Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Derbinin 2 büyük kozu

Beşiktaş-G.Saray derbisi öncesinde gözler Mert Nobre ile Ümit Karan'ın üzerinde olacak. Nobre, 3'ü F.Bahçe, 2'si de Beşiktaş'ta olmak üzere G.Saray filelerini 5 defa havalandırdı. Ümit Karan ise 2'si Beşiktaş'a, 1'i de F.Bahçe'ye olmak üzere bu sezon forma giydiği 3 derbide de gol attı.

Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray takımları arasında 3 Mart Cumartesi günü yapılacak 2007'nin ilk lig derbi maçı öncesi Beşiktaş'ta gözler Mert Nobre'nin üzerinde olacak. Fenerbahçe'den sezon başında Beşiktaş'a transfer olan ve Türk vatandaşlığına geçerek Mert adını alan Brezilya asıllı futbolcu, yeni takımıyla bu sezon ligde suskun bir dönem geçirirken, forma giydiği 3 Galatasaray maçından 2'sinde ise fileleri havalandırmayı başardı. Futbol Federasyonu tarafından sezon başında ilk kez düzenlenen ve Almanya'da yapılan Süper Kupa maçında Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 yenerek kupayı müzesine götürürken, tek golünü Nobre attı. Nobre ayrıca, devre arasında Antalya'da düzenlenen Efes Pilsen Cup turnuvasında son dakikada attığı gole takımını 1-1 beraberliğe taşıdı ve Beşiktaş, penaltı atışları sonucunda maçtan galip ayrıldı. Nobre, ligde Galatasaray ve Fenerbahçe ile ilk yarıda yapılan derbilerde ise gol atamadı. 27 yaşındaki Brezilya asıllı futbolcu, 3'ü Fenerbahçe, 2'si de Beşiktaş'ta olmak üzere Galatasaray filelerini toplam 5 kez havalandırdı. Bu 5 maçın 4'ünü oynadığı takımlar kazandı, 1'i ise berabere sonuçlandı. G.SARAY ÜMİT'E GÜVENİYOR

BeşiktaşGalatasaray derbisi öncesi, sarıkırmızılı takımın gol yollarında en güvendiği isimlerin başında Ümit Karan geliyor. Ligde geride kalan 22 maçta 12 gol atarak, takımının en golcü ismi olan ve ''Gol Krallığı'' yarışmasında da Fenerbahçeli Alex de Souza birlikte zirvede yer alan Ümit Karan, derbi öncesi takımının forvetinde en güvendiği isim durumunda bulunuyor. 31 yaşındaki Ümit, bu sezon ligde 17 maçta toplam 1416 dakika sahada kaldı. Sezon başından bu yana 3 sarı kartı bulunan Ümit Karan, derbide de kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek ve gelecek haftaki Trabzonspor maçında oynayamayacak. Ümit Karan, bu sezon forma giydiği 3 derbi maçta da ezeli rakiplerine gol attı.

Ümit ayrıca, Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a son 2 randevuda da gol atma başarısını gösterdi. Ligin ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçta penaltıdan attığı gole takımını 1-0 galibiyete taşıyan Ümit Karan, aynı zamanda bu maçta Türkiye'deki lig kariyerinde 100. gole imza koymuştu. Ümit Karan ayrıca, devre arasında Antalya'da düzenlenen Efes Pilsen Cup turnuvasında normal süresi 1-1 biten maçta Galatasaray adına gole imza koyan isim oldu.

01.03.2007


 

Zico, Alex'i kadroya almadı

Fenerbahçe'nin, Gençlerbirliği ile bugün deplasmanda yapacağı Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçının 18 kişilik kadrosuna sürpriz bir şekilde Alex alınmadı.

Teknik direktör Zico, kupa maçının 18 kişilik kadrosuna Brezilyalı futbolcuyu almazken, Alex'in Ankara'ya götürülmeyeceği açıklandı.

Alex'in son maçlardaki performansı eleştirilmiş, Brezilyalı futbolcu AZ Alkmaar ile İstanbul'da yapılan maçta ise taraftarlarca yuhalanmıştı. Zico'nun bu maçtan sonra Alex için ''Alex sakatlık veya hastalık olmadığı sürece bu takımda oynayacak, herhangi bir şekilde dinlendirilmeye alınmayacak'' diye açıklama yapmasına rağmen, Brezilyalı oyuncunun Gençlerbirliği maçı kadrosuna alınmaması dikkati çekti. Alex'in dinlendirilmek için kadroya alınmadığı öğrenildi.

