Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İnönü'de derbi heyecanı

Süper Ligde son haftalarda aldıkları sonuçlarla taraftarlarını üzen Beşiktaş ile G. Saray, İnönü’de çok önemli bir maça çıkıyor. Her iki takım da kazanıp şampiyonluk iddiasını sürdürmek amacında. Fırat Aydınus’un yöneteceği maçın başlama saati 19:00.

ZİRVEDE ‘’TAMAM MI, DEVAM MI’’ MAÇI

Derbi öncesi her iki takım da sıkıntılı günler geçiriyor. Lider Fenerbahçe’nin puan kayıplarına rağmen, G. Saray 6, Beşiktaş ise 8 puan geriden zirveyi takip ediyor. Beşiktaş, 2’si lig, 1’i de kupa olmak üzere deplasmanda üst üste yaptığı son 3 resmi maçı da kaybetti. Galatasaray ise 2’si Turkcell Süper Lig, 1’i de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere son 3 resmi maçını kazanamadı.

BJK İÇERDE İYİ, GS DIŞARDA KAYIP

Dolmabahçe’deki dev maç öncesi Beşiktaş, iç sahada oynadığı maçlarda genelde başarılı sonuçlar alırken, Galatasaray ise rakip sahalarda galip gelmekte zorlanıyor. Siyah-beyazlılar, kendi evinde yaptığı son 8 resmi maçı da kazanırken, Galatasaray ise bu sezon ligde dış sahalarda oynadığı 10 maçın sadece 2’sinde galibiyet alabildi, rakip sahadaki son 3 lig maçında ise galip gelemedi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Derbinin ev sahibi Beşiktaş’ta, Galatasaray maçında sakatlıkları bulunan Gökhan Zan ve Kleberson forma giyemeyecek. Son lig maçında omzundan sakatlanan ve hafta içinde kupa maçında oynayamayan Baki’nin bugünkü derbide forma giyebileceği, kupa maçında sakatlanan Nobre’nin ise son idmanda deneneceği ve durumuna göre karar verileceği açıklandı. Ancak Brezilyalı futbolcunun büyük ihtimalle derbide forma giyeceği öğrenildi.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray’da derbi maçta sakatlığı sebebiyle Orhan forma giyemeyecek, bir diğer sakat oyuncu Cihan’ın da oynama ihtimalinin çok az olduğu açıklandı. Diğer yandan, sarı kart cezası ve hastalığı sebebiyle takımını son 2 resmi maçta yalnız bırakan Song ise derbi maçla birlikte sahalara dönecek.

DERBİ MAÇIN MUHTEMEL 11’LERİ

Beşiktaş: Runje, A. Tandoğan, İ. Toraman, Baki, İ. Üzülmez, Delgado (Burak), Serdar, Koray, Ricardinho, Bobo, Nobre.

Galatasaray: Mondragon, Sabri, Tomas, Song, Ferhat, Hasan Şaş (Okan), Inamoto (Ayhan), Iliç, Arda, Ümit, Hakan.

PAF MAÇI SAAT 13:30'DA

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki rekabetin heyecanı PAF Ligi’nde de yaşanacak. İki kulübün genç futbolcuları arasındaki 23. hafta karşılaşması Beşiktaş’ın sahası olan Fulya Tesisleri’nde 13.30’da yapılacak.

SIKI GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Dev maçın öncesi, sırası ve sonrasında toplam 2 bin 634 emniyet mensubu görev yapacak. Ayrıca, ev sahibi Beşiktaş Kulübü de 300 özel güvenlik elemanını görevlendirecek. Galatasaray seyircisine 1607 kişilik yer ayrılırken, sarı-kırmızılı taraftarlar, stada toplu organizasyonlarla gelemeyecek. Stat dışında karaborsa veya elden bilet satışına da güvenlik kuvvetleri tarafından izin verilmeyecek. Stat kapıları saat 15.00’ten itibaren açılacak.

03.03.2007


 

F. Bahçe istikrarı kupada buldu

Fenerbahçe Futbol Takımı, kulübün kuruluşunun 100. yılındaki hedeflerinde en istikrarlı performansını Fortis Türkiye Kupası’nda ortaya koyuyor.

UEFA Kupası’ndan elenerek Avrupa defterini kapatan, Turkcell Süper Lig’de kötü performansıyla puan kayıplarına rağmen, rakiplerinin de puan kaybetmesiyle zirvedeki yerini koruyan sarı-lacivertli ekip, kupada yarı finale gelene kadar yaptığı mücadeleyle, yarı finale yükselen 4 takımdan daha üstün bir performans ortaya koydu.

Kupa mücadelesinde yaptığı 6 maçın hepsini kazanan tek takım olan Fenerbahçe, attığı 20 gole karşılık kalesinde sadece 1 gol gördü. Son iki sezondur final oynayan Fenerbahçe, kupayı müzesine götürdüğü son sezon olan 1982-1983’den bu yana 12. kez yarı finale yükseldi.

