Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meşveret, ailede mutluluk getirir

Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından düzenlenen seminerde konuşan Eğitimci Bedrettin Ergül, mükemmel bir şekilde yaratılan insanın sosyal bir varlık olduğunu ve hayatıyla örnek bir şahsiyet olması gerektiğini söyledi.

Ergül, “Sosyal İnsan” konulu seminerde şunları söyledi: “Sosyal insan, Allah’ın kendisine sunduğu kabiliyetleri, meziyetleri, nimetleri, makamları, zenginlikleri ve güzellikleri toplumun hayat çemberi içerisinde müsbet bir şekilde, pozitif olarak değerlendiren bir insan tipidir. Bu olay hanımlar için de, erkekler için de sosyal bir olgudur. “Sosyal insan; empati yapan insandır. Beden dilini iyi kullanır. Nezaket ve görgü kurallarını uygulayandır. Giyimine dikkat eden insandır. Sosyal hayatta başarılı erkeklerin arkasında, fedakâr eşler vardır.

“Sosyal insan; evde ailesine iltifat etmesini, güler yüzlü olmasını, teşekkür etmesini, yeri geldiğinde özür dilemesini bilen insandır. Yabancılara karşı göstermiş olduğu nezaket kurallarını ailesine de gösterendir. “Mutlu aile için aile meşveretine önem verilmelidir. Ekonomik, yetki ve sorumluluk paylaşımı sağlanmalıdır. Bediüzzaman, herkesin kendi ailesinin, hanesinin küçük bir dünya cenneti olduğunu ifade eder.

“İnsan Cenâb-ı Hak tarafından çok mükemmel bir şekilde yaratılmıştır. Mühim olan o güzellikleri ortaya çıkarabilmektir. Sosyal insan; toplumun din, ahlâk ve geleneklerine uygun hareket etmelidir. Dünya-ahiret hayat dengesini kurmalıdır. Akıllı insan ahiretini kurtaran insandır.

“Helâl dairesi keyfe kâfidir. Helal dairesi içindeki davranışlarımız szölerimizden daha etkili olmaktadır. Bediüzzaman, ‘eğer biz ahlâk-ı İslâmiyenin ve hakaik-ı imaniyenin kemalatını ef’alimizle izhar etsek, sair dinlerin tabileri elbette cemaatlerle İslâmiyet'e girecekler, belki Küre-i arzın bazı kıt’aları ve devletleri de İslâmiyete dehâlet edecekler’ sözü ile davranışlarımızın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmektedir.”

Yeni Asya / ANKARA

09.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Meslek kuruluşları 159’u istedi

  Tutarlı adımlar atılamadı

  Şener: 301 değil, algılamalar değişmeli

  “Türklük” kelimesini Atatürk koydurdu

  Yolsuzluğa YÖK kalkanı

  Erdoğan, Mumcu'dan tazminat kazandı

  Karakaş: Anayasayı ihlal ediyoruz

  2006’da faize 45,9 milyar YTL

  Ağar: Döviz, borsa, faiz üçgeninden çıkmalıyız

  CHP’den Anayasa Mahkemesi’ne iki başvuru daha

  Müfettişler yeniden Trabzon’da

  Halk olumlu haber istiyor

  Din toplumu birleştirir

  Büyük su sıkıntısı kapıda

  CHP: AB kapısını kaparsa Türkiye başka kapılar arar

  Meşveret, ailede mutluluk getirir

  Gazilere vefa borcu

  Okul olsa okuyacaklar

  Basit kırık çıkıklar sakat bırakabilir


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004