Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İnsan haklarında acı itiraf

Başbakanlık eski İnsan Hakları Başkanı Doç. Dr. Vahit Bıçak, ‘’Ülkemizde insan haklarını korumak ve geliştirmek üzere dış baskıların zoruyla kurulmak zorunda kalan kurumlar son derece zayıftır. 2 yıl başkanlığını yaptığım Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığının sadece göstermelik olarak kurulduğunu görme imkânım oldu.’’ dedi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde (ESAM) düzenlenen ‘’Çarşamba Konferansları’’ na katılan Bıçak, ‘’İfade Özgürlüğü’’ konulu bir konuşma yaptı. Bıçak, ifade özgürlüğünün, temel insan haklarından biri olduğunu hatırlatarak, ‘’Otorite kullananların, insan haklarını sınırlamak için yapacakları ilk hamle ifade özgürlüğünü sınırlamaktır’’ dedi. Bir hukuk devletinde her şeyin özgürce konuşulabilmesi gerektiğini belirten Bıçak, ifade özgürlüğü olmazsa toplumda yeni fikirlerin ortaya çıkmayacağını, ifade özgürlüğüne tolerans gösterilmesi gerektiğini söyledi. Bıçak, şunları kaydetti: ‘’Ülkemizde insan haklarını korumak ve geliştirmek üzere dış baskıların zoruyla kurulmak zorunda kalan kurumlar son derece zayıftır. 2 yıl başkanlığını yaptığım Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığının sadece göstermelik olarak kurulduğunu görme imkânım oldu.’’

Bıçak, ifade özgürlüğünün kısıtlanmasıyla ilgili örnekler vererek, ifade özgürlüğünü, ‘’demokratik bir toplumda yöneticilerin veya kamu makamlarının hoşuna gidecek şeyleri söyleme hakkı değil, her türlü düşünceyi açıklama özgürlüğü’’ olarak tanımladı.

İfade özgürlüğünün kapsamı hakkında detaylı bilgi veren Bıçak, ifade özgürlüğünün bilgi ve fikir alma ile sahip olunan bilgi ve fikirleri yayma özgürlüğü olarak 2 unsurunun bulunduğunu belirtti. Bıçak, ifade özgürlüğünün ilkelerini ve sınırlarını da anlatarak, yakın tarihin ifade özgürlüğü sınırlamalarıyla dolu olduğunu söyledi.

/ ANKARA

23.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Said Nursî'den öğreneceğimiz çok şey var

  Risale-i Nur ve Mesnevî

  Meclis tutanaklarında Risâle-i Nur

  İnsan haklarında acı itiraf

  Babacan: AB perspektifi değer kattı

  Müzakereler yeniden başlıyor

  Erdoğan: Su zengini ülke değiliz

  Dink’in 3 dâvâsı düştü

  Türk ve Zana hakkında inceleme

  Hariri suikastına ilişkin Sakka hakkında bilgi alındı

  Gül: MGK’nın tarihinde Başbakanın onayı var

  “Sünnîlerin ağabeyi” rolü yanlış

  İstanbul yağmura kavuştu

  HSYK toplantısı yine yapılamadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004