Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ulusoy: Tehdit edildim

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, basınla düzenlediği sohbet toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ulusoy, "Seçimden önce bana tehdit geldi. Girme seçime, kötü şeyler olur dediler. Ama ben bir kere ölmeyi tercih ederim. Bin kere ölmem. Bu baskılar olmasaydı daha fazla oy alırdım. Bu kesin" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA Başkanlık seçimlerinde federasyonlarının büyük rol oynadığını söyledi. Mövenpick Otel'de gerçekleştirilen basınla sohbet toplantısında konuşan Ulusoy, federasyon başkanının sürekli gazetelerde ve televizyonlarda olmaması gerektiğini belirterek, "Biz konuşmadıkça konuşanlar oldu. Biz hep kaos ve gerginlikten kaçtık. Ama kaos ve gerginlik çıkaranlar oldu" dedi.

UEFA'DA PLATİNİ'YE OY VERDİK

Ulusoy, UEFA seçimleri öncesi 3 ay boyunca çalıştıklarını ifade ederek, "30'a yakın ülke dolaştık. Şenes Bey'in tekrar seçilmesi için girişimlerde bulunduk. Ancak UEFA Başkanlık seçimi için 2 aday vardı. İki adayın olduğu bir seçimde kimi destekleyeceğimiz son ana kadar saklanmalıydı. Çünkü birini destekleyeceğimizi açıklasak, diğer taraf Şenes Bey'e tavır alabilirdi. Biz başından beri Platini'yi destekliyorduk, ama bu hep gizli kaldı. Platini ile aramızda 10 yıldır dostluk var." diye konuştu. Bazı çevreler tarafından siyasi baskıya maruz kaldığını söyleyen Ulusoy, "Bunu herkes biliyor, büyük baskılar var. 1 sene önce bana destek verildi. 1 sene içinde ne oldu da neler değişti de bu duruma geldik. Kulüpler birliği toplantısından bir gün önce; bir kulüp başkanı ile konuştum ve kendisi bana "Sizden çok memnunuz, düzen geldi, kaos yok artık.Ancak 1 gün sonra kulüpler birliği toplantısında kendisine genel kurula gidilsin dedirttiler. Bakan'a giderek bizzat görüştüm. Bana görevi bırakma dedi. Devam et dedi. Ne değişti ki ben seçime giremedim" diye sordu.

SEÇİMDEN ÖNCE TEHDİT ALDIM

Ulusoy şöyle konuştu: "Bana tehdit geldi seçimden önce. Girme seçime kötü şeyler olur dediler. Ama ben bir kere ölmeyi tercih ederim. bin kere ölmem. Bu baskılar olmasaydı. daha fazla oy alırdım. Bu kesin. Sayın Bakan'ın seçimden 2 gün önce açıklaması var. Bir rapordan bahsetti. O raporda Haluk Ulusoy'un görev alması için bir sakınca görmedim. Ama delegeleri etkilediler. Bakan 12 defa genel kurul çağrısı yaptı. Baskı olmasa niye imzalar toplansın"

Kimseden siyasi destek almadım

Ulusoy şöyle devam etti: "Geçen günlerde bir yazı okudum ve orada bana Sen siyaset ile gelmedin mi? diye soruluyordu. Ben buraya kademe kademe tırnaklarımla kazıyarak geldim. Mesut Yılmaz'a yakın olduğum şeklindeki dedikodular var. Mesut Bey benim Federasyon başkanı olmamda ya da herhangi bir şeyde hiç bir zaman rol oynamadı. Şenes bey başkanken o zaman da imzalar toplanmaya başlamıştı. Erken seçim isteniyordu. Gecenin 2'inde hanıma kalk dedim ! bavulumu hazırla ben yola çıkıyorum! dedim. Mersin'den başladım... MersinKahramanmaraşEgeOrta Anadoluİstanbul...Bir çok yer dolaştım. Sonuç olarak da 14 imzayı geri aldırttım ve genel kurul yapılamadı, Şenes Bey de görevinde kaldı."

10.02.2007


 

Trabzonspor cezakolik oldu

Karadeniz ekibi, taraftarının neden olduğu çirkin tezahürat ve saha olayları yüzünden geçtiğimiz sezondan bugüne kadar 407 bin YTL para cezası ödedi. Aynı dönemde 1 maç saha kapama, 2 maç seyircisiz oynama ve Başkan Nuri Albayrak da 10 bin YTL pera cezası ile 1 ay hak mahrumiyeti cezası aldı.

