Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hariri’ye kanlı anma

Lübnan’ın kuzeyinde Hıristiyanların yaşadığı Bikfaya kasabası yakınında iki otobüste meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 12 olarak açıklandı.

Devlet haber ajansı yerel saatle 09.30 sularında bir minibüste bir patlama meydana geldiğini duyurdu. Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri suikastının yıldönümünde meydana gelen bu patlamadan yaklaşık 7 dakika sonra da başka bir minibüste patlama olduğunu belirtti. Haberde 12 kişinin öldüğü ve 10 kişinin de yaralandığı belirtilirken, Metn bölgesindeki Ayn Alak kasabası yakınında meydana gelen patlamaya neyin sebep olduğunun henüz belirlenemediği kaydedildi. Lübnan ordusundan bir sözcü, patlamaya aracın içine yerleştirilen bir bombanın mı yoksa yol kenarına yerleştirilen bir bombanın mı yol açtığını henüz belirleyemediklerini söyledi.

Bikfaya köyü, geçtiğimiz yılsonunda suikast sonucu öldürülen Hıristiyan lider Piyer Cemayel’in memleketi olarak biliniyor. Cemayel, 21 Kasım’da uğradığı suikast sonucu öldürülmüştü. Cemayel suikastı ülkede siyasî krizi tetikleyen unsurlardan biri olurken, muhalefet hükümeti devirmek için uzun süredir gösteri yapıyordu. Lübnan’da Suriye yanlısı muhalefet, parlamentoda daha fazla veto istediğini; aksi takdirde de hükümeti devireceğini belirtiyor. Lübnan iktidarı ise muhalefetin asıl amacının, Refik Hariri suikastının zanlılarının yargılanması için uluslar arası bir mahkeme kurulmasını önlemek olduğunu savunuyor. Başbakan Fuad Sinyora hükümeti ve Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz hafta mahkemenin kurulması için anlaşmıştı. Ancak mahkemenin kurulması için parlamentonun onayı gerekiyor. Lübnan iktidarı da Şam’ı, en büyük şüpheli kendisi olduğu için muhalefeti kullanarak mahkemenin oluşturulmasını önlemeye çalıştığını savunuyor.

/ BEYRUT

14.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hariri’ye kanlı anma

  İstanbul’a vur emri Ladin’den

  Direnişçilerin elinde uzun namlulu silâhlar var

  Filistin anlaştı, İsrail bozuldu

  Bush: İran'a saldırmaya niyetim yok

  Lieberman: İranla tek başımıza yüzleşiriz

  Aksa gerginliği bitmedi

  Zevahiri’den Müslümanlara birleşme çağrısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004