Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Galatasaray dışarıda kayıp

Bu sezon 11 deplasman maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, bunların sadece 2'sini kazanabildi. Deplasmanda 4 beraberlik, 5 de yenilgi alan Cimbom, toplam 23 puan kaybetti. G.Saray, dış sahada son galibiyetini 18 Kasım 2006'da Antalyaspor'u 1-0 yenerek aldı. Daha sonra 4 deplasmandan maçından sadece 1 puan çıkarabildi.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Konyaspor ile cuma günü oynayacağı karşılaşma öncesinde deplasman stresi yaşıyor. Bu sezon özellikle deplasman maçlarında kötü bir performans sergileyen ''Cim bom'', yılın ilk lig derbisinde Beşiktaş'a deplasmanda 2-1 mağlup olarak dış sahadaki kötü gidişatını sürdürdü. Trabzonspor ile evinde oynadığı zorlu karşılaşmayı kazanarak, kötü gidişata ''Dur'' diyen Galatasaray'ın Konyaspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşma, ligdeki yeri açısından da büyük önem taşıyor.

Ligde bu sezon 11 deplasman maçına çıkan sarı-kırmızılılar, bunların sadece 2'sini kazanabildi. Deplasmanda 4 beraberlik, 5 de yenilgi alan ''Aslan'', 10 gol atıp, kalesinde 15 gol görerek, sadece 10 puan alabildi. Deplasmandaki maçlar baz alınarak yapılan puan cetvelinde 11. sırada kendisine yer bulabilen Galatasaray, dış sahadaki 11 lig maçında toplam 23 puan yitirdi.

Rakip sahadaki son galibiyetini 14. haftada, 18 Kasım 2006 tarihinde Antalyaspor'u 1-0 yenerek alan Galatasaray, daha sonra deplasmanda oynadığı 4 maçta da galip gelemedi. Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 2-1 yenilen ''Cim Bom'', Kayserispor ile 0-0 berabere kalırken, Gaziantepspor'a 1-0, Beşiktaş'a da 2-1 mağlup oldu ve bu süre içindeki 4 maçtan sadece 1 puan çıkarabildi.

15.03.2007


 

Süper Ligin 3 biyonik kalecisi

Ligin geride kalan 24 haftasında maçların tamamında 90'ar dakika oynayan sadece 3 futbolcu bulunuyor. Takımlarının kalelerini koruyan Beşiktaşlı Runje, Kayserisporlu İvankov ve Konyasporlu Özden, sakatlıklar, hastalıklar ve kart cezalarına karşı adeta meydana okuyarak toplam 2.160'ar dakika sahada kalma başarısını gösterdiler.

Turkcell Süper Lig'in geride kalan 24 haftasında, maçların tamamında 90'ar dakika oynayan sadece 3 futbolcu bulunuyor. Takımlarının kalelerini koruyan Beşiktaşlı Vedran Runje, Kayserisporlu Dimitar Ivanov Ivankov ve Konyasporlu Özden Öngün, sakatlıklar, hastalıklar ve kart cezalarına karşı adeta meydan okuyarak, toplam 2160'ar dakika sahada kalma başarısı gösterdiler.

Beşiktaş'ın Hırvat kalecisi Runje 23, Kayserispor'un Bulgar kalecisi Ivankov 25, Konyasporlu Özden de 30 golü kalesinde gördü. Öte yandan, sezon başından buyana 90'ar dakika olmasa da 24 maçın tamamında forma giyen 5 futbolcu daha bulunuyor. Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz, Sakaryasporlu Murat Duman, Vestel Manisasporlu İhsan Burak Özsaraç, Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez ile Konyasporlu Kaue Caetano Da Silva da 24 maçta sahaya çıkarak, büyük başarıya imza attılar.

15.03.2007


 

Kutluay: Bu yıl şampiyon olacağız

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu İbrahim Kutluay, Beko Basketbol Ligi'nde bu sezon şampiyon olacaklarını iddia etti.

