Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

312 yine sahnede

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, Samanyolu televizyonundaki “Yağmurdan Sonra” dizisi hakkında TCK 216'dan (eski 312) soruşturma başlattı. Avukat Kemal Kerinçsiz’in Başsavcılığa verdiği şikâyet dilekçesinde, “silâhla yaralanan başörtülü bir kadının dinî inancından ötürü başörtüsünü çıkarmayı reddetmesi üzerine hastanedeki doktor tarafından tedavisinin yapılmayarak ölüme terk edildiği hususunun, açık bir şekilde halkın dinî duygularını kullandığı ve böylece halkın, bir kesime karşı kin ve düşmanlığa tahrik edildiği” öne sürüldü.


Diyanet: Başörtüsü dinin emri

Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı çevrelerce siyasî simge olduğu iddiasıyla “kamusal alan”da yasaklanan başörtüsünün “Allah’ın emri” olduğunu bir kez da

Üniversiteler baskı altında

AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ üniversitelerin bilimsel ve idarî özerkliğe sahip olmadığını belirterek,’’Bir öğretim üyesi kanaatini açıkladı di


  Müzakereler yavaşlayacak

AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp, AB ile müzakere sürecinin sürdüğünü, ancak ‘’ileriye dönük engeller çıkarıldığını ve yavaşlatılacağını’’ söyledi.


  Otobüs uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 51 yaralı

Bingöl-Erzurum kara yolunda, yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 51 kişi yaralandı.


  Eczacı sahipsiz değil

Eczacılık sektöründe büyük bir belirsizlik ve kaos olduğunu belirten İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Kaplan, "Son üç yıldır ilâç alanındaki gelişmeler, eczacılarda büyük bir tepki birikimine sebep oldu. Ve işte artık bugün dayanılmaz hale geldi, bunu da meydanlara çıkıp haykırmak istiyoruz" dedi.


  Adaletsizlik 5 yaşında

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi üyesi bir grup, bir eylem düzenleyerek Guantanamo’nun kapatılmasını istedi.


  Kazanın sebebi kara kutuda

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlık kaza kırım heyetinin, Bağdat’ta düşen uçakla ilgili durum tespiti yaparak dün Türkiye’ye döndüğünü belirterek, ‘’Halk arasında kara kutu olarak bilinen uçuş bilgi ve ses bilgi cihazlarının deşifresiyle bu kazanın gerçek nedeni ortaya çıkacaktır’’ dedi.


  Akgündüz: İslâm Avrupa’da hızla yayılıyor

Hollanda Roterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ahmet Akgündüz, Avrupa ülkelerinin büyük bir toplumsal çöküşün eşiğine geldiğini söyledi. Akgündüz, “Bu yüzden İslam Avrupa’da hızla yayılıyor” dedi.


  Gül hakkında gensoru hazırlığı

Anavatan Partisi, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül hakkında ‘’görevini ihmal ettiği’’ gerekçesiyle gensoru önergesi verecek.


  AKP’nin afişleri TBMM gündeminde

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay ve Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Kurban Bayramı nedeniyle bilboardlara asılan afişleri sordu.


  ANAVATAN’dan Seçim Kanunu’nda değişiklik teklifi

Anavatan Partisi Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, seçim barajının yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürülmesi için kanun teklifi hazırladı.


  Yargıtay teşkilâtında değişiklik

Bölge adliye mahkemelerinin fiilen göreve başlamasından sonra adli yapıda meydana gelecek değişiklikler dolayısıyla Yargıtayın daire ve üye sayısının azaltılmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Meslekî eğitim tartışmaya açılıyor

YÖK, meslek eğitimini, ‘’yeniden yapılandırmak’’ amacıyla 15-16 Ocak 2007 tarihlerinde Bilkent Otel’de Uluslararası Meslekî ve Teknik Eğitim Konferansı düzenleyecek. Konferansta, Almanya, İngiltere, ABD, Kanada, Japonya ve Kore’de uygulanan meslekî eğitim örnekleri anlatılacak ve meslekî eğitimde yeni yapılanma yaklaşımları ele alınacak.


  Arınç, Sudan’a gidecek

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sudan Ulusal Meclisi Başkanı Ahmed İbrahim el Tahir’in resmi davetlisi olarak 15 Ocak Pazartesi günü bu ülkeye gidecek.


  Batıya hasta göçü önlendi

Doğunun tek Kardiyoloji Hastanesi olan Van’ın Edremit ilçesindeki Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2006 yılında 23 bin hastanın muayene edildiği ve bunlardan 2 bin 500’ne anjiyo, 661 hastaya ise açık kalp ameliyatı yapıldığı bildirildi.


  Engelliye özel hizmet

Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelliler Hizmet Merkezi, kurulduğu 2004 yılından bugüne, kaydı gerçekleşen 10 bin 308 engelli üyenin günlük yaşantısı içinde ihtiyaç duyacağı her türlü faaliyete cevap vermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.


  Oltayla 150 kiloluk orkinos

Çanakkale’de ava çıkan bir kişi ve oğlunun oltasına yaklaşık 150 kiloluk orkinos balığı takıldı.


  ‘Cep’te tek operatör devri kapanıyor

Cep telefonu abonelerinin istediği operatöre, mevcut numarasıyla birlikte geçiş yapmasına imkân veren ‘’numara taşınabilirliği’’ uygulamasının yolu açılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004