Alex'in yanı sıra sakatlığı bulunan Edu, tedavileri süren Selçuk, Rüştü ile Olcan ve Kerim de kadroda yer almadı.Fenerbahçe'nin 18 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor: Volkan, Appiah, Ümit, Mehmet, Kezman, Tuncay, Tümer, Aurelio, Can, Önder, Serdar, Semih, Deniz, Uğur, Kemal, Serkan, Lugano, Deivid . Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında oynanacak rövanş maçı 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. Fenerbahçe, çeyrek finalin ilk maçında rakibini 2-1 mağlup etmişti.

01.03.2007


 

Hooijdonk, Ümit Özat hayranı

F.Bahçe'nin eski golcüsü Van Hooijdonk, yaptığı 11'de F.Bahçe'den Ümit Özat, Alex ve Köln'de oynayan Luciano'yu aldı.

Fenerbahçe'de de forma giyen Feyenoord'un tecrübeli oyuncusu Pierre Van Hooijdonk, oluşturduğu 11'e Fenerbahçe'den 3 kişi aldı. FourFourTwo'nun sorduğu, futbolculuk kariyerinde yan yana oynadığın futbolculardan bir 11 yaparsan kimleri alırsın sorusuna Van Hooijdonk, ''Alex, Ümit Özat ve şimdilerde Köln'de oynayan Luciano'yu 11'ime alırdım.'' dedi.

Özellikle Alex ve Ümit Özat için övgü dolu sözler kullanan Hollandalı oyuncu, Kaptan Ümit Özat için ise, ''Tek şanssızlığı Türkiye'de doğmuş olması. Kullanmadığı ayağıyla alışık olmadığı kanatta oynayabilen futbolcular bu zamanda çok değerli. Ama nedense onun performansı hep küçümseniyor. Yaptığı ortaların isabet oranı çok yüksekti. Maç listesine hiç düşünmeden ilk onun adını yazarım'' yorumunu yaptı.

Pierre van Hooijdonk, Brezilyalı oyuncu Alex için ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''Muhteşem sol ayak... Onunla maalesef ki sadece bir sezon beraber oynayabildik. Ondaki kabiliyeti, duran toplardaki meziyetlerini tüm Türk futbolseverler biliyor zaten. Kendisi hakkında yapılan gereksiz eleştirilere kişisel gol ve asist istatistikleriyle yeterince cevap veriyor bence... Frikik kullanmak sanatsa Alex bu oyunun en büyük sanatçılarındandır.''

01.03.2007


 

Barcelona Efes'i evinde ağırlıyor

Basketbolda, Avrupa Ligi F Grubu'nda mücadele eden ve grubunda yaptığı iki maçta da mağlup olan Efes Pilsen, bugün deplasmanda karşılaşacağı Winterthur Barcelona'yı yenerek siftah yapmak istiyor.

Top 16'da henüz galibiyeti olmayan lacivertbeyazlılar, grubundaki 3. karşılaşmada bugün TSİ 21.45'te Palau Blaugrana Arena'da İspanya'nın Winterthur Barcelona ile karşı karşıya gelecek. Lacivert-beyazlılar, bu maçı yitirmeleri halinde çeyrek finale çıkma şansını büyük ölçüde yitirmiş olacak.

01.03.2007


 

Eto'o'nun adını kullanarak dolandırıcılık yaptılar

İspanya'nın Barcelona takımında oynayan Samuel Eto'o'nun adını kullanarak sahte kimlik ve kredi kartıyla dolandırıcılık yapan 3 Gineli genç yakalandı.

Madrid'in Arganda del Rey ilçesinde beyaz eşya satan bir dükkandan yaklaşık 3 bin avroluk alışveriş yapan 3 Gineli gencin, ödemeyi yaptıkları sırada, kasiyer tarafından belgelerin sahte olduğunun anlaşılmasıyla yakalandığı bildirildi. Siyahi olmaları dışında hiçbir şekilde Kamerunlu Eto'o'ya benzememelerine rağmen Barcelonalı futbolcunun adına sahte belge yapan Gineli gençlerin, daha önceden başka mağazaları dolandırmış olabilecekleri ifade edildi.

