Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Çankaya sürecinde demokrasi zedelenmesin

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, siyasetin yapıldığı yerin mahkeme değil, sandık olduğunu dile getirerek, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde demokrasinin zedelenmemesi gerektiğini söyledi. Siyasetin “gerilim, düşmanlık, husumet” üretemeyeceğini dile getiren Ağar, “Ülke insanı demokrasi dışı bir müdahaleyle karşılaşmayacaktır. Bunun yolu siyaset yapmaktır” dedi.


Tahrikler boşa çıkarılmalı

Son günlerde DTP cenahından gelen provokatif söylemlerin sıklaştığına ve buna paralel olarak DTP’lilere yönelik gözaltı, tutuklama ve mahkûmiyet karar

DTP Mardin İl Başkanı tutuklandı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Mardin İl Başkanı Ferhan Türk, ‘’Suç ve Suçluyu övme’’ suçundan tutuklandı.


  Acaristanbul’a yıkım kararı

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Beykoz Belediyesi Encümen toplantısında, Acaristanbul ile ilgili olarak Danıştay’ın ruhsat iptaline ilişkin olarak verdiği karara dayanarak, bu vilların yıkımı ve para cezasının uygulanmasına oy çokluğu ile karar verildiğini bildirdi.


  Laiklik baskı aracı olmasın

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Siyaset Okulu programının 9. haftasında “mezhepler ve cemaatler” konulu bir konferans veren gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, dinin özerk olmasını gerektiğini ifade ederek, “İnsanlıkta din ve vicdan hürriyeti geliştiği için inancına karışılmasını istemez. İşte laiklik din ve vicdan hürriyetinin teminatı olması yönüyle makbuldür” dedi.


  Prof. Dr. Yayla hakkında dâvâ açıldı

İzmir’de yaptığı bir konuşmada, Atatürk’ün manevi şahsı ve hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan Prof.Dr. Atilla Yayla’ya, 1-3 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.


  Bağış: Tasarı kabul edilirse ilişkiler baltalanır

AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, ABD Kongresine sunulan Ermeni tasarısının kabul edilmesi durumunda, Türkiye-ABD ilişkilerinin bizzat Kongre tarafından baltalanacağını ve Ermenistan’ın Batı’ya açılması şansının yok olacağını söyledi.


  Türkiye-AB ilişkileri Antalya’da tartışılacak

Merkezi Almanya’da bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı ile GTI Travel işbirliğinde ‘’Almanya’nın Dönem Başkanlığında Türkiye-Avrupa İlişkileri ve Türk Turizmi Toplantısı’’ yapılacak.


  Erdoğan’a diyalog ödülü

Washington’da bulunan Rumi Forum kuruluşunun 2007 Uygarlıklararası Diyalog Ödülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigues Zapatero’ya verildi.


  Doğu Anadolu sallanıyor

Doğu Anadolu fay hattı üzerindeki illerde son 15 gün içinde 200’e yakın depremin meydana geldiği bildirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, depremlerle sarsılmaya devam ediyor.


  Bir doktora 3 bin hasta

Türkiye’de bir uzman doktora yaklaşık 3 bin hasta düşüyor. Türkiye’de en az uzman hekim Ardahan ve Tunceli’de (27), en az pratisyen hekim Bayburt’ta (39) görev yapıyor. Bir yılda doktor sayısında Bayburt’ta 5 azalma, İstanbul’da ise 639 artış yaşandı.


  Hedef, iyi yönetici, iyi STK

Proje Değerlendirme Merkezi (PRODEM), sivil toplum kuruluşlarına yönelik STK Yöneticisi Eğitim Programı’nın beşincisini 24 Mart-05 Haziran 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


  Yeşil kartlılara eğitim

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Çumra Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan proje ile varoşlarda yaşayan yeşil kartlı 65 işsize, sürücü ehliyeti kazandırılarak iş sahibi olmaları amaçlanıyor.


  OKS’ye başvurular, 26 Mart’ta başlayacak

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, özel okullar, polis kolejinde okumak isteyen öğrenciler ile devlet parasız yatılı okuyacak ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) için başvurular, 26 Mart Pazartesi günü başlayacak.


  Kaskodan para almak için kaza yaptılar

Kastamonu’da dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan iki kardeş tutuklandı.


  Sınır ötesine ABD yine ‘hayır’ dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington’un, Türkiye’nin kuzey Irak’ta düzenleyebileceği muhtemel bir askerî operasyona karşı olduğunu bildirdi.


  Hekimlerin buruk bayramı

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, ‘’Sağlık sistemindeki eksiklikler’’ sebebiyle 14 Mart Tıp Bayramı’na buruk girdiklerini belirterek, ‘’İthal doktor uygulaması rafa kaldırıldı gibi gözükse de aba altından sopa gösterilerek bunun yeniden gündeme geleceği ima ediliyor’’ dedi.


  Mektuplar rota değiştirdi

Geçmişin en önemli iletişim araçlarından mektuplar, bugün rotasını değiştirerek, ticarî hayatın en önemli unsurlarından biri haline dönüştü.


  Asi Nehrine asma köprü

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, Asi Nehri’ne yaya geçişlerinin sağlanması amacıyla yaptırılan asma köprü hizmete girdi.


  Ekmekleri zirvede

Mesleğini 23 yıldır metrelerce yüksekte icra eden minare ustası, Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 107. minaresini yapmak için çalışıyor.


  Hayvanlar âleminden şaşırtan gerçekler

Yapılan araştırmalar, yeryüzündeki canlıların birbirinden ilginç, bazen şaşkınlık, bazen de hayranlık uyandıran özelliklerle yaratıldığını ortaya çıkarıyor.


  Satılık kuş cenneti

Bursa’nın Karacabey ilçesi yakınlarında bulunan ve 50 farklı türde yaklaşık bin kuşu bünyesinde barındıran ‘’kuş cenneti’’, sahibi tarafından satışa çıkarıldı.


  Meke Gölü kurtulacak mı?

Su seviyesi iyiden iyiye azalan Meke Gölü’nün kurtuluşu için yağmur yağmasını beklemekten başka çare yok gibi görünüyor.


  Öğrenciler dişlerine bakmıyor

Okullarda yapılan bir araştırmada, öğrencilerin büyük bir kısmının dişlerinin, günlük fırçalanmadığından çürük ve hastalıklı olduğu ortaya çıktı.


  Anne sütüne eşdeğer bir besin yoktur

Erzincan Kızılay Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdulkerim Kolkıran anne sütüne eşdeğer bir besin maddesinin üretilemediğini belirtti.


  Ucuz oyuncaklar tehlike saçıyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel AR-GE Sekreteri Bekir Candan, ucuz oyuncakların tehlike saçtığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Candan, ucuz oyuncakların normalden 24 kat daha fazla fenol ve toksit maddesi içermesi sebebiyle, çocuk sağlığı ve gelişimi için riskler taşıdığını ifade etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004