Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

TİGANA: DÜZELİYORUZ

Alman spor dergisi Kicker'e konuşan Fransız hoca Tigana, Beşiktaş'ta çok yavaş da olsa bir gelişme olduğunu söyledi. Tigana, F.Bahçe'nin ilk yarıda 8 puan gerisinde olmalarının, kadrosunun dar olmasından kaynaklandığını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, takımda çok yavaş da olsa bir gelişme olduğunu söyledi. Alman spor dergisi Kicker'e konuşan Tigana, bir yıl önce takımın başına geldiğinde yaşlı bir kadroyla karşılaştığını ve lider takımın 25 puan gerisinde olduklarını belirterek, ''Yeni bir başlangıç yaptım. Beşiktaş'ta çok yavaş da olsa bir gelişme var'' diye konuştu. Tigana, Fenerbahçe'nin 8 puan gerisinde olmalarının, kadrosunun dar olmasından kaynaklandığını ifade ederek, ''Bizden birisi sakatlanırsa Fenerbahçe'yle baş edemeyiz. Ancak küçük de olsa bir şansımız var'' dedi.

TÜRK LİGİ GÜÇLÜ DEĞİL

Türkiye Süper Ligi'nin büyük Avrupa ligleri gibi iyi bir düzeyde olmadığını savunan Tigana, Türkiye Süper Ligi'nin İngiltere, Fransa ya da İspanya ligleriyle kıyaslanamayacağını söyledi. Dünyada başarılar elde eden futbocuların artık yaşlandığını kaydeden Tigana, Türkiye'de yeni bir neslin ortaya çıkması gerektiğini sözlerine ekledi. İstanbul'da kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Tigana, ailesinin de İstanbul'dan memnun olduğunu belirtti.

KLEBERSON'A YAKIN TAKİP

Öte yandan, dergide yer alan diğer bir haberde Trabzonspor'da oynayan ve mutsuz olan Brezilyalı futbolcu Marcelinho'nun Alman birinci ligi takımlarından VFL Wolsburg'a gelmesi halinde yıllık gelirinin 1,8 milyon avro olacağı, bunun da şimdiki kazancına göre düşük olduğu ifade edildi. VfL Wolfburg'un Marchelinho'yu transfer edememesi durumunda Hakan Yakın ya da Beşiktaşlı Kleberson'u düşündüğü kaydedildi.

ANTALYA'DAN DÖNDÜLER

Bu arada Beşiktaş, 9 günlük ikinci yarı hazırlık kampı için gittiği Antalya'dan İstanbul'a döndü. Antalya'da katıldığı Efes Cup 6 Turnuvası'nda ilk maçta Alman ekibi Werder Bremen'e 4-0 yenildikten sonra, üçüncülük karşılaşmasında önceki gece normal süresi 1-1 biten maçta Galatasaray'ı penaltılarla geçmeyi başaran Beşiktaş'ta, futbolcuların morallerinin bir hayli yüksek olduğu gözlendi. Siyah-beyazlı kafile, olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul'a 1 saat rötarla gelebildi. İki gün izin yapacak olan Beşiktaşlı futbolcular, ikinci yarı hazırlıklarını, 13 Ocak Cumartesi günü Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılacak antrenmanla sürdürecek.

12.01.2007


 

Hamit'e G.Saray yolu göründü

Bundesliga takımlarından Schalke 04'de forma giyen milli futbolcu Hamit Altıntop için kulüp menajeri Andreas Müller, "Hamit isterse gidebilir" dedi. Bu iznin ardından gözler milli futbolcumuza çevrildi. Hamit'i transfer etmek için günlerdir uğraşan ve sona yaklaşan Galatasaray'ın yıldız isme imza attırıp attıramayacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan Almanya Birinci Lig'i (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'te ikiz kardeşi Hamit ile birlikte oynayan milli futbolcu Halil Altıntop, bu takıma şampiyon olmak için geldiğini söyledi. Halil, Kicker adlı spor dergisine yaptığı açıklamada, ''Gollerim eksik kaldı, ancak ben takım anlayışıyla oynuyorum ve yeni dış pozisyonuma alıştım. Gollerin sayısı önemli değil. Ben şampiyon olmak için Schalke'ye geldim'' dedi.

Kendisine bencil oynadığı şeklinde eleştirilerin getirildiğinin hatırlatılması üzerine de Halil, ''Bu abartıldı. Forvetler bazı durumlarda bencil düşünmeli. Bir çok kişi de kardeşim Hamit takımda uzun yıllardan bu yana oynadığı için bana alışma süresinin gerekli olmadığını düşündü. Önce takıma alışmam lazım. Sezonun 2. yarısında daha güçlü olacağıma inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Halil, Bayern München gibi büyük takımların peşinde koştuklarına işaret edilmesi üzerine, ''Bir çok şeyi düşündüm. Çok iyi teklifler vardı, ancak ben Gelsenkirchen kentinde doğdum ve buranın takımı olan Schalke bir çok büyük kulübü geride bırakma yolunda. Ben de buna katkıda bulunmak istiyorum. Bu benim için çok cazip'' dedi. Schalke 04'ün çok büyük ve coşkulu bir taraftar kitlesine sahip olduğunu da ifade eden Halil, sürekli dolu sahalarda oynadıklarını ve kötü havada bile sadece antrenmanları izlemek üzere binlerce taraftarın sahaya geldiğini sözlerine ekledi. Halil, FC Schalke 04'ün bugüne kadar hiç lig şampiyonu olmadığına da dikkati çekerek, ''Dışardan baskılarla şampiyon olamayacağımızı düşünmememiz lazım. Bu konuda kendimize güvenmemiz lazım'' diye konuştu.

