Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Aksa’ya İsrail tecavüzü

İsrail’in Harem üş-Şerif’e giden Faslılar Yolu’nda başlattığı hafriyat çalışmalarına Filistinliler sert tepki gösterdi. Filistin Başbakanı İsmail Haniye, hafriyat çalışmalarını “El Aksa Camii’ne karşı bir saldırı” olarak niteledi.

Haniye, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas’ın sürgündeki siyasî lideri Halid Meşal arasında Mekke’de yapılacak görüşmelere katılmak için Mekke’ye hareketinden önce yaptığı basın toplantısında, “İsrail’in El Aksa Camii ve Kudüs’e yönelik devam eden saldırıları bütün Filistinlilerin birleşmesini ve savaşımızın işgale karşı olduğunu hatırlamasını gerektiriyor” dedi.

Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin de Gazze’den yayın yapan Hamas radyosuna yaptığı açıklamada, “Olanlar bir saldırıdır” dedi. Hüseyin, “Filistin halkını birleşmeye ve Kudüs’ü koruma çabalarını birleştirmeye çağırıyoruz” diye konuştu. Harem üş-Şerif’i idare eden İslâm Vakfı’nın Müdürü Adnan Hüseyni ise yeni inşa edilecek rampanın orijinal toprak yolu tahrip etmesinden endişe duyduklarını söyledi.

Yeni inşaatın Harem üş-Şerif’e yönelik bir “ihlâl” olduğunu belirten Hüseyni, “Bu proje, bu çok hassas yerdeki büyük tarihsel değere sahip şeyleri tahrip edecek çok tehlikeli bir proje” dedi. Hüseyni, hafriyatın aslında Harem üş-Şerif’in altında bir tünel açma girişimi olduğunu da iddia ederek, çalışmaların derhal durdurulmasını istedi. Harem üş-Şerif üzerinde garantörlük hakkına sahip olan Ürdün de yeni hafriyat çalışmalarından endişe duyduğunu açıkladı.

Ürdün hükümet sözcüsü, hafriyatın “Ürdün için büyük bir endişe kaynağı olduğunu” söyledi. İslâmî Cihad ise hafriyat çalışmalarını protesto etmek için Gazze’den İsrail topraklarına iki roket fırlattıklarını açıkladı. İsrail yetkilileri, roketlerin herhangi bir hasara yol açmadığını bildirdi. İslâmî Cihad daha önce yayımladığı bildiride, İsrail’in yeni hafriyat çalışmalarının “yeni bir savaşa kapı açtığını” ileri sürmüştü.

El Fetih’in askerî kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı ve Hamas’a bağlı Kassam Tugayları da benzer açıklamalar yaptılar. İsrail’deki İslâmî Hareket’in lideri Raid Salah ise ülkenin her tarafından taraftarlarını Harem üş-Şerif’i korumaya çağırdı. Salih, Harem üş-Şerif yakınlarında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kudüs’te tehlike arttı. İslâm ümmetinin intifadasının tam zamanıdır” dedi.

/ KUDÜS

07.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aksa’ya İsrail tecavüzü

  Blair ve Sarkozy İran’a saldırıya karşı

  Haniye: Harem-i Şerif’e sinagog yaptırmayız

  Rice Yahudileri kızdırdı

  Musevî lobisinden destek talebi

  İran’lı diplomatın kaçırıldığı doğrulandı

  İngiltere’de peçe yasağı

  Taliban’dan ajan infazı

  Yanlış otobüse bindi, 25 yıl sonra döndü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004