Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarım arazileri küçülmeyecek

Belirlenen küçüklüğe erişmiş tarımsal araziler, miras hukuku bakımından bölünemez eşya niteliği kazanacak. Bakanlar Kurulunun ilgili kanuna ilişkin onay kararı, Resmî Gazetenin dünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kanunun ‘’tarım arazilerinin sınıflandırılması ve arazi parsel büyüklüklerinin belirlenmesi’’ başlıklı 8’inci maddesinde yapılan değişikliğe göre, belirlenen küçüklüğe erişmiş tarımsal araziler, miras hukuku bakımından bölünemeyecek eşya niteliği kazanacak. Tarımsal arazinin bu niteliği de tapu kütüğüne şerh edilecek.

Belirlenen arazi büyüklüğü, mutlak tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 0,3 hektar ve marjinal tarım arazilerinde 2 hektardan küçük olamayacak. Tarım arazileri bu büyüklüklerin altında ifraz edilemeyecek, bölünemeyecek veya küçük parsellere ayrılamayacak.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI

Kanunda yapılan değişiklik ile bundan sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yanı sıra köy tüzel kişiliği, belediyeler, kooperatifler, birlikler gibi tüzel kişilikler veya kamu kuruluşları da ‘’arazi toplulaştırması’’ yapabilecek.

Kanuna eklenen geçici maddeye göre 11 Ekim 2004 tarihinden önce, gerekli izinler alınmadan tarım dışı kullanıma açılmış bulunan arazilerin istenilen amaçla kullanımı için, bugünden itibaren bir yıl içerisinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığına başvurulması, hazırlanacak toprak koruma projesine uyulması ve tarım dışı kullanılan arazilerin her metrekaresi için 5 YTL ödenmesi şartıyla izin verilecek.

/ ANKARA

10.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergiler tahsil edilemiyor

  Yabancıya mülk satışında il kriteri

  Tarım arazileri küçülmeyecek

  Açlık sınırı 848 YTL’ye yükseldi

  Danıştay’dan TOKİ’ye ‘yetki’ fren

  Otomotiv sektöründe seçim durgunluğu

  Scania ve Krone Ankara’da

  İnternet bankacılığı hukukî

  Hazine, 3,6 milyar YTL açık verdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004