Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Brifinglerin etkisi sürüyor

Özgür-Der Sakarya şubesi tarafından yapılan açıklamada, 28 Şubat süreciyle birlikte “Adalet eksenli olması gereken hukuk anlayışı yerini haksızlıkların yasallaştırılması çabasına bırakmıştır” denilirken, hukuk sisteminde çifte standart uygulanması eleştirilerek “Yeni Asya’ya verilen cezalar 28 Şubat sonrası verilen brifinglerin etkisinin sürdüğünü ve 28 Şubat mantığının hukuksuzlukla sonuçlandığını göstermektedir” ifadesi kullanıldı.

Özgür-Der Sakarya Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında Türkiye ve Irak’ta aynı işgal ve darbe mantığının işlediği belirtilerek, YÖK’ün başörtüsü yasağını ve katsayı uygulamasını savunması, Yeni Asya gazetesine verilen haksız cezalar ve ABD işgaline karşı direndikleri için Zeyneb, Vassan, Liqa adlı Iraklı kadınların idamına hükmedilmesi kınandı. Açıklamada, 28 Şubat süreciyle birlikte “Adalet eksenli olması gereken hukuk anlayışı yerini haksızlıkların yasallaştırılması çabasına; özgürleştirici olması gereken eğitim anlayışı ise yerini tamamen baskıcı ve totaliter bir belletme faaliyetine bırakmıştır.” denildi. Hukuk sistemindeki çifte standardın uygulanması da eleştirilerek, Yeni Asya gazetesine verilen cezaların 28 Şubat sonrası verilen brifinglerin etkisinin sürdüğü şeklinde değerlendirildi. Açıklamada “Halka acı ve gözyaşından başka hiçbir şey vermeyen, baskıcı ve adaletsiz sistemler ayakta duramayacaktır.” tespitine de yer verildi.

Basın açıklamasında “Yeni Asya gazetesine yönelik verilen cezalar 28 Şubat mantığının hukuksuzlukla sonuçlandığını göstermektedir. 17 Ağustos Marmara depreminin ardından açılan davalar zamanaşımına uğrar ve ölüme sebebiyet verenler yargılanmaktan kurtulurken, depremi “ilahi ikaz” diye niteleyen Yeni Asya gazetesi mahkum olmuştur. Ogün Samast’ın fotoğrafını kullanan yayın organlarına verilen cezaya, sadece Yeni Asya gazetesine has olmak üzere ikinci bir cezanın daha verilmesi ise adaletsizliğin son halkası olmuştur” denilerek şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye’de işleyen hukukun Irak’ta işleyen işgal hukukundan farkı yoktur. Türkiye’de Müslümanlar yasakları, haksızlıkları ve adaletsizlikleri eleştirdiği için suçlu muamelesi görürken; Irak’ta ise Müslüman kardeşlerimiz kirli Amerikan işgaline direndikleri için her türlü ceza ve işkenceye maruz kalmaktadır.”

04.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devrimlere Arınç övgüsü

  Brifinglerin etkisi sürüyor

  Gül: Arap Birliği ile ilişkiler önemli

  Başoğlu: Asker siyasetin emrinde olmalı

  Emniyet: Basın odası kapatılmadı

  Oğuz: İhracat, ithalat bağımlı

  Bir parti daha kuruluyor

  28 Şubat, kışlayla caminin arasını açtı

  Eğitimcilerden maaşlara tepki

  İlk hızlı tren, 23 Nisan’da açılacak

  Akdağ: Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendirilmiş

  Mumcu: Hepimiz insanız

  Kaçak kömür ocağında zehirlenme:

  “Tuğluk’un iddiaları tahrik edici”

  DTP Batman'da 3 tutuklama

  Şehitler için hatim indirilecek

  Kozlu'da maden işçileri anıldı

  Çiftçilere kuş gribi semineri

  Kuş Cenneti için destek çağrısı

  Tokat’ta camiler temizleniyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004