Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Basketbolu sevdirdi

NBA'deki başarılı temsilcilerimizden Mehmet Okur'un All Star karmasında forma giymesi Türkiye'de basketbola olan ilgiyi artırdı. Okur, All Star'da oynayarak gençler için yeni bir model oluştururken, basketbol ürünlerine yönelik talepte de artış görüldü..

Mehmet Okur'un NBA All Star karmasında forma giymesi, Türkiye'de basketbol ve basketbol malzemelerine olan ilgiyi artırdığı bildirildi. Okur, NBA All Star karmasında oynayarak, gençler için yeni bir model oluştururken, basketbol ürünlerine yönelik talepte de artış görüldü. NBA'de kullanılan Spalding marka basketbol toplarının Türkiye distribütörü Finspor Satın Alma Müdürü Ali Aker, NBA'deki Türk oyuncular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun başarısıyla, Türkiye'deki basketbol ürünleri piyasası arasında yakın bir ilişki görüldüğünü dile getirdi.

KAZANINCA SATIŞLAR ARTIYOR

Ali Aker, ''NBA'deki Türk oyuncuların takımları elenince veya finallere kalamayınca bizim top satışları da biraz daha aşağıya iniyor'' diyerek, geçen senelerden edindikleri deneyimlere bakıldığında, Türkiye'deki seyircinin NBA'e olan ilgisinin, büyük ölçüde 2 Türk oyuncunun, özellikle son dönemdeki performansı nedeniyle de Okur'un başarısıyla ilgili olduğunu belirtti. Basketbol ürünlerinde satış sezonunun sonbahar ve yaz öncesi olduğunu, ancak All Star maçı sonrasında satışlarda belli bir artış kaydedildiğini ifade eden Aker, Okur'un NBA'deki başarılı grafiği ile ilgili olarak, ''Bu sene (basketbol ürünlerinin satışında) yüzde 10-15'lik bir artış bekliyoruz'' dedi. NBA lisanslı ürünlerin de aralarında bulunduğu basketbol ürünlerinin satışını gerçekleştiren gittigidiyor.com yetkilileri ise özellikle forma satışları olmak üzere, basketbol ürünlerinin satışında NBA All Star maçı sonrasında artış görüldüğünü belirtti.

NIKE'DEN OKUR'A ÖZEL AYAKKABI

Öte yandan, Mehmet Okur'un gençler için yeni bir model teşkil etmesiyle ilgili olarak soruları cevaplayan basketbol yorumcusu Murat Murathanoğlu, Mehmet Okur'un All Star'da oynayarak gençlere, güçlüklere rağmen çok çalışarak başarılı olabilecekleri yönünde önemli bir mesaj verdiğini dile getirdi.Yeni yetişen nesillerin NBA ve basketbol hakkında çok bilgili ve ilgili olduklarına dikkat çeken Murathanoğlu, bunda Hidayet Türkoğlu gibi diğer başarılı basketbolcuların da rolü olduğunu belirterek şöyle konuştu: ''Mehmet o bayrağı aldı, daha yukarılara taşıdı, bence bu, basketbol veya NBA olarak zaten olan mevcut akımı daha da güçlendirecek. Nike onun için özel bir ayakkabı yapmış, o ayakkabı piyasaya çıkarsa herkes o ayakkabıları giyecek. Ama burada önemli olan Mehmet'in nereden, nasıl buraya geldiğini o gençliğin kavraması.'' Murathanoğlu, Mehmet Okur'la ilgili haberlerin gazetelerin ön sayfalarında yer aldığını ve böyle bir olayın basketbola ilgi duyan kesimi genişleteceğini vurgulayarak, ''(Bu haberler) belki basketbolu pek bilmeyen, basketbola pek ilgi göstermeyen gençleri de o alana çekecektir'' görüşünü aktardı.

BASKETBOLU İLGİ

DAHA ÇOK ARTACAK

Basketbol yorumcusu Kaan Kural ise ''Her başarı hikayesi her şeyden önce insanlara ilham verir'' diyerek, burada basketbolun başarılı olmasının, insanları basketbola yönlendireceğini ve daha fazla ilgiye yolaçabileceğini belirtti.

Aylin ATLI

04.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Basketbolu sevdirdi

  Lider F.Bahçe Sivas önünde

  Denizlispor: 1 Ankaragücü: 0

  Kayserispor: 1 Çaykur Rize: 0

  Badem: Okur model oldu

  İspanya'daki olayların faturası Betis'e çıktı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004