Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dülger: Yahudi lobisiyle temasa devam

Ermeni tasarısı ile ilgili olarak görüşmeler yapmak üzere ABD’ye gidecek olan parlamento heyetinin başkanı Mehmet Dülger, Amerika’nın çok büyük bir memleket olduğunu ve geniş bir Ermeni lobisi bulunduğunu ifade ederek, “Bizi destekleyen lobiler de var, Yahudi lobisi gibi. Onlarla temas etmek lâzım” dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Dülger, TBMM heyetinin ABD’ye gerçekleştireceği ziyaretin ertelendiğini açıkladı. Dülger, Meclis’te gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplarken üç ayrı heyetin ABD’ye üç ayrı tarihte gideceğini söyledi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün ABD’de olduğunu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da bu ülkeyi ziyaret edeceğini hatırlatan Dülger, ‘’Hem araya biraz mesafe koymak, hem orada neler konuşulduğu konusunda yeniden bir değerlendirme yapmak için seyahatimiz biraz ertelendi’’ diye konuştu. Dülger, ziyaretin iptal edilmesinin söz konusu olmadığını da belirterek, ‘’Oraya gideceğiz ve derdimizi anlatacağız’’ dedi. ABD’ye üç ayrı parlamento heyetinin gideceğini hatırlatan Dülger, şöyle konuştu:

‘’Amerika çok büyük bir memleket. Orada geniş bir Ermeni lobisi var. Bizi destekleyen lobiler de var, Yahudi lobisi gibi. Onlarla temas etmek lazım. Parlamentonun içine girdiğiniz zaman iki ihtimal var; ya sizi tasvip etmeyenlerle direk konuşacaksınız. Onları aydınlatmaya çalışacaksanız. Ya da destekleyenlerle konuşacaksanız. Onlara diyeceksiniz ki ‘şunları, şunları da ilave argüman olarak kullanabilirsiniz.’ İki tarafla da konuşulabilir. Aynı argümanlar bir tarafta davayı kuvvetlendirmek için bir tarafta da onları ikna etmek için kullanılacak.’’

Dülger, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşmediği yolundaki haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

‘’Haberim yok. Sayın Bakanla görüşmedim. Ama oradaki büyükelçilik erkanımıza da biraz insafla bakmak lazım. Bir taraftan Dışişleri Bakanı, bir taraftan Genelkurmay Başkanı, bir taraftan biz... Yani adamlar herhalde nefes alamayacak hale gelecekler. Onların da biraz zamana ihtiyacı var’’ dedi.

/ ANKARA

08.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Kutsal devlet”i koruma yemini

  İfade özgürlüğüne engel

  Yargı, darbecilere yine dokunmadı

  Dülger: Yahudi lobisiyle temasa devam

  Ağar: Tam üyelik gecikecekse Gümrük Birliği revize edilebir

  Mumcu: Hükümete 301 baskısı yapılmasın

  Aksu hakkında gensoru

  Kamyon dereye uçtu 2 ölü, 11 kayıp

  ÖSS’ye başvurular 12 Şubat’ta başlıyor

  Hakkari-Van karayolunda çığ

  Şiddet görüntüleri, çocukların psikolojisini bozuyor

  Nüfus kayıt sistemi 81 ilde başladı

  Mortgage Meclise geliyor

  Sigaranın esiri olmayın

  25 bin YTL'lik güvercin

  Kars’ın köylerinde su nöbeti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004