ETO'O KAZA YAPTI

Öte yandan Samuel Eto'o önceki gün Avrupa ve Afrikalı gençler arasında yapılan bir futbol turnuvasında oynayan kardeşi Etienne'i izlemek için gittiği Miniestadi stadının otoparkında kaza yaptı. Otoparkta UEFA tarafından kapatılan sınırlı alana arabasıyla girmeye çalışırken kaza yapan Eto'o, bir televizyon kamerasına yakalanırken, kazanın da verdiği sinirle kameramana, ''Çekme kırarım şimdi onu'' diye bağırdı.

01.03.2007


 

Sofuoğlu sezona birincilikle başladı

Dünyanın önemli motor sporları arasında gösterilen SuperBike World Championship şampiyonasında Hannspree Ten Kate Honda, Katar'ın Losail pistinde start alan sezona iki birincilik ile başladı.

Hannspree takımı ile SuperBike şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden tek yarışçı olan Kenan Sofuoğlu, yarış sonunda podyumdaki en üst sıraya çıktı.

01.03.2007


 

Derbinin biletleri satışa çıkarıldı

Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 3 Mart Cumartesi günü yapılacak derbi maçının biletleri satışa çıkarıldı.

Derbi maçında VIP B ve E Üst tribün biletleri 400 YTL olarak belirlenirken, VIP A ve F üst tribün 250, VIP A ve F alt 200, VIP B ve E alt 225, VIP C ve D alt 250, numaralı orta 200, numaralı kenar 150, kapalı üst 125, kapalı alt 100, yeni açık ve eski açık tribün biletleri ise 40'ar YTL'den satılacak.

01.03.2007


 

Gerets'e üzüldüm

G.Saray'da sözleşmesini bir yıl daha uzatan Gerets'in sevinci kursağında kaldı. Takımının Kayseri Erciyes karşısında Türkiye Kupası'na veda etmesi Belçikalı hoca için tam bir şok oldu. Bu şoku yaşatanın eski talebesi Bülent Korkmaz olması ise ayrı bir acı verdi. Sarı-kırmızılı takım kupadan elenmekle hem maddi açıdan, hem de taraftarlarına uzun süredir kaldıramadığı kupanın manevi değeri açısından büyük kayıp oldu.

Bu moral çöküntüsü içinde bu hafta Beşiktaş derbisinde alınacak sonuç şimdiden tartışma konusu yapılıyor. Lider F.Bahçe'nin üst üste kaybettiği puanları avantaja çeviremeyen Gerets'in derbinin kaybedilmesi halinde -yeni sözleşmeye rağmen- koltuğunun ciddi manada sallanacağını kendisi de çok iyi biliyor. Bu bakımdan G.Saray'ın Beşiktaş karşısında mutlaka puan çıkartması gerekiyor.

Üzüldüğümüz bir konu ise genç Arda'nın Erciyes maçı sonrası taraftarlar ile tartışması hiç şık olmadı. Halbuki geçen hafta kendisiyle görüştüğümde çok saygılı ve terbiyeli bir insan olarak bende iz bırakmıştı. Arda, her türlü maddi imkana sahip olmasına karşılık hala anne ve babasının yaşadığı Bayrampaşa'da haftanın birkaç günü kalıyor. Burnu büyük havalara girmeyerek, çocukluk arkadaşları ile diyaloğu sürdürüyor. Gerets'in, taraftarla tartışma sırasında Arda'ya sahip çıkarak, onu yatıştırması olayın büyümemesini sağladı. Daha önce bir maç sonrası aynı şekilde rakibe saldırmak isteyen Hasan Şaş'ı durdurarak muhtemel bir kavgayı önlemişti. Gerets'in bu insani taraflarına saygı duyuyorum.

Ayrıca, 37 yaşındaki kaleci Mondragon'un yediği her gol sonrası ağlamaklı bir görüntüye bürünmesi takımını ne kadar çok sevdiğini ve ilerlemiş yaşına rağmen hırsından birşey kaybetmediğini çok güzel ortaya koyuyor.

[email protected]

Erol DOYURAN

01.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004