Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Sanal âlemde Risale-i Nur’ların neşrine ne için ihtiyaç var?

Sanal âlemle ilgilenen ve Nur neşriyatı için vaktini harcayan biri olarak Nur hizmetinin sanal dünyada hızla ilerlediğini görmekteyim. Ve bu hizmetin sınırı olmaz diye düşünüyorum. Bir kaç risale sitesi kâfi diyemeyiz. Siteler arttıkça, reklâmları çoğaldıkça arama motorlarına yazılacak hemen hemen her kelimede karşılarına Nur siteleri çıkacak. Nurdan rahatsız olan fıtratların dahi vecizeleri gördükçe teslim olmayacağı ne malûm!

Sanal âlemde Risale-i Nur’lara karşı aşırı sevgiyle beraber, aşırı önyargı da var. Kulaktan dolma bilgilerle iftira dolu yazılar da var. Ama aynı zamanda onlara Risale-i Nur’un ölçüleriyle cevap veren Nur mücahitleri de var.

Birçok İslâmî forumda Risale-i Nur köşesi görmek insanı sevindiriyor. Kimisi cemaatler hakkında önyargılı, ama “Üstadım başka” der. Kimisi Nura aşina olur. Ve derken âşık olur. Kimisi âşık olduktan sonra okumak ister. Sanalda en çok muhatap olduğum sorulardan bir tanesidir: “Okumak istiyorum, Nurları anlamak istiyorum; ne olur yardımcı olun!”

Bu şevk, heves, vecizelere hayranlık, insana inanılmaz bir heyecan veriyor.

Ayrıca bir Nur Talebesi gerçek hayatta olduğu gibi sanalda da örnek olmaya çalışmalıdır. “Zaten sanal âlem” mantığını taşımamalıdır. Sanalda da olsa, gerçek hayatta da olsa Nur Talebesi müspet hareketi kendine düstur edinir. Muhataplarına dürüst bir insan profili çizer.

Sanal âlemde insanlar, gerçek hayatta cesur olmadıkları kadar fikirlerinde cesur oluyorlar. Aslında şeffaf bir ortam olmasa da zihinlerde geçen her sorunu gerçek hayatta söyleyemeyen insanlar, akıllarına takılan her şeyi soruyorlar. Küfrü işmam eden sözler rahatça söyleniyor. Irkçılığı kendine değer kabul edenler fütursuzca konuşuyor. Kısaca zulmetin ve küfrün yoğunlaştığı bir âlemde nur ışığını göstermeli, o zulmeti yenmelidir. Sanal alanda yoğunlaşanlar olarak bu vazife omuzumuzdadır.

Şükürler olsun ki, sanal âlemde Nurların neşri hızla ilerliyor. Rabbim hizmet ettiriyor. Yaşadığımız âlemi nursuz bırakmadığı gibi, fitne mahalli olan sanalı da nursuz bırakmıyor.

Ve inanıyoruz ki nur zulmete galip gelecek, Allah nurunu parlatacaktır.

Bizim Aile, Mart-2007

Hatice DURAK

23.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bilgi toplumunun eşiğinde Risâle-i Nur hizmeti açısından yeni açılımlar

  İnternet dünyasında Risâle-i Nur çalışmaları çok ehemmiyetli

  Sanal âlemde Risale-i Nur’ların neşrine ne için ihtiyaç var?

  EuroNur, Avrupa Nur Cemaati, www.SaidNursi.de


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004