.K’yi zor kullanarak bir minibüse bindirip ıssız bir bölgeye götüren zanlıların, burada genç kıza tecavüz ettikten sonra olay yerinden kaçtıkları ileri sürüldü.

Bölgede devriye gezen polis ekipleri tarafından bulunan V.K’nin durumu anlatması üzerine araştırma başlatan polis, genç kıza tecavüz ettikleri iddia edilen zanlıları kısa sürede yakaladı. Bu arada, Çorum Devlet Hastahanesinde sağlık kontrolünden geçirilen yurt öğrencisi V.K’nin, ‘fiili livata yoluyla’ tecavüze uğradığının tesbit edildiği bildirildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen M.B. ile M.T, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

/ ANKARA

26.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Seçmen listeleri askıda

  Yurtlarda tecavüz şoku

  Çiçek’e göre tecrit yok

  Hürriyet kendi yayın ilkelerini de çiğnedi

  Valiye tazminat Yargıtay'dan döndü

  AB nüfusu yaşlanıyor

  DYP'li Bilgiç CHP ve AKP gerilimden nemalanmak istiyor

  Tarım Bakanlığı 2 bin 500 sözleşmeli personel alacak

  Bakan Akdağ: İlâçta kısıtlama söz konusu değil

  58 bin sağlık personeline ‘lisans’ müjdesi

  Promosyon yerine eğitime destek

  Sadaka, kurban olmaz

  2007 sınav takvimi belirlendi

  Papa görüşmesini İslâm dünyası olumlu karşıladı

  Kurbanda et tüketimine dikkat

  Hollanda, Mevlânâ yılına hazırlanıyor

  Mülâkata eşlerin de çağrılması hukuka aykırı

  2 bin 800’e yakın aile evlât edinme için sırada bekiyor

  Okul gibi cezaevi

  Şehitler anılıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004