Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Enkazdan 3 ceset daha çıkarıldı

Diyarbakır’da yıkım kararı verilerek boşaltıldıktan sonra çöken binanın enkazından 3 ceset daha çıkarıldı. Enkaz altından toplam 5 kişinin cesedi çıkarıldı, bir kişi de sağ olarak kurtarıldı.

Diyarbakır’da yıkım kararı verilerek boşaltıldıktan sonra çöken binanın enkazından 3 ceset daha çıkarıldı. Enkaz altından toplam 5 kişinin cesedi çıkarıldı, bir kişi de sağ olarak kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Kayapınar Beldesi Huzurevleri semti Esen Sokak’ta bulunan 32 daireli ‘’Alkan 1’’ apartmanının enkazından dün sabaha karşı Selahattin Kaymak (36), Fırat Dursan (19) ve Ahmat Koçlardan’ın (18) cesedi çıkarıldı. Daha önce de Hasan Demir (17) ve ağabeyi Mesut Demir’in (18) de cesetlerinin çıkarılmasıyla enkaz altından çıkarılan ceset sayısı 5’e yükseldi. Enkazdan önceki gece geç saatlerde Abdullah Köseer (14) sağ olarak kurtarılmıştı.

Enkaz altından çıkarılan cesetler Diyarbakır Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Önceki gün cesetleri çıkarılan Hasan Demir ve Mesut Demir’in cenazeleri aileleri tarafından toprağa verilmişti.

1993 yılında yapılan ‘’Alkan 1’’ apartmanı, önceki gün saat 15.00 sıralarında büyük bir gürültüyle çökmüş ve görgü tanıklarının binada bazı kişilerin olduğunu belirtmesi üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

“Tatbikat planlarken gerçek kurtarma yaptık”

Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü İlhami Doğangün yaptığı açıklamada, bir süre önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan arama ve Kurtarma ekibine doğal afet durumunda arama ve kurtarma konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Eğitimin ardından polis ekibine tecrübe edindirmek için ortak tatbikat yapmayı planladıklarını ve bunun için Huzurevleri’nde çökme tehlikesi nedeniyle boşaltılan Alkan-1 Apartmanı’nı seçtiklerini ifade eden Doğangün, şöyle konuştu:’’Emniyet Müdürlüğü ekibi ile çöken binada 2 Şubat’ta tatbikat planladık. Ancak, belediye ile yapılan görüşmelerde binanın yıkımının 2 Şubata yetişmeyeceğini öğrendik. Bu sebeple tatbikatı birkaç gün erteledik. Bina yıkıldıktan sonra tatbikat gerçekleştirecektik. Ancak 4 Şubat günü binanın çöktüğü ve altında 6 kişinin kaldığı bilgisi ulaştı. Acilen 54 personelim ile kurtarma çalışmalarına başladık. Çalışmalara Emniyet Müdürlüğünün oluşturduğu ekip de katıldı. Boş bir bina olduğu ve 6 kişinin yeri bilinmediği için kurtarma çok zor şekilde yapıldı. Çalışmalarda 5 kişinin cesedine ulaştık. Abdullah Köseer’i canlı çıkarmamız bizleri çok mutlu etti. Yaşadığımız mutluluğu kelimelerle ifade edemem.’’ Doğangün, enkaz altında başka canlının kalmadığını da belirterek arama kurtarma çalışmalarına son verildiğini bildirdi. Bu arada, yaralı olarak enkaz altından kurtarılan ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastahanesine kaldırılan Abdullah Köseer’in vücudunun birçok yerinde kırık ve ezilme olduğu, tedavisinin sürdürüldüğü belirtildi.

/ DİYARBAKIR

07.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 makyajla düzelmez

  Adalet mülkün temeli

  ODTÜ’lü öğretim elemanları: 301 kaldırılsın

  Hükümet 301'de samimî mi?

  Dink hâlâ yargılanıyor

  Enkazdan 3 ceset daha çıkarıldı

  Kamu yararı bu işin neresinde?

  Yağışlar yetmedi

  Şu anda kuraklık yok

  12 bin camide din görevlisi yok

  Wilson: Türk yetkililerin temasları yararlı

  Rumlara baskı uygulayalım

  AB üyeliğimize destek

  Sezer'den kısmen iade

  Dayak iddiası yargıya gidiyor

  Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne yeni başkan

  Cumhurbaşkanlığına ilk aday

  AKP: Teklif eskiye dönüş

  9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü

  Ders kitapları yönetmeliğine kısmî durdurma

  Bu kış onlar artık üşümeyecek

  Fulya Balçık Camii hizmete açıldı

  Sıcaklıklar artıyor, yağışlar azalıyor

  Boşanma sebepleri mercek altında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004