Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TV’ler şiddet ve tacizi körüklüyor

Yapılan bir araştırma, Türkiye’de okullarda yaşanan şiddet ve taciz olaylarını televizyonların tetiklediğini ortaya çıkardı. Türkiye’nin 7 bölgesinde 7. ve 8. sınıflarda okuyan 1136 öğrenciyle yapılan anket sonucu, öğrencilerin yüzde 21’inin mafya, yüzde 12.7’sinin de aşk filmlerini seyrettiği belirlendi.


Risale-i Nur dikkatle okunacak

Türkiye’de uzun yıllar “Sağcıdan entelektüel olur mu? İslâmcıdan asla olmaz” diyen tuhaf bir düşüncenin bulunduğunu belirten Görmüş, “Said Nursî’nin n

Devletle milleti demokrat misyon barıştırır

DYP Diyarbakır İl Başkanı Galip Ensarioğlu, Demokrat Parti (DP) geleneğinin rejim muhalifi bir çok insanı bünyesine alarak devletle milleti barıştırma


  Doğu’da kış, Batı’da bahar

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda etkili kar yağışı bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan’da 2 gün boyunca etkili olması beklenen kar yağışının, ulaşımda olumsuzluklara, buzlanma ve don olaylarına sebep olabileceği bildirildi.


  Yağmur duasına devam

Mersin’in Silifke ilçesinde, yaklaşık 2 aydır yağış olmaması sebebiyle endişelenen çiftçiler, kuraklık tehlikesini atlatabilmek isteğiyle kurban kesip, duâ ettiler.


  Dereler dondu, su sıkıntısı başladı

Muş’ta aşırı soğuk hava sebebiyle hayvanların su ihtiyacının karşılandığı dereler donunca besiciler sıkıntı yaşamaya başladı.


  Ercan: Çiftçinin yüzü gülmüyor

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, “çiftçinin yüzünün gülmediğini” söyledi. Ercan, üç gündür Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’da ilçe, belde ve köy ziyaretleri yaptıklarını, özellikle çiftçilerin yüzünün gülmediğini gördüklerini, ürünün tarlada kaldığından yakınan çitçilerin hükümetin tarım politikalarından şikâyetçi olduklarını belirtti.


  Barrosa ve Prodi'den, Türkiye'ye destek

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso ve İtalya Başbakanı Romano Prodi, Türkiye ile AB arasında tam üyelik müzakerelerinin devam etmesine destek verdiler.


  Türkiye köprü olabilir

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ve Rusya’nın gelecekte Avrupa’da çok önemli 2 ülke olacağını belirtti.


  Çiçek: Terör politik enstrüman olarak kullanılıyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, dünyada terörün hala ‘’politik enstrüman’’ olarak kullanıldığını söyledi.


  Sınır ötesi operasyon talebi

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta yuvalanmış bölücü terör örgütü mensuplarına karşı sınır ötesi askerî harekat başlatmasını istedi.


  3 terörist ölü ele geçirildi

Diyarbakır ve Bingöl’de gerçekleştirilen operasyonlarda, 3 terörist ölü olarak ele geçirildi.


  Kerkük’ün geleceği uzlaşmaya bağlı

Kerkük’ün statüsü ve geleceği, Global Strateji Enstitüsü tarafından, Irak’taki siyasi, dini ve etnik grupların temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen “Kerkük 2007” panelinde ele alındı.


  AKP hafta sonu kampa girecek

AKP, hafta sonu milletvekillerini Kızılcahamam’da kampa alacak. Kamp öncesi Bakanlar Kurulu’nun 19 Ocak Cuma günü bu hafta ikinci kez toplanması bekleniyor.


  ‘Ankara politikacıları’

AKP, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi meydanlarda ‘Erciyes’ ve ‘Sosyalist Zirve’ örnekleriyle vurmaya hazırlanıyor.


  CHP önünde ‘karşılıksız çek’ eylemi

CHP Denizli Milletvekili Veli Haşim Oral’a sattığı araçların karşılığında aldığı çeklerin karşılıksız çıktığını iddia eden bir kişi, CHP Genel Merkezi önünde açlık grevine başladı.


  Köye kuduz karantinası

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kantarkaya köyünde sokak köpeğinin ısırdığı iki çocuğa kuduz teşhisi konuldu.


  Basın mensupları, en iyi başkanları seçti

“Şehir ve Başkan” dergisinin geleneksel “Akdeniz Bölgesi Kent Ödülleri” sahiplerini buldu. Akdeniz Bölgesi’nde “yılın belediye başkanları” oylamasında 1661 gazeteci oy kullandı.


  80’lik hayırsever nine

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde, hayatını hayır işlerine adayan 79 yaşındaki Şefika Edav, fakir öğrencilere yardım etmek için 2 kitap yazdı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004