Trabzonspor, geçen sezon ve bu sezon taraftarlarının sebep olduğu çirkin tezahürat ve saha olayları nedeniyle toplam 407 bin YTL para cezası ile bir maç saha kapama, iki maç da seyircisiz oynama cezası aldı. Seyircisiz oynanan maçlarda Trabzonspor 280 bin YTL hasılat kaybı yaşadı. Bu sezonun ilk yarısında kendi sahasında oynadığı Vestel Manisaspor maçı sonrası Kulüp Başkanı Nuri Albayrak, hakemler hakkında yaptığı açıklama nedeniyle 10 bin YTL para cezasıyla bir ay hak mahrumiyeti cezası almıştı.

2006-2007 sezonunda ligin 15. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında çıkan olaylar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Bordo-mavili kulübe Ankaraspor maçını seyircisiz oynama cezası verdi. Trabzonspor bu sezon UEFA'dan da nasibini aldı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apoel ile oynanan maçta ceza alan Bordo-mavili takım İspanya temsilcisi ile Trabzon'da oynadığı müsabakayı seyircisiz oynadı. Trabzonspor Apoel FC ve Osasuna maçlarında 10'ar bin İsviçre Frangı ve bir maç seyircisiz oynama cezası aldı.

Trabzonspor bu sezon saha kapama ve seyircisiz oynadığı maçlarda da hasılat kaybına uğradı. Apoel maçında taraftarın neden olduğu olaylar nedeniyle İspanya temsilcisi Osasuna ile oynadığı maçı seyircisiz oynayan Trabzonspor 180 bin YTL hasılat kaybına uğrarken, 15. hafta oynanan Fenerbahçe maçında taraftarın neden olduğu çirkin tezahürat sonrası Ankaraspor maçını seyircisiz oynadı. Bu maçta ise Trabzonspor'un hasılat kaybının yaklaşık 100 bin YTL olduğu belirtildi.

Trabzonspor, 2005-2006 sezonunda Süper Ligi ve Türkiye Kupası maçlarında 253 bin YTL ceza aldı. Trabzonspor bir maç da saha kapama cezası aldı. 2006-2007 sezonunda ise 152 bin YTL para cezası alırken, Lig ve UEFA'da birer maç seyircisiz oynama cezası aldı. Böylece bordo-mavili kulüp toplam 405 bin YTL para cezası almış oldu.

10.02.2007


 

G.Saray, bütün takımlara gol atan tek takım

Süper Ligde Fenerbahçe 3, Beşiktaş 5 ve Trabzonspor 6 takıma gol atamazken, Sakaryaspor ise oynadığı 18 maçta 9 takımın filelerini havalandırmayı başaramadı.

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden 18 takımdan bir tek Galatasaray, bu sezon şu ana kadar oynadığı bütün takımlara gol atmayı başardı. Ligde Fenerbahçe 3, Beşiktaş 5 ve Trabzonspor 6 takıma gol atamazken, Sakaryaspor ise oynadığı 18 maçta 9 takımın filelerini havalandırmayı başaramadı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Denizlispor ve Bursaspor kalelerine gol gönderemezken, Beşiktaş ise Ankaraspor, Fenerbahçe, Sivasspor, Sakaryaspor ve Galatasaray'a gol atmayı başaramadı.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gol atmayı başaran Trabzonspor da Kayserispor, Sivasspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Çaykur Rizespor ve Gençlerbirliği'ne gol atmaya muvaffak olamadı. Ligde oynadığı 18 maçta 9 takıma gol atmayı başaramayan Sakaryaspor takımı, Kayseri Erciyesspor, Ankaragücü, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor, Vestel Manisaspor, Kayserispor, Ankaraspor ve Antalyaspor maçlarında gol orucunu bozamadı.

Hakan Şükür salonda çalıştı

Galatasaray, yarınki Vestel Manisaspor maçının hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı basına kapalı antrenmanla sürdürdü. 90 dakika süren antrenman, esneklik çalışmalarıyla tamamlandı. Sarı kırmızılı takımın bugünke antrenmanında durumunda iyileşme gözlenen Mehmet Güven de yer aldı. Kaburgasında çatlat tesbit edilen Hakan Şükür ise sağlık merkezinde yapılan tedavisinin ardından sağlık ekibi eşliğinde salonda çalıştı.

