Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

San'atkârlar CD’lerde yaşıyor

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri, Türk musikisi bestekârlarının eserlerinin yer aldığı “Sernağme” adlı CD seti hazırladı.

Öğretim görevlileri ve öğrencilerin kendi imkânlarıyla kurduğu ses kayıt stüdyosunda hazırlanan CD seti, “Sazlar Sohbette II”, “Eylül” ve “Hisari” adlı 3 CD’den oluşuyor.

Set, musikiseverlere Tanburi Cemil Bey’den Refik Fersan’a, Rumen asıllı tarihçi ve besteci Dimitrie Cuntemir’den III. Selim ve Sultan Aziz’e kadar pek çok sanatçının eserini dinleme imkanı sunuyor. Sernağme’de ayrıca eserlerin güfte ve notaları ile bestekarlarla icracıların hayat hikâyeleri de bulunuyor.

CD setinin tanıtımı için 10 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da Hammamizade İsmail Dede Efendi Evi’nde ücretsiz tanıtım konseri düzenlenecek.

AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Burak Kaynarca, Türk musikisi kültür mirasının gelecek kuşaklara doğru ve güzel bir biçimde aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Hiçbir karşılık beklemeden de bu tür kültür hizmetlerinin yapılabileceğini sanat yoluyla ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

CD’leri şimdilik ücretsiz dağıttıklarını anlatan Kaynarca, CD’nin Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kaynarca, Türk musikisine gönül veren herkesi tanıtım konserine dâvet etti.

08.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta Osmanlı izleri

  Tekke ve dergâhlar yaşayan mekânlar olacak

  Kütüphanelerle ilgili veriler toplanacak

  Osmanlı'ya ait sancak bulundu

  San'atkârlar CD’lerde yaşıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004