Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir "garib" belgesel

Irak’ta ABD askerlerince gözaltına alınıp Ebu Garib cezaevine konulan Iraklı gazeteci, yaşadıklarını bir belgeselle beyaz perdeye taşıdı. Yunus Abbas’ın özgürlüğe yolculuğunu anlatan “Mahkûm” adlı belgesel, önümüzdeki hafta ABD’de gösterime giriyor.

Iraklı gazeteci Yunus Abbas, Eylül 2003’te ülkesinde yaşananları görüntülemeye çalışırken gözaltına alındı. ABD güçleri, Yunus’un İngiltere Başbakanı Tony Blair’i öldürmek için kurulan bir komplonun parçası olduğunu savunuyordu. Yunus, doğru düzgün sorgulanmadan adını bütün dünyaya işkence skandalıyla duyuran Ebu Garib cezaevine gönderildi. Esaretinin 9’uncu ayında, Irak’ta film çeken yapımcı Michael Tucker ile tanışması Yunus için dönüm noktası oldu. İkili ortak bir belgesel çekmeye karar verdi ve ortaya Yunus’un içeride geçirdiği yaklaşık 3 yılı anlatan “Mahkûm” adlı film çıktı. Yapımcı Tucker’a göre, belgesel aslında ABD’lilerle Iraklıların arzularının birbirine ne kadar benzediğini gösteriyor. Tucker, “Sanırım duyarsızlaştık. Aynı şeyi, yani güvende olmayı istediğimizin farkında değiliz. Çocuklarımızın güvenli yaşamasını, eğitim almalarını istiyoruz. Iraklılar da sağlık hizmeti istiyor. En temel sağlık hizmetlerinden bile mahrumlar” diyor.

Yunus Abbas ise, beklentisini tek bir cümlede ifade ediyor; “Irak’ta barışa, özgürlüğe, sevgiye ve yaşamaya ihtiyacımız var. Bu savaştan hepimiz nefret ediyoruz.”

“Mahkûm” ya da diğer adıyla “Tony Blair’i Öldürmeyi Nasıl Planladım?”, gelecek hafta ABD’de seyirciyle buluşacak.

23.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bursa’da Bediüzzaman buluşması

  Bir "garib" belgesel

  600 yıllık cami restore edilecek

  Louvre-Sa


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004