Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas’tan El Kaide'ye cevap

Filistin’de ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda uzlaşan Hamas’ı “teslimiyetçilikle” suçlayan El Kaide’nin iki numaralı ismi Ayman El Zevahiri’ye Hamas’tan şiddetli tepki geldi. Hamaslı bir internet sayfasında, Zevahiri’ye, “Hamas’a karşı ileri geri konuşmak yerine susması” tavsiye edildi.

Hamas hareketinin bir internet sitesinin yöneticisi olan ve kendini Dr. Osman diye tanıtan kişi, Zevahiri’yi, “El Kaide içindeki ilk Filistinli grubun ortadan kaldırılması ve Bin Ladin’in dünyanın her yerine dağılmış kurumlarındaki tüm Filistinlilerin kovulması eyleminin sorumlusu olmakla” suçladı.

Osman, “Zevahiri’yi tanıyan herkesin, Filistinlilerin planlı tasfiyesinin ve yerlerine Mısırlıların getirilmesinin perde arkasındaki kişi olduğunu bildiğini” kaydetti.

Osman, “örgüte yeni alınan Mısırlılardan bazılarının Mısır istihbaratından olduğunu da” öne sürdü. Osman, “Zevahiri’nin Filistin’de faaliyet gösteren bazı El Kaide gruplarının varlığından söz ederek uzun süre Bin Ladin’i kandırdığını, bu sebeple Filistinliler kendisiyle temas kurduklarında, doğru olmadığı halde, Bin Ladin’in zaten Filistin’de çalışan örgüt militanları bulunduğu inancıyla kendilerini El Kaide’ye almadığını” ileri sürdü. Osman ayrıca, “Zevahiri’nin Mısır istihbaratıyla ilişki içinde olduğunu, örneğin kendi arkadaşlarının serbest bırakılması karşılığında Mısır’daki bazı Filistinlileri istihbaratçılara teslim ettiğini” ifade etti.

Osman, “Zevahiri’nin, El Kaide içinde ikinci adam konumunda bulunduğu 10 yılı aşkın süre boyunca Filistinlilere ve Hamas’a karşı antipati beslediğini ve Hamas’a karşı duyduğu nefreti örgüt elemanları ile paylaşmaktan da çekinmediğini” belirtti.

Zevahiri’yi kastederek, “O hiçbir zaman Hamas’ın büyük bir hareket olduğunu, düzene değişiklik getirmeyi amaçlayan, yüce İslâm toplumu içindeki inançlılara ışık tutan bir hareket olduğunu anlamaya çalışmadı” diyen Osman, “Eğer Zevahiri politikadan anlıyorsa oyunu yalnızca silâh yönünden değil, tüm yönlerden bakarak oynamalıdır. Biz bunu yüce Peygamberimiz Muhammed’den öğrendik” ifadesini kullandı. Zevahiri’yi başkalarından söz ederken saygılı davranmaya da çağıran Osman, “Biz de Filistin’de bir devrim yürütmekte olan Hamas’a saldırılarına son verdiğin zaman saygı gösteririz” dedi.

Osman, “Zevahiri’nin saygıyı Yahudileri destekleyip Hamas’ı kışkırtmaktan vazgeçtiğinde hak edeceğini” de kaydederek, kendisine Hamas hakkında ileri geri konuşmak yerine susmasını tavsiye etti.

Osman ayrıca şu görüşleri dile getirdi:

“Halk El Kaide’ye Filistin’deki, Afganistan’daki ve şimdi de Irak’taki işgali destekleyen ABD’ye savaş açtığı için sempati duydu. Ama El Kaide Amman otellerindeki masum insanları vurmaya başladığında bu sevgiyi yitirdi. Biz hâlâ bu insanların yakınlarıyla görüşüyor ve başsağlığı diliyoruz. Amman’da olup bitenler, Zevahiri’nin ve silâhlarını kullanırken insanlar arasında ayrım yapmayan grubunun körlüğünü gösteriyor.”

El Kaide’nin iki numaralı ismi El Zevahiri, Hamas’ı “ulusal birlik hükümeti kurma konusunda uzlaşmaya vardığı için” ağır şekilde eleştirmişti. Zevahiri’nin bu nedenle Hamas’ı “teslimiyet batağına düşmekle” suçlayan açıklamaları, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında geçen Pazar günü yapılan toplantılar sırasında, El Cezire televizyonunda yayımlanan bir video kasetinde yer almıştı.

/ KUDÜS

14.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hamas’tan El Kaide'ye cevap

  İsrail’den İran’a yumuşak ton

  Olmert: ABD Irak’ı terk etmesin

  Maliki, ABD’lileri memnun etti

  Biri idam edildi, diğeri danışman

  Şin Beth: İsrailli Araplar radikalleşiyor

  Suriyeli Büyükelçi: ABD bölücülük yapıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004