Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush: İran'a saldırmaya niyetim yok

İran'a saldırmak gibi bir niyetinin bulunmadığını söyleyen Bush, bu konuda söylenlenleri “şayia” olarak niteledi. Bush, “Savaşmak istediğime ilişkin söylentilerdeki taktiği anlamıyorum. Bu siyasî birşey galiba” dedi.

ABD Başkanı George Bush, İran’a saldırmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi ve bu konuda söylenenlere “şayia” dedi. C-SPAN TV’sinde bu gece konuşan Bush, “Savaşmak istediğime ilişkin söylentilerdeki taktiği anlamıyorum. Bu siyasi bir şey galiba...” dedi. Bush, “Ama diğer taraftan Kongre üyelerinin nükleer silâha sahip bir İran’ın yaratacağı tehlikenin farkına varacağını da ümit ediyorum” diye konuştu. Bu söylentilerin “Washington’a mahsus şeyler” olduğunu söyleyen Bush, İran meselesini barışçı şekilde çözmeye yönelik kapsamlı bir politikası olduğunu anlattı. ABD, İran’ı “elektrik üreteceğim diyerek nükleer silâh yapmaya çalışmakla” suçluyor. Washington’a göre, Tahran ayrıca Lübnan hükümetini istikrarsızlığa sürüklemeye çalışıyor, dahası “terör” gruplarını destekliyor.

“AMERİKAN SALDIRISINDAN KORKMUYORUZ”

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ülkelerine yönelik bir Amerikan saldırısından korkmadıklarını ve böyle bir ihtimalde saldırıyı geri püskürteceklerini ve ABD açısından sonuçların vahim olacağını ileri sürdü. Nejad ayrıca bütün kötülüklerin anasının işgal olduğunu ve işgal sürdükçe Irak’ın istikrara kavuşamayacağını söyledi.

/ WASHİNGTON

14.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hariri’ye kanlı anma

  İstanbul’a vur emri Ladin’den

  Direnişçilerin elinde uzun namlulu silâhlar var

  Filistin anlaştı, İsrail bozuldu

  Bush: İran'a saldırmaya niyetim yok

  Lieberman: İranla tek başımıza yüzleşiriz

  Aksa gerginliği bitmedi

  Zevahiri’den Müslümanlara birleşme çağrısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004