Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dinler bu sokakta buluşacak

Diyarbakır Sur Belediyesin cami, kilise, ve havrayı içinde barındıran sokağı “Kültürler Sokağı Projesi” kapsamında restore edecek. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş Diyarbakır’ın sahip olduğu tarihî ve kültürel mirası açığa çıkarıp bunu insanlığın ortak malı olarak sunmayı ve bu mekânları yaşayan sosyal donatı alanlara dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.



Medreseden müzeye

Kayseri’de bulunan 800 yıllık geçmişe sahip Gevher Nesibe Şifahiye ve Gıyasiye Medresesi, Erciyes Üniversitesi’nden alınarak Selçuklu Eserleri Müzesi’ne dönüştürülecek.



Çürüyen tarihî hamamlar kurtarılıyor

Ordu’nun Türkler tarafından ilk kuruluş yeri olan Eskipazar mevkiindeki çürümeye terk edilen tarihi yapılar için sonunda harekete geçildi. Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türk boylarından Hacıemiroğulları Beyliği tarafından 14. yüzyılda Eskipazar mevkiinde inşa edilen cami ve hamam gibi çürümeye terk edilen tarihî yapıların kurtarılması için çalışma başlattı.



Gaziantep tarihî mirasına 3 proje

Avrupa Komisyonu, GAP İdaresi Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kültürel Mirası Geliştirme Programı” çerçevesinde, şehir merkezinde 3 proje hayata geçirilerek turistlerin şehir merkezinde zaman geçirmesi sağlanacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004