Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Seçimler gerginliğe yol açmasın

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye’de önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlere ilgili olarak, ‘’Seçim dönemlerini eğer sakin bir şekilde, herhangi bir sıkıntıya, gerginliğe, kavgaya meydan vermeden geçirirsek, ekonomik anlamda çok fazla sıkıntımız olmaz’’ dedi.


Meclisi darbeciler kapattı

Gazeteci-yazar Mehmet Barlas, “Asıl tehlike demokrasiden uzaklaşmak ve Ortadoğu’nun radikal rejimlerinden birine kaymak. Asıl tehlike darbecilerdir. T

İSKİ Müdürü görevden alındı

Bahçelievler’de 5 yaşındaki çocuğun rögar çukuruna düşerek hayatını kaybetmesinin ardından İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur görevden alındı.


  Kaplan: Avrupa’ya güzel değerlerimizi sunmalıyız

İsveç’ten milletvekili Mehmet Kaplan , “Bence AB ülkelerindeki vekiller olarak bir araya geldiğimizde, kendi güzelliklerimizi Batıya daha iyi anlatabilsek, güzel bir şekilde birbirimizi desteklesek, Türkiye yararına iyi adımlar çıkacaktır” dedi.


  Evren hakkında inceleme başlatıldı

Eyalet sistemi öneren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren hakkında cumhuriyet başsavcılığı inceleme başlattı. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı, ‘’İlgili birimlere gerekli talimatı verdim” dedi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ‘’Türkiye 8 eyalete bölünebilir’’ şeklindeki sözleriyle ilgili inceleme başlattı.


  Basına cezaya tepki yağdı

Agos Gazetesi Genel YayınYönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı O.S.’nin resmini yayınlığı gerekçesiyle Bağcılar ve Şişli Cumhuriyet Başsavcılılıkları tarafından, gazetemizin de aralarında bulunduğu bazı gazetelere para cezası ödeme tebligatı gönderdi. Hukukçular ve gazeteci örgütleri ceza ve soruşturma kararına tepki gösterdi.


  Vekillere özgürlük çağrısı

İsrail’in hapishanelerde alıkoyduğu Filistinli milletvekilleri için 1 milyon imza hedefiyle bir kampanya başlatıldı.


  İhale sistemi gözden geçirilmeli

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, “İhale sistemimizin tekrar gözden geçirilmesinin gerekliliği ortaya çıkıyor. Çünkü en ucuz kim yaparsa ihale ona veriliyor” dedi.


  Kalkınmak için tek eksiğimiz, çalışmak

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Muhittin Şimşek, ”Kalkınmak için her şeyimiz var, hiçbir mazeretimiz yok. Eksik olan tek şey; çalışmak, çok çalışmak” dedi.


  Bağcılar’da yolcu otobüsü yandı

Bağcılar’da park halindeki bir yolcu otobüsü bilinmeyen bir sebeple yandı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında otobüs kullanılamaz hale geldi.


  Gezegenimiz için 5 dakika

Küresel ısınmaya karşı tüm dünyada yerel saat farkı gözetilmeden 19.55-20.00 saatleri arasında yapılacağı duyurulan enerji kaynaklarının kesilmesine yönelik eylem Türkiye’de de yankı buldu.


  Çırağan’da Ermenilerle hoşgörü konferansı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinin katılacağı ilk hoşgörü toplantısı, İstanbul Çırağan Otel’de yapılacak.


  Gül, Mısır’a gidiyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere yarın Mısır’a gidecek.


  Türkiye, uyuşturucunun ana geçiş yolu

ABD Dışişleri Bakanlığının 2007 yılı Uluslararası Narkotik Kontrol Strateji Raporu’nda Türkiye, “Güneydoğu Asya’dan gelen uyuşturucunun Avrupa’ya taşındığı ana geçiş yolu” olarak tanımlandı. Raporda, “Türk güvenlik güçlerinin Avrupalı ve Amerikalı meslektaşlarıyla iş birliği yaptığı” belirtildi.


  Irak Konsolosluğundan ziyaret

Irak İstanbul Konsolosluğundan bir heyet gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette İstanbul Konsolosu Salah Abdusselam ile Konsolosluk Sekreteri Selda Altıparmak hazır bulundu.


  Sincanlılardan özür dilensin

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Sincan demokrasiye bedel ödemiştir. Ancak bugüne kadar demokrasiye bedel ödemenin acısını çeken Sincan, yakın gelecekte, demokrasi, insan hakları şehri olarak anılacaktır” diye konuştu.


  Batman’da 20 bin kanatlı itlâf edildi

Batman Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Batman’da 19 bin 800 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini söyledi.


  Görme özürlülere özel bilgisayarlaboratuvarı

Beyazay, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Vakfı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda kurulan Görme Engelliler Bilgisayar Laboratuvarı açıldı.


  Yılın ilk ay tutulması

Bu yılın ilk tam ay tutulması bugün bütün Türkiye’den izlenebilecek. Bu yıl iki kez yaşanacak ay tutulmasının ilki havanın açık olması halinde bütün Türkiye’de izlenebilecek.


  Satürn’den yeni fotoğraflar

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Cassini uzay aracının yeni açılardan çektiği Satürn ve halkalarının fotoğraflarını yayınladı. NASA’nın web sitesinde yayınlanan yeni fotoğraflar, Cassini tarafından Satürn gezegeninin üzerinde ve altındaki açılardan son iki ay içinde çekildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004