Sarı-lacivertli taraftarların internet sitesi ''www.antu.com''da röportajı yayınlanan İbrahim Kutluay, şampiyonluğu yakalayacak güçte ve deneyimde oyunculardan kurulu bir ekip olduklarını vurgulayarak, şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi:

HEDEFE KİLİTLENDİK

''Şampiyon olacağız. Ben bunun başka bir yolu olduğuna inanmıyorum. Tüm oyuncular olarak bunu başaracak güçte olduğumuzu düşünüyoruz. Yeterli tecrübeye sahibiz. Sezonda oynadığınız maçların şampiyonlukta çok büyük etkisi olmuyor. Önemli olan oyuncunun play-off'taki maçları kazanacağına inanması, kafa olarak hazır olması ve taraftarın bize destek olması. Biz zaten bu tecrübeye, bu motivasyona sahibiz. Dolayısıyla ben play-off'ta tüm takım olarak, aynı hedefe kilitlenen ve aynı şeyi düşünen oyunculardan oluşan bir takım olarak, şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum. Takım arkadaşlarımdan aldığım güven beni bu şekilde konuşturuyor. Dediğim gibi inşallah play-off'larda Fenerbahçe taraftarının desteğiyle beraber şampiyonluğun en büyük favorisi biziz.

EFES VE TELEKOM ZOR RAKİP

Bunu başarmak tabii ki kolay olmayacak. Karşımızda Efes Pilsen gibi senelerden beri şampiyonluğa oynayan bir kulüp var. Bu sene çok iyi bir kadro kuran ve iyi basketbol oynayan bir Türk Telekom var. Bunların arasından sıyrılıp şampiyon olmak kolay değil ama önemli olan zoru başarıp şampiyon olmak zaten. O yüzden ben bunu başaracağımız inancındayım.''

15.03.2007


 

Rüştü'nün oğlu oldu

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Rüştü Reçber'in oğlu oldu. Rüştü'nün eşi Işıl, Amerikan Hastanesi'nde dün saat 11.58'de bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Reçber çiftinin, Tuana adında bir kız çocukları daha bulunuyor. Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesi vasıtasıyla yayınladığı mesajda, Reçber çifti ve yeni doğan bebeklerine bir ömür boyu mutluluklar diledi.

15.03.2007


 

Mehmet Jazz'da tarihe geçti

Milli basketbolcu Mehmet Okur, Utah Jazz tarihinin bir sezonda, en fazla 3 sayılık basket atan oyuncusu oldu.

''All Star'' Okur, takımının dün sabaha karşı Miami Heat'e 88-86 yenildiği maçta, üç sayılık atışlarda 2 kez isabet sağlayarak, toplamda 109. üç sayı isabetini buldu ve bu alanda kulüp rekorunu kırdı.

Öte yandan Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, geçen yılın şampiyonu Miami Heat'e 88-86 yenildi. Miami'deki American Airlines Arena'da oynanan ve 19 bin 600 basketbolseverin takip ettiği mücadeleye ilk 5'te başlayan Mehmet Okur, 36 dakika 29 saniye süre aldı. Bu süre içinde rakip potaya 19 sayı gönderen milli yıldız, ayrıca 10 ribaunt ve 3 asistle takımının en skorer ikinci oyuncusu oldu, ancak yenilgiyi engelleyemedi. Okur, ömaçın bitimine 1 dakika 28 saniye kala attığı 3 sayılık atışla takımının öne geçmesini sağlasa da sahadan boynu bükük ayrılan taraf Jazz oldu.

15.03.2007


 

Arjantin 1. sırada

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), mart ayı dünya sıralamasını açıkladı.

FIFA tarafından her ay düzenli olarak açıklanan dünya klasmanında Arjantin, tarihinde ilk kez birinci sıraya yükselmeyi başarırken, 2006 Dünya Kupası'nda şampiyon olan İtalya, 2. sıraya düştü. Geçen ay 825 puanla 26. sırada bulunan Türkiye, bu ay içinde hiç milli maç yapmamasına karşın 10 puan gerileyerek 815 puana düştü ve 26'ıncılıktan 27.liğe geriledi. Brezilya, bu ay da düşüşünü sürdürdü ve sıralamada 3. olabildi.