12.01.2007


 

G.Saray'dan kuzu çevirmeli veda

14 Ocak Pazar günü Antalya kampını tamamlayarak İstanbul'a gidecek olan Galatasaray'ın yarın öğlen saatlerinde kamp yaptıkları otelin bahçesinde, kuzu çevirme yapılacağı belirtildi.

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya kampındagünde çift idmanla sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin dün sabah Titanic Futbol Sahasında teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yaptığı antrenmana, hafif sakatlğıı bulunan Arda katılmadı. Antrenman sırasında sert bir topun isabet etmesi üzerine Ergün'ün burnu kanadı. Tecrübeli futbolcu yapılan tedavinin ardından çalışmayı bıraktı.Vestel Manisaspor'a 1.5 yıllığına kiralık olarak verilen Oğuz Sabankay'ın yeni takımıyla dün ilk antrenmanına çıktığı bildirildi. Ege kulübünün kiralamak istediği diğer genç futbolcu Özgürcan Özcan'ın menajerinin Antalya'ya geleceği ve bu transferin netlik kazanacağı öğrenildi. Öte yandan, 14 Ocak Pazar günü Antalya kampını tamamlayarak İstanbul'a gidecek olan Galatasaray'ın yarın öğlen saatlerinde kamp yaptıkları otelin bahçesinde, kuzu çevirme yapılacağı belirtildi.

12.01.2007


 

Golfün ünlü ustası Antalya'ya geliyor

Golf dünyasının en ünlü isimlerinden Colin Montgomerie, Belek'te tasarımını yaptığı golf sahasında incelemelerde bulunmak üzere hafta sonunda Antalya'ya gelecek.

İnşaatı devam eden Papillon Golf Kulübü - Montgomerie Golf Sahası'nda incelemelerde bulunacak olan ünlü golfçü Colin Montgomerie, 14 Ocak Pazar akşamı otelde basın toplantısı düzenleyerek saha hakkında bilgi verecek. Papillon Oteller Grubu Başkanı Mustafa Nazik, Colin Montgomerie gibi golfün efsanelerinden birini Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, ''Montgomerie ilk kez Türkiye'ye gelecek. Colin Montgomerie'nin portföyümüze tasarım deneyimini ve kimliğini kazandırması bana büyük bir gurur veriyor'' dedi.

12.01.2007


 

Ersan NBA'de elini alıştırdı

NBA'de Milwaukee'de bulunan Bradley Center'da yapılan ve milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın 28 dakika forma giydiği maçta Toronto Raptors, Milwaukee Bucks'ı 90-77 yendi.

Ersan, sonradan dahil olduğu oyunda 11 sayı atarken, 3 ribaunt aldı ve 1 de asist yaptı.

12.01.2007


 

Roberto Carlos'un kozu yine F.Bahçe

Real Madrid'de birçok futbolcunun satış listesine konulduğu haberlerinin çıkmaya başlamasından rahatsız olduğunu açıklayan Brezilyalı Roberto Carlos'un sezon sonunda takımdan ayrılabileceği iddiaları yeniden gündeme geldi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Roberto Carlos'un sözleşmesini halen yenilemediği hatırlatılırken, Brezilyalı futbolcunun mevcut krizden fazla rahatsızlık duyan kişi olduğu belirtildi. ''Kara listeden konuşulması beni rahatsız ediyor'' diyen Carlos, hiçbir futbolcunun bu durumda olmak istemeyeceğini söyledi. Yıldız futbolcu, krizden çıkacak güçte olduklarını ifade etti.

Bu arada, Real Madrid kulübünün Roberto Carlos'a sunduğu yeni sözleşmede sezon başına 32 (bazı gazetelere göre 35) maç oynama zorunluluğunu getirmesinin de Brezilyalı futbolcu için büyük handikap olarak nitelendirildiği bildirildi. Carlos'un haziran ayında Real Madrid'den ayrılmak istediği iddiasını ortaya atan El Mundo gazetesi, Fenerbahçe'nin 3 yıllık kontrat ve yüksek maaş veren ''büyük teklifinin'' geçerli olduğunu yazdı.

12.01.2007


 

Anadolu kulüpleri

Anadolu kulüplerinin başına geçmek inanın bir sevdadır. Anadolu kulüp yazarlarının 4 büyük takım hakkında en küçük bir yazı yazmaması ve her yazılarında Anadolu kulüplerini destekleyici olmaları onların yanında olduğumuzu hissettiriyor. Yıllardır Anadolu kulüplerine yazılarımızla destek vermeye gayret gösteriyoruz. Zaman zaman bazı okurlarımızdan takdir alırken bazılarından da eleştiriler aldık. Geçenlerde mail adresime ilginç ama bir o kadarda düşündürücü 3 yazı geldi. Birisi benim için çok ehemmiyetliydi.

Yazıda Anadolu kulüplerinin istikrarı sağlaması için neler yapılabilir diye soruyordu. Elbetteki çeşitli projelerle kulüpler desteklenmeli. Birçok başkan ve yönetim gelir 3-4 sene para verir, oradan buradan para toplar ve 4 seneyi atlatır. Sonra para musluğu kesilir. Ve vahim sonuç elbette kaçınılmaz olur; istifa. Sonra tekrar bir başkan adayı büyük bir heyecanla gelir, "bu takımı şampiyon yapacağım, kimsenin parasına ihtiyacım yok" der. O da gelir 3-4 sene idare eder, gider.

Gelen başkanların ve yönetimin iyi niyetli olduğuna inanıyoruz. "Bir sevdadır..." sloganını yineleyerek, yerel basınıyla tüm kamu kuruluşundaki üst düzey müdürleriyle ve yöneticileriyle, valisiyle, belediye başkanıyla taraftarıyla tek yumruk olarak Anadolu futbolunu ileriye taşımak istiyoruz.

Said YALÇIN

12.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004