Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 değişse de iflâh olmaz

Hükümetin TCK’nın 301. maddesi ile ilgili çalışma yapmalarını istediği sendika ve meslek örgütlerinin teklifi, maddenin daha da ağırlaştırıldığı eleştirileri ile kabul görmezken insan hakları örgütleri 301’in tamamen kaldırılmasını istediler. İnsan hakları örgütleri, maddede yer alan “aşağılama” kavramının yerine “tahkir ve tezyif” kavramlarının teklif edilmesinin oyalamadan başka bir anlam ifade etmediği, maddenin değişmeyle “iflâh olamayacağı” görüşünde.


AB verdiği sözü tutmalı

İslâmiyet’in bir Avrupa dini olduğunun kabul edilmesi gerektiğini söyleyen İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Ingmar Karlsson, Türkiye’nin AB üyeliğinden

DİSK: 301 önerisi makyaj niteliğinde

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, bir grup sivil toplum kuruluşu, sendika ve meslek odalarının, yeni TCK 301. madde önerisinin yeni tartışmaları doğ


  Fried: Tasarı geçerse ilişkiler zarar görür

ABD’nin Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili tasarının ABD Temsilciler Meclisinden geçmesinin Türkiye-ABD ilişkilerine zarar vereceğini ve Türkiye-Ermenistan diyaloğuna da hizmet etmeyeceğini söyledi.


  Erhan Tuncel her gruba girmiş

Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı azmettirmek suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinde savcıya ifade veren Yasin Hayal, 2002’de kendisine ‘reis’ olarak tanıtılan Büyük Abi Erhan Tuncel’in Trabzon’da her görüşten gruplarla içli dışlı olduğunu söyledi.


  “Dink’in katil zanlıları milliyetçilikten besleniyor”

ABD’nin New York Times gazetesi, Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi olayına adı karışan sekiz zanlının, Trabzon ve çevresinden çıktığını ve bu zanlıların, bölgede işlenen ve aşırı milliyetçilikten kaynaklanan başka suçlarla bağlantı içinde olduklarını yazdı.


  Elazığ’da 5.3’le sarsıldı

Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, bazı binalarda çatlaklar oluşurken, 35 kişi küçük yaralanmalar, korku ve panik sebebiyle hastahanelere başvurdu. Vatandaşler geceyi dışarıda geçirdi.


  Cezaevleri artık fabrika gibi

AB destekli ‘Yargının Modernizasyonu ve Ceza Reformu Projesi’ kapsamında cezaevleri artık eğitim ve ıslah işlevlerini gereği gibi yerine getiriyor. İsyan, firar gibi olumsuzluklarla anılan mahkûmlar, İş ve Meslek Eğitim Atölyelerinde üretime katkıda bulunuyor.


  Kuş gribi kâbusu geri mi döndü?

Batman’ın Gercüş ilçesinde kanatlı hayvanlarda kuş gribine rastlanması üzerine gribal enfeksiyona yakalanan 4 çocuktan alınan kan örnekleri Ankara’ya gönderildi.


  Kesici: Halkın iradesi yönetime yansımıyor

Eski Milletvekili ve eski DPT Müsteşarı İlhan Kesici “Parlamentomuz, parlamenterler parlamentosu değil, partiler parlamentosudur’’ dedi.


  Yargıda SMS’li tebligat dönemi

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli, şikâyetçi ve tanık sıfatıyla ifadesi alınacak kişilere cep telefonu mesajı (SMS) yollayarak tebligatta bulunuyor.


  Büyükanıt ABD’ye gidiyor

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace’in resmî konuğu olarak gelecek hafta Washington’u ziyaret edecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile de biraraya geleceği bildirildi.


  Çalışkan: Kurumlar arası çatışma yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından açılan soruşturma kapsamında ortaya atılan bütün iddiaların, Cumhuriyet Savcıları ve Mülkiye Müfettişlerince ‘’en ince detaylarına kadar’’ araştırıldığını söyledi.


  Öcalan yeniden AİHM’e başvurdu

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) Türkiye aleyhine yeni bir şikayet başvurusunda bulunduğu bildirildi.


  Bem-Bir-Sen’den gazetemize ödül

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, gazetemiz Ankara Temsilcisi Mehmet Kara’ya “teşekkür plaketi” verdi.


  Yağışlar normalin altında

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ekim 2006-31 Ocak 2007 tarihleri arasındaki 4 aylık periyotta kümülatif yağış ortalamasının normal düzeyin altında gerçekleştiğini bildirdi.


  Sigaraya yılda 114 bin kurban

Sigarayla Savaşanlar Derneği Başkanı Dr. Mustafa Aydın, geçtiğimiz yıl, 114 bin insanın sigara sebebiyle hayatını kaybettiğini belirterek, bu insanlardan 14 bininin sigara içmediği halde çevresindeki sigara içenler tarafından katledildiğini söyledi.


  Yurtdışına çıkış harcı düşüyor

AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak, yurt dışına çıkış harcının 70 YTL’den 15 YTL’ye düşürüldüğünü açıkladı.


  Kahtalı bayanların okuma yazma isteği

Adıyaman’ın Kahta İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yetişkinler için açılan kurslarda 483 kişi okuma-yazmayı öğrendi.


  At sırtında devr-i alem

2004 yılında iki at ve bir köpekle dünya turu için Portekiz’den yola çıkan Fransız ve Alman karı-koca, Türkiye’ye geldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004