Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İstihdam paketi yakında açıklanacak

Kızılcahamam ‘’Akaryakıt, LPG ve Piyasa Denetimi İstişare’’ toplantısında konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, bakanlığı tarafından hazırlanan ve özel sektörü de rahatlatması beklenen ‘’istihdam paketinin’’ Bakanlar Kurulu tarafından kabul gördüğünü belirterek, ‘’İstihdam paketi tamamlanmak üzere, Çalışma Bakanlığı 2 haftalık bir ek süre istedi, bu çalışmanın da tamamlanmasının ardından en kısa zamanda açıklanacak’’ dedi.

TOBB’un istihdam önerisine karşı kendilerinin yeni bir teklif getirdiklerini anlatan Coşkun, şöyle konuştu: “En az 10 işçi çalıştıran işletmeler işe aldıkları her yeni çalışanın vergi ve primlerini yüzde 40 indirimli ödesin. O zaman hem Sosyal Güvenlik Kurumu hem de Hazine hiç hesapta olmayan yüzde 60 gibi bir gelir sağlayacak. Bu önerimizi de Bakanlar Kuruluna sunduk. Kabul edilirse işsiz iş bulacak işletme indirim kazanacak.’’

Coşkun, 2007 yılının ‘seçim yılı’ olacağı kaanatinin Türkiye’de konuşulduğunu ancak yurt dışındaki yatırımcıların böyle bir kaygılarının olmadığını belirterek, “Orada kimse seçimden bahsetmiyor. Baktığınızda Ocak ayında 6,1 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye geldi. 2007’de doğrudan yabancı yatırım 30 milyar doları geçeceğini tahmin ediyorum” dedi. Bakan Coşkun, büyüme için önemli bir unsur olan enerji yatırımları ile ilgili olarak “Enerji fevkalâde önemli bir husus. Bu darboğazın halledilmesi lâzım. Aksi halde 2 yıla kadar kesinti kısıntı karanlıklar dönemi başlar. Onun için bir an önce gelişmiş ülkelerdeki gibi Nükleer başta olmak üzere yeşil enerji (rüzgâr) konusunda çok hızlı hareket etmemiz lâzım. Maalesef 2 yılda Rüzgâr enerjisiyle ilgili Kanunu çıkaramadık” diye konuştu.

/ KIZILCAHAMAM

23.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomilerin yeni problemi ‘etanol’

  İstihdam paketi yakında açıklanacak

  En kırılgan yükselen piyasayız

  Öğrenciler vergi denetçisi oldu

  Irak’ta çok fazla yatırıma ihtiyaç var

  19 bin meyve fidanı bir saatte satıldı

  Turist sayısı Şubat’ta yüzde 26 arttı

  İstanbul, ekonomide 127 ülkeyi geçti

  İnşaat sektörüne çapraz inceleme

  ‘Promosyon paraları’ için dâvâ

  Tüketicinin güveni Şubat’ta arttı

  Baykan Kombi’ye kalite ödülü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004