Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergiler tahsil edilemiyor

Kayıp ve kaçak bir yana, mükellefler 2006 yılında devlete beyan ettiği 150 milyar 304 milyon 839 bin YTL verginin 12 milyar 830 milyon 514 bin YTL’sini ödemedi. Ülke genelinde tahsil edilen vergilerin yüzde 56,9’unu da özel tüketim vergisi ile katma değer vergisi oluşturdu.


Yabancıya mülk satışında il kriteri

Yabancılara mülk satışında sınırın, her ilin kendi şartlarına göre belirlenmesi için çalışma yapılıyor. İlgili bakanlık ve kamu kurumlarının temsilcil

Tarım arazileri küçülmeyecek

Belirlenen küçüklüğe erişmiş tarımsal araziler, miras hukuku bakımından bölünemez eşya niteliği kazanacak. Bakanlar Kurulunun ilgili kanuna ilişkin on


  Danıştay’dan TOKİ’ye ‘yetki’ fren

Danıştay, TOKİ ihale yönetmeliğinin bazı hükümlerinin yürütmesini durdurdu. Yüksek mahkeme, ihalelere ilişkin süreçte pek çok yetkinin idare başkanına verilmesini hukuka aykırı buldu.


  Otomotiv sektöründe seçim durgunluğu

Geçen yıl yüzde 36’lık artışla ihracatta rekor kıran otomotiv sektörü, iç pazarda aynı başarıyı gösteremiyor. Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.2 daralan iç pazardaki sıkıntının, Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürmesi bekleniyor.


  Scania ve Krone Ankara’da

Doğuş Otomotiv tarafından distribütörlük faaliyetleri yürütülmekte olan Scania ve Krone markalarının yetkili satıcı ve servis ağı, “Ankara Ağır Vasıta” açıld


  İnternet bankacılığı hukukî

Türkiye Bankalar Birliği(TBB), internet bankacılığında yapılan işlemlerin tamamen hukuka uygun ve bağlayıcı olduğunu duyurdu.


  Hazine, 3,6 milyar YTL açık verdi

Hazine, Ocak ayında nakit bazda 3,2 milyar YTL Faiz Dışı Fazla (FDF) ve 3,6 milyar YTL nakit açığı verdi. Hazine Müsteşarlığı, 2007 yılı Ocak ayına ait Hazine nakit gerçekleşmelerine ilişkin geçici sonuçları açıkladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004