Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Baskıya da, tahrike de hayır

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen, nevruz kutlamalarıyla ilgili tüm tarafların gerilimi arttıracak beyan ve hareketlerden kaçınması gerektiğini söyledi. Nevruzun resmî şekle sokulmasının toplumda kabul görmediğini belirten Önen, Yeni Asya’ya yaptığı değerlendirmede, nevruzun toplumsal ve sosyal gerilimi arttıracak bir şekle dönüşmemesi için her kesimin çaba harcaması gerektiğini bildirdi.


Türkiye sesimizi duyursun

Zindandaki milletvekillerinden üçünün, İHH davetiyle Türkiye’ye gelen eşleri Yeni Asya’yı ziyaret etti. Hamas kanadından Dr. Aziz Salim El Duveyk’in e

Savunma Bakanına andıç sorusu

İHD İstanbul Şubesi, Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e, “Bir sivil bakan olarak; yetki ve denetiminiz altında olan TSK’nın fişleme ve ayrımcılık içer


  Yargıtay: Yüksek hakimlerin cezalarını biz veririz

Yargıtaydan yapılan açıklamada, Yargıtay 7. Ceza Dairesinin verdiği kararın, hakim ve savcılara trafik cezası kesilemeyeceğini öngörmediği bildirildi.


  34 ülkede Türk şehitliği

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 34 ülkede Türk şehitliği bulunduğunu bildirdi. Malta’dan Hindistan’a kadar çok geniş ve farklı bir coğrafyada Türk şehitliği bulunduğunu belirten Gül, bunlardan en ilgincinin, Myanmar’daki Türk şehitliği olduğunu, bu ülkede 1500 Türk askerinin yattığını kaydetti.


  Hekimler ‘G(ö)rev’ yaptı

Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) aldığı karar gereğince tüm yurt çapında ‘’Beyaz eylemler’’ gerçekleştirildi. TTB düzenlediği ‘’G(ö)revdeyiz’’ eylemi kapsamında iş bırakarak Ankara Numune Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti.


  Başşehir beyaza büründü

Başkent’te sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, sabah sporunu yapmak için sokağa çıkan vatandaşlar karla karşılaşınca şok oldu.


  Yozgat'ta kar sevinci

Yozgat’ta iki gündür belirli aralıklarla devam eden kar yağışı dün de etkisini gösterdi. Kar yağışı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava koşulları yüzünden çiçek açma noktasına gelen ağaçlara don vurmasından korkan çiftçileri sevindirdi.


  Kar yağdı, ev çöktü

Muş’ta merkeze bağlı Donatım köyünde, kar yağışının etkisiyle bir ev çöktü, 2 evde hasar meydana geldi.


  ‘Polis, AB’ye uyum için tüm gücüyle çalışıyor’

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, emniyet teşkilâtının, AB uyum sürecinde üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmek için tüm gücüyle çalıştığını söyledi.


  Gurbetçi oy hakkı istiyor

Almanya Türkiye Kökenli Vatandaşlar Konseyi Sözcüsü Rıdvan Çakır, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının, hiç olmazsa bir sonraki seçimde bulundukları yerde oy kullanabilmelerinin sağlanmasını istediklerini söyledi.


  Bakan Özak’tan sitem

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Trabzon Ekonomisinin Gelişmesi, Mevcut Sorunların ve Çözüm Önerilerinin Tespiti Değerlendirme Toplantısı”na CHP Trabzon milletvekillerinin katılmamasına sitem etti.


  TBMM heyeti, Nick Burns ile görüştü

ABD Temsilciler Meclisine sunulan Ermeni tasarısı konusunda Türk tarafının görüşünü anlatmak üzere Washington’da bulunan TBMM heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığının üç numaralı ismi, Bakan Yardımcısı Nick Burns ile görüştü.


  ANAVATAN’ın sandelye sayısı 20’ye düştü

Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, partisinden istifa etti.


  Hekimlerin çoğu devlette

Trabzon Tabipler Odası Başkanı Aydın Aydın 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada hekimlerin sıkıntılarına ve sağlık sektöründeki sıkıntılara dikkat çekti.


  ‘Eğitim özgürlüğü istiyoruz’

Demokrat Hanımlar Derneği Konya Şubesinin basın toplantısı büyük ilgi gördü. Demokrat Hanımlar Derneği Konya Şube Başkanı Şule Daniyar düzenlediği basın toplantısında başörtüsü şiddetinin görmezden gelindiğini belirterek, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.


  2050’de dünya nüfusu 9 milyarı aşacak

Birleşmiş Milletlerin (BM) yayımladığı rapora göre 2050 yılında dünya nüfusu 9 milyarı aşacak.


  Denizlerdeki balık nesli tehlikede

Çanakkale ve yöresinde gırgır tekneleri ile balık avına çıkan balıkçılar, yasaklara uyulmasını istiyor.


  120 yaşında gençlere taş çıkarıyor

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Çörüş köyünde yaşayan 120 yaşındaki Ayşe Şahyılmaz, dinçliği ve hafızasıyla görenleri şaşkına çeviriyor.


  Alanya’ya ‘ideal’ cezaevi

Antalya’nın Alanya ilçesinde, yapımına 3 yıl önce başlanan (L) tipi cezaevi, bugün açılacak. Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’dan alınan bilgiye göre, Mahmutlar beldesinde, 260 bin metre kare alan üzerine yapılan ve 85 bin metre kare kapalı alana sahip cezaevi, yüksek güvenliği, sosyal imkanları ve fiziki şartlarının üst düzeyde olmasıyla dikkati çekiyor.


  Hava değişimine dikkat

Hava sıcaklıklarının ani değişmesinin ağır gribal ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olacağını belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Yamalı, yaklaşan bahar aylarıyla birlikte halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları ve aşırı uyku isteğine karşı uyardı.


  Dünya sanal, bağımlılık gerçek

İnternet bağımlılığının, sosyal yönden oluşturduğu olumsuzluklar sonucu bireyin toplumdan yalıtılması, yalnızlık hissi ve depresyona varan sonuçlara sebep olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004