10.02.2007


 

Lider F.Bahçe Rize virajında

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor, bugünyapacakları maçla birlikte, ligde 24. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce yapılan 23 lig maçının 13'ünü Fenerbahçe, 5'ini Çaykur Rizespor kazanırken, 5 maç berabere sona erdi.

Önümüzdeki hafta UEFA Kupası'nda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla önemli bir karşılaşmaya çıkacak sarı-lacivertliler, Rize deplasmanından 3 puan alarak moral bulmak istiyor. Kart cezalısı Kezman ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdürüren Selçuk, Önder, Lugano, Kerim ve Rüştü bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Brezilyalı teknik direktör Zico'nun, cezalı Kezman'ın yerine Deivid'e ilk 11'de yer vermesi bekleniyor. Sarı-lacivertlilerin muhtemel 11'i, Volkan, Serkan, Can, Edu, Uğur, Deniz, Aurelio, Appiah, Tuncay, Alex ve Deivid'den oluşuyor. Rize Atatürk Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçını hakem Selçuk Dereli yönetecek.

10.02.2007


 

Beşiktaş evinde Denizli önünde

Süper Lig'de kendi sahasında yaptğı son 3 maçı kazanan Beşiktaş, bugün karşılaşacağı Denizlispor'u da yenerek Dolmabahçe'deki galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

BJK İnönü Stadı'nda ligin ilk yarısındaki mücadelelerde, 15. haftada Bursaspor'u 3-1, 17. haftada da Kayserispor'u 2-1'le geçen Beşiktaş, ikinci yarının ilk maçında ise Vestel Manisaspor'u 3-1 yenmişti. Sakatlığı geçen Nobre'nin bugünkü mücadelede forma giymesi bekleniyor. Siyah-beyazlı takımın Denizlispor maçına Runje, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Delgado, Koray, Serdar Kurtuluş, Ricardinho, Bobo, Nobre (Burak) muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor. İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Beşiktaş-Denizlispor maçını hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

10.02.2007


 

Hamit: Sezon sonu yokum

Almanya Birinci Lig'inde (Bundesliga) bu sezon en güçlü şampiyon adaylarından biri olan Fc Schalke'nin milli futbolcu Hamit Altıntop sezon sonunda Schalke'den ayrılacağını söyledi.

Schlake kulübün resmi internet sitesinde yer alan habere göre Hamit'in, Türk milli takımı ile oynadığı Gürcistan maçı sonrası döndüğü Almanya'da kulüp menajeri Andreas Müller'e kararını açıkladığı ifade edildi. Hamit, ''Schalke'de çok şey öğrendim ve geliştim. Ancak artık buradan ayrılıyorum. Schalke ile olan bağlarım her zaman devam edecek. Sezon sonunda şampiyonluğun ardından ayrılacağım'' dedi. Kulüp menajeri Andreas Müler ise bu haberden sonra üzgün olduklarını belirterek, `''Hamit gibi bir oyuncu benim gözümde her zaman ilk on bir oyuncusuydu. Onun klasında bir futbolcuya her zaman ihtiyacımız olacak' diye konuştu.

10.02.2007


 

Real, Carlos'la masaya oturuyor

Brezilyalı tecrübeli defans oyuncusu Roberto Carlos'un sezon sonunda bonservisini alarak kulübünden ayrılmayı planladığı iddialarını üzerine Real Madrid'in gelecek hafta bu futbolcuyla masaya oturarak, sözleşmesini uzatmayı deneyeceği bildirildi.

İspanya'da halen netlik kazanamayan Roberto Carlos'un geleceğiyle ilgili polemikler devam ediyor. İspanyol basını, yıldız futbolcunun mevcut kontratında bulunan ''sezon boyunca 40 maç oynaması halinde 1 yıl otomatik olarak sözleşmesinin uzatılması'' maddesinden rahatsızlık duyduğunu, kariyerine devam edebilmek için sezon sonunda bonservisini eline alarak başka bir kulübe gideceğini iddia etti. Roberto Carlos ile ilgili 2 gündür haberler veren spor gazetesi AS,''Futbolcu ile kulüp arasında her geçen gün aranın açılması üzerine RealMadrid, gelecek hafta Brezilyalı defans oyuncusuna imza attırmayıplanlıyor'' diye yazdı.

10.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004