Kanarya'nın yedekleri kazandırıyor

Fenerbahçe’nin, yedek ağırlıklı çıktığı kupa maçlarında ortaya koyduğu performans dikkat çekiyor. Kupadaki maçların genelinde ligde fazla şans bulamayan oyuncuları kadroya dahil eden teknik direktör Zico, yaptığı bu hamlede, yarı finale kadar gelen mücadelede henüz sıkıntı yaşamadı.

03.03.2007


 

Trabzon ruhu şampiyonlukla geri gelir

Trabzonspor Kulübü Başkanı Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor ruhunun, ancak şampiyon olmakla geri geleceğini söyledi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un, son haftalarda ligde ve Fortis Türkiye Kupası’nda aldığı sonuçların abartılmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: ‘’4 hafta önce bu takım başarılı olamaz diye karamsar bir tablo çizildiyse, 3-4 maçı da başarı gibi göstermenin Trabzonspor’a bir yararı yoktur. Alınan bu sonuçlar güzel ama Trabzonspor formasının karşılığı değil. Oyuncu kardeşlerimiz de bunları biliyor ve Trabzonspor’u layık olduğu yere taşıyacaklar. Trabzonspor’un ruhu şampiyon olmakla geri gelir. Ben, bunun dışında söylenenleri masanın başına oturup da ruh çağırmaya benzetiyorum.’’

Ligin ilk yarısında kötü ve şanssız biçimde maçlar yitirdiklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti: ‘’Trabzonspor, o dönemde birkaç maç kazansa şampiyonluğun en büyük adayıydı. İkinci yarıda hocanın isteği doğrultusunda takıma oyuncular kattık. Hocanın tanıdığı isimler olduğu içinde uyum sorunu yaşamadık. Trabzonspor, artık herkesi başarılı olacağı düşüncelerine sevketmiştir. Trabzonspor, şu anda yürüme aşamasında ve biraz olsun bizi tatmin ediyor. İnşallah koşmaya başladığı zaman daha başarılıyız diyebiliriz. Trabzonspor’un layık olduğu yer burası değildir. Talihsizlikler ve şansızlıklar nedeniyle buradayız. Ama lig atmosferinde ne zaman nerede olacağınız belli olmuyor. Her takım birbirinie yenebiliyor. Ayaklarımız yere sağlam basmalı. Konyaspor maçını kazanarak ondan sonra diğer maçların hesabını yapmalıyız.’’

03.03.2007


 

Kulübünden, Emre lehine açıklama

İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United, ırkçılıkla suçlanan futbolcusu Emre Belözoğlu’nu koruyarak, basında yer alan haberler neticesinde hükmün önceden belirlendiğini açıkladı.

İngiltere Futbol Federasyonu’na gönderdiği yazıda, ‘’cadı avcılığı yapan basın’’ sayesinde artık Emre’nin mağdur durumda olduğunu ifade eden Newcastle United, Türk futbolcu aleyhindeki disiplin soruşturmasında, davayla ilgili doğru ve adil olmayan haberler sebebiyle önceden hüküm verilmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

03.03.2007


 

Konyaspor, Trabzon’u eli boş göndermek niyetinde

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, Trabzonspor’la yapacakları karşılaşmanın, birbirine denk kuvvetlerin maçı olacağını ancak seyircinin desteğiyle maçtan 3 puanla ayrılacaklarına inandığını söyledi.

Dağlı, yaptığı açıklamada, kendi sahalarında Beşiktaş, ardından deplasmanda Sivasspor’u da yenerek aldıkları puanlarla iyi bir seri yakaladıklarını belirtti. Ligdeki sıralama ve 3-4 haftalık performanslara bakıldığında Trabzonspor ile yapacakları maçın zorlu geçeceğinin görüleceğini ifade eden Dağlı, şunları kaydetti: ‘’Taraftar açısından seyri güzel bir maç çıkaracağımıza inanıyorum. Trabzonspor’la yapacağımız karşılaşma, birbirine denk kuvvetlerin maçı olacak. Ancak seyircimizin desteğiyle maçtan 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum. Maça 3 puan için çıkacağız.’’

03.03.2007


 

Sivas, lider Fener'i yenmeyi planlıyor

Turkcell Süper Lig’de son 2 haftada istediği sonuçları alamayan Sivasspor, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı lider Fenerbahçe’yi yenmenin planlarını yapıyor.

Ligin ikinci yarısına Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor galibiyetleriyle başladıktan sonra kendi evinde Antalyaspor ve Konyaspor’a mağlup olan Sivasspor, bu 2 mağlubiyeti Fenerbahçe karşısında ortaya koyacağı futbol ve alacağı sonuçla unutturmak istiyor.

Fenerbahçe ile ligde bugüne kadar 3 kez karşılaşan ve bu maçların 2’sinden mağlubiyet, 1’inden ise beraberlikle ayrılan Sivasspor, UEFA Kupasında AZ Alkmaar’a elendikten sonra ligde Antalyaspor’a da deplasmanda 1-0 mağlup olan Fenerbahçe karşısında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda puan arayacak.

03.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004