Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta iki idam daha

Irak’ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin’in kardeşi, eski Irak istihbarat teşkilâtı şefi Barzan İbrahim ile eski Irak Devrim Mahkemesi başkanı Awad Hamid El Bender’in asılarak idam edildiği bildirildi. Iraklı savcı Münkit el-Farun, “Hükümet yetkilileri şafaktan önce bizi arayarak, idamın yapılacağı yere birilerini göndermemizi istedi. Biz de idama şahit olması için bir savcı gönderdik. İdamlar gerçekleşti” dedi.


ABD Saddam’la anlaşmıştı

Rusya eski başbakanı Yevgeni Primakov, Saddam Hüseyin’in, Irak’a müdahale öncesinde ABD ile anlaşmaya vardığını ve bunun Amerikalıların direnişle karş

Irak, ABD’den İranlı diplomatları istedi

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ABD’den Amerikan askerlerince gözaltına alınan 5 İranlıyı serbest bırakmasını istedi.


  Talat: Mücadelemiz mayın tarlasında yürümeye benziyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “bugünkü koşullarda yepyeni bir yapılanma ve yepyeni bir şartlar manzumesiyle karşı karşıya olduklarını, bugünkü mücadelenin bir mayın tarlasında yürümeye benzediğini” ifade etti ve “Bu şartlar altında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak varlığımızı ve yapımızı güçlendirme ve geliştirme mücadelesi veriyoruz” dedi.


  İran: 10 nükleer santrala ihtiyacımız var

İran hükümet sözcüsü Gulamhüseyin İlham, ülkenin enerji ihtiyacının karşılanması için 10 adet nükleer santrala ihtiyaçları olduğunu, bu amaçla 3 bin santrifüj kurulması çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.


  Peştular Afgan Duvarına karşı çıktı

Afganistan’daki Peştulardan sonra Pakistan’ın sınır kasabası Çaman’daki Peştular da hükümetin sınırda güvenlik önlemlerini artırmasını protesto etti.


  Etiyopya askerleri pusuya düşürüldü

Somali’ye giren Etiyopya güçlerinin evlerde tek tek silâh araması yaptığı başkent Mogadişu’da önceki gece yarım saat süren şiddetli bir çatışma meydana geldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004