Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Endülüs'te İstanbul kokusu

Endülüs devletine başkentlik yapan İspanya’nın Sevilla şehrinde düzenlenen “İstanbul Kültür Günleri” kapsamında sema gösterisi düzenlendi. Kültür günlerinin açılışı İstanbul Tasavvuf Müziği topluluğunun icra ettiği sema gösterisi ile başladı. İspanyollar, sema gösterisini ilgiyle takip ederken, ebru sanatçısı Eray Atay’ın ebru yapımını da hayranlıkla izledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sevilla Tres Kültür Vakfı işbirliği ile Sevilla’da bulunan 2. Hasan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Endülüs’te İstanbul Kültür Günleri”nin ilk gününde Yönetmen Derviş Zaim’in “Tabutta Rövaşata” filmi gösterildi. İzleyicilerden olumlu tepkiler alan filmin ardından İstanbul Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sema gösterisi icra edildi. İspanyolların yoğun ilgi gösterdiği faaliyetin bütün biletleri tükenirken, salonu dolduran izleyiciler topluluğu ilgi ile izleyerek bol bol alkışladı. Orhan Durgut’un Panaromik İstanbul Fotoğrafları Sergisi’nin de düzenlendiği salonda Ebru Sanatçısı Eray Atay’ın ebru gösterisini hayranlıkla izleyen İspanyollar, ebru yapımı ile ilgili bilgi aldı.

“Endülüs’te İstanbul Kültür Günleri” açılışını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Ahmet Çınar, Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk, Tres Kültür Vakfı Direktörü Enriqe Ojede ve aralarında İspanyol gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda davetli izledi. Kültür Günleri kapsamında İspanya’ya gelen davetlilere ayrıca Tres Kültür Vakfı tarafından bir gezi düzenlendi.

Müslümanlar tarafından yapılan Granada’daki ‘El Hamra Sarayı’ ve müze olarak kullanılan ‘Kordoba Katedrali’ni gezen davetliler, İspanya’da ayakta kalmış bu nadir eserleri hayranlıkla seyretti. “Endülüs’te Kültür Günleri” kapsamında Türk filmleri kuşağında Yönetmen Çağan Irmak’ın “Babam ve Oğlum”, Reha Erden’in “Korkuyorum Anneciğim” ve Yavuz Tuğrul’un “Gönül Yarası” filmleri İspanyol seyirciler ile buluşacak. Doç. Dr Hadi Adanalı’nın da bir konferans vereceği faaliyetlerde Adnan Özer’de bir şiir dinletisi sunacak.

01.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  7 asırlık ahşap cami sırrını koruyor

  Endülüs'te İstanbul kokusu

  Antalya, Çanakkale şehitlerini anıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004