Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

SİYAD’da “en iyi film” yarışı

Sinema Yazarları Derneğinin (SİYAD) 39. Türk Sineması Ödülleri’nde bu yıl en iyi film dalında ‘’Beş Vakit’’, ‘’Cenneti Beklerken’’, ‘’Kader’’, ‘’Korkuyorum Anne’’ ve ‘’Takva’’ yarışacak.

Dolmabahçe G-Mall Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, 11 dalda dağıtılacak SİYAD ödüllerinin adayları açıklandı.

SİYAD Başkan Yardımcısı Uğur Vardan, Genel Sekreter Deniz Yavuz, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özer’in de katıldığı toplantıda adayları açıklayan SİYAD Başkanı Mehmet Açar, en iyi film dalında belirlenen 5 adayın yanı sıra, ‘’En İyi Yönetmen’’ dalında Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim ve ‘’Beş Vakit’’ ve ‘’Korkuyorum Anne’’ adlı iki ayrı filmiyle Reha Erdem’in aday seçildiğini anlattı.

Buna göre, diğer adaylar da şöyle:

Mahmut Tali Öngören-En İyi Senaryo dalında ‘’Takva’’nın senaristi Önder Çakar, ‘’Kader’’in senaristi Zeki Demirkubuz, ‘’Beş Vakit’’ ve ‘’Korkuyorum Anne’’nin senaristi Reha Erdem ile ‘’Cenneti Beklerken’’in senaristi Derviş Zaim aday olarak belirlendi.

En İyi Erkek Oyuncu dalında ‘’Kader’’deki rolüyle Ufuk Bayraktar, ‘’Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?’ ile Haluk Bilginer, ‘’Takva’’ ile Erkan Can, ‘’Korkuyorum Anne’’ ile Ali Düşenkalkar ve ‘’Hokkabaz’’ ile Cem Yılmaz , Cahide Sonku-En İyi Kadın Oyuncu dalında ‘’Kader’’ ile Vildan Atasever, ‘’İklimler’’ ile Ebru Ceylan, ‘’Beyza’nın Kadınları’’ ile Demet Evgar, ‘’Küçük Kıyamet’’ ile Başak Köklükaya, ‘’Korkuyorum Anne’’ ile Işıl Yücesoy aday oldu.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında İlker Aksum, Mazhar Alanson Civan Canova, Meray Ülgen, Bülent Emin Yarar aday seçilirken, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Şenay Gürler, Nazan Kesal, Ezgi Mola, Melisa Sözen ve Müge Ulusoy adaylar arasında yer aldı.

En İyi Görüntü Yönetmeni dalında Florent Herry, Hayk Kirakosyan, Mustafa Kuşçu, Gökhan Tiryaki, Soykut Turan, En İyi San’at Yönetmeni dalında Naz Erayda-Hakan Yaygın, Yaşar Kartoğlu, Elif Taşçıoğlu-Serdar Yılmaz, Erol Taştan, Mehmet Ün Kanıbelli, En İyi Kurgu dalında Andrew Bird-Niko, Zeki Demirkubuz, Reha Erdem, Nathalie Le Guay, Ulaş Cihan Şimşek, En İyi Müzik dalında ise Ender Akay, Gökçe Akçelik, Rahman Altın, Baba Zula ve Kevin Moore aday seçildi.

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hoca bir gün Hollanda televizyonundayken...

  Baş ağrısına uşşak, mide ağrısına rast

  SİYAD’da “en iyi film” yarışı

  Zeyrek Sarnıcı restore ediliyor

  İZTO İzmir'in tarihine sahip çıkıyor

  Ürgüp Kongre Merkezi, 2007’de tamamlanacak

  “Nuh’un Gemisi” Sergisi açıldı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004