15.03.2007


 

Küstürme Canaydın

Özhan Canaydın'ın başkanlık dönemi G.Saray tarihinde en çalkantılı dönem olarak yerini alacak. Başkan seçildikten sonra iddialı açıklamalar yapan Canaydın; 10 yılda 7 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da final vaadine, süper yabancı oyuncular eklemeyi ihmal etmemişti. Gelinen noktada bunlar gerçekleşmedi. Üstelik başkanın, sürekli "birlik olalım" söylemlerinin yerine, son günlerde birlik olmayı ters yüz edecek söylemleri, bütünlüğü tersine çevirdi. Geçen yıl Canaydın seçimi Adnan Polat ismiyle kazandı. Bunu da cümle alem biliyor. Hal böyleyken Canaydın neden durduk yerde "bana seçimi Adnan kazandırmadı" sözünü söyledi?

Özhan Canaydın, daha öncede Ergun Gürsoy, Bülent Tulun, Semih Haznedaroğlu, Celal Gürcan ve şimdilerde Fatih Gökşen gibi manga arkadaşlarını bir bir küstürdü. Varoluşunun en yakın isimleri olan camianın bu önemli insanlarının, medya önünde tartışılmasına, G.Saray'ın "başkanlığının" ötesinde "ağabeyi" olan Canaydın'ın , müsebbibi olmaması gerekirdi. Şimdi de Adnan Polat'la ters düşüp "liseli--alaylı" gibi bir tartışmanın önünü açması, G.Saray'ın geleceği için tehlike sinyalleri arzediyor. Ama olan oldu. Tartışma medyadan tirübüne sıçradı.

G.Saray külübü durduk yerde UEFA ve Süper Kupa sahibi olmadı. Avrupa başarılarını üst üste koya koya bir birikim elde etti. Bu birikimler neticesinde, Avrupa takımlarının mantalitesini yakalayarak oralara geldi. Ancak şu dönemde yaşananlar bilinmelidir ki; o süreci törpülemekten başka bir işe yaramayacaktır.

Bugün G.Saray, Anadolu takımları ayarında oyuncularla son şampiyon olmuşsa ve hala da yarış içinde olabiliyorsa, G.Saray markasının henüz bitmemişliğinden başka bir şey değildir. Ne yazık ki; "her şeyimi G.Saray'dan kazandım" diyen ve G.Saray'ı çok sevdiği bilinen centilmen başkan Canaydın, canparesi G.Saray'ın tükenmesine sebep olmaktadır.

Eğer Canaydın, G.Saray'ı çok seviyor ve düşünüyorsa ki; bundan şüphemiz yok, kendisinin, yönetiminin ve kulübünün durumunu objektif olarak yeniden gözden geçirmek durumundadır. İnanıyorum ki sayın başkan; ağabeylik vazifesini en güzel şekilde ve son kez hakkıyla deruhte edecektir.

[email protected]

Said OKUR

15.03.2007


 

Seri A'da heyecan

Seri A'da Gençlerbirliğ Oftaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye golsüz beraber kalırken, Malatyaspor ligin dibine demir atan A. Sebat'ı zar zor yendi. Ordu rüzgârı Kasımpaşa karşısında da dinmedi. Elazığ, Diyarbakır'la yenişemezken, Karşıyaka, Mardin'e acımadı.

G. Birliği Oftaş ve İstanbul B.Bld maçı berabere bitince, gözler Malatya-Sebat maçına çevrildi. Daha ilk dakikalarda gelen Malatya golleri maçın farklı biteceği yöndeydi. Ta ki, 37. dakikaya kadar. Şenol'un hatalı goller sonrası topu arkadaşlarına atacağına açık tribündeki taraftarlara atması tepki ile karşılandı. Bu dakikadan sonra zaten 10 kişi kalan Sebat atak üstüne atak yaparak beraberliği kurtarmak istese de, Malatyaspor maçı kazanmayı bildi.

Elazığspor, Diyarbakırspor ile 1-1 berabere kaldı. Elazığsporda Süper Lig oyuncusu diye lanse ettiğim Erman, takımına faydalı olmaya çalışıyor. Erman sürati ve tekniğiyle önümüzdeki sezonlarda Süper Lig takımlarının gözdesi olacaktır.

Bu hafta en güzel maçlar sanırım Mardin'de ve İstanbul'da olacak. Mardin, G.Birliği Oftaş'ı yenmek zorunda. İstanbul B.Bld., Malatyaspor'u ağırlayacak. İki denk takımın mücadelesi sanırım mükemmel bir maç olacak.

[email protected]

Said YALÇIN

15.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004