Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rice Yahudileri kızdırdı

İki hafta önce Almanya’daki bir konuşmasında Filistinli Hamas örgütünü direniş hareketi olarak adlandıran ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Yahudi örgütlerin hedefi haline geldi.

Amerika Siyonist Organizasyonu (ASO) adlı Yahudi örgütü, Rice’tan iki hafta önce yaptığı konuşmada kullandığı ifadeleri geri çekmesini istedi. 18 Ocak’ta Almanya’nın başşehri Berlin’de gazetecilere konuşan Rice, Filistin’in 2000 yılından önceki durumunu anlatırken, “Bir direniş örgütü olan Hamas şu anda tamamen politikanın içindedir.” ifadelerini kullanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından terörist örgütler listesinde bulunan Hamas, İsrail tarafından da pek çok intihar eylemini gerçekleştiren örgüt olarak anılıyor.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri Rice’ın “terörist” kelimesini kullanmayı unuttuğunu söyledi. ABD’de faaliyet gösteren Yahudi örgütü ASO, Rice’tan konuşmasına açıklık getirmesini ve Hamas’tan terör kurbanları konusunda özür dilemesi için çağrıda bulunmasını da istedi. Rice’a sert tepkide bulunan ASO Başkanı Mort Klein, “Rice El Kaide’yi de bir direniş örgütü olarak mı tanımlayacak?” dedi. Rice’ın geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı ve Amerikan devletinin kurulması aşamasıyla, işgal altında bir Filistin devletinin kurulma mücadelesini eşit tutan açıklamasını da hatırlatan Klein, Rice’ın izlediği politikaların İsrail’in güvenliğine zarar verdiğini de öne sürdü.

/ KAHİRE

07.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aksa’ya İsrail tecavüzü

  Blair ve Sarkozy İran’a saldırıya karşı

  Haniye: Harem-i Şerif’e sinagog yaptırmayız

  Rice Yahudileri kızdırdı

  Musevî lobisinden destek talebi

  İran’lı diplomatın kaçırıldığı doğrulandı

  İngiltere’de peçe yasağı

  Taliban’dan ajan infazı

  Yanlış otobüse bindi, 25 yıl sonra döndü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004