Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Atina'da liderlik mücadelesi

Millîler, Euro 2008 Elemelerinde Yunanistan'a konuk oluyor. Üçer maçta 9'ar puan toplayan ve hiç gol yemeyen iki takım, 90 dakika sonunda liderlik koltuğunda olmayı hesaplıyor. Saat 21:30'da başlayacak maç, ATV'den naklen yayınlanacak.

“KAZANAN İDDİALI OLACAK”

Maçtan önce dün son kez basının karşısına çıkan Fatih Terim, “Futbol sahada oynanan bir oyun. Sahadaki mücadele herkesin beklediği bir şey. Bunun dışındaki sahanın dışında veya statta herhangi bir şey olabileceğini düşünmüyoruz. Tarihe de baktığımız zaman gerçek iki komşu gerçek iki dost, beraber yaşamış iki halk görüyoruz. Zaten bundan başka bir şey de beklemiyoruz. Bu yüzden 2 ülke için de önemli bir maç. Sanırım yarın herkes bu maçın havasına girecektir” diye konuştu.

Sorulması gereken soruların sakatlıklarla ilgili olmasının normal olduğunu belirten Terim, “Ancak biz başka ülkelere oranla bu tip şeyleri daha çok yaşayan ama sahada hiçbir zaman eksik olmayan bir ülkeyiz” dedi.

“HÜCUM OYNAYACAĞIZ”

“Grubun 3 iddialı takımından ikisi yarın (bugün), diğer ikisi de Çarşamba günü karşılaşacaklar. Sonuca baktığımızda Çarşamba Norveç’le de oynayınca 5. maçlar bitmiş olacak. Demek ki daha 7 maç var. Muhakkak ki Avrupa Şampiyonası’na gitmesi muhtemel 3 takım için bu maçlar önemli ama dışarıda alınması gereken de çok puan var” diyen Terim, şöyle devam etti; “Kim kaybederse kaybetsin bu yarıştan kopmaz. Çünkü önümüzde çok maç var. Ama ileriki maçlara daha avantajlı çıkmak için kazanmak şart. Yine de kaybetsek de sonuç etkilenmez. Sadece kredi ve moral kaybedersiniz. Bence kalan maçlarda çok sürpriz puan kayıpları da olacaktır.”

Oyun anlayışılarında bir değişiklik yapmadan hücum oynayacaklarını dile getiren Terim şu ifadeleri kullandı; “Atağa atakla cevap vereceğiz. Belki bazı değişik şeyler olabilir ama özünde biz futbol oynamak ve oynadığımızdan keyif ve zevk almak istiyoruz. Bazı değişiklikler yapabiliriz ama oyun planımızın özünde bir değişiklik olmayacak. Atak yapıldığında atakla cevap vereceğiz.”

432. MİLLî SINAV

Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçıyla birlikte, 432. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı 84 yıllık tarihinde, 223’ü resmi, 208’i özel olmak üzere geride kalan toplam 431 maçta, 149 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 181 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 548 gol atarken, kalesinde 671 gol gördü. Milliler, son oynadıkları karşılaşmada, 7 Şubat’ta Tiflis’te Gürcistan’a özel maçta 1-0 yenildi.

TERİM’LE 56. KEZ

(A) Milli Futbol Takımı’nın deplasmanda Yunanistan ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 56. milli sınavına çıkacak. (A) Milli Takım’ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag’da Danimarka’ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005’te Sofya’da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı’nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 55 maçta, 27 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, 80 gol atıp, kalesinde 60 gol gördü.

MART KARNESİ

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda, bugün deplasmanda Yunanistan ile karşılaşacak (A) Milli Takım, mart ayı içinde yaptığı 22’si özel, 15’i resmi, toplam 37 maçta, 13 galibiyet, 12 yenilgi ve 12 beraberlik elde etti. Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından toplam 28 ayrı rakiple karşılaşan ay-yıldızlılar, 43 gol atarken, 45 golü de ağlarında gördü.

(A) milliler, 19’unu deplasmanda, 18’ini içerde yaptığı karşılaşmaların 13’ünde gol atma başarısı gösteremezken, 6 maçtan da golsüz eşitlikle ayrıldı. Bu ayda milliler, 5 maçla en fazla Romanya ile mücadele etti. Ay-yıldızlılar, İspanya, İtalya, Tunus, Lüksemburg ve Çek Cumhuriyeti ile 2’şer kez mücadele etti.

24.03.2007


 

Polat: Canaydın ile aramızda sorun yok

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile aralarında hiçbir sorunun bulunmadığını söyledi.

. Kanal D’de yayınlanan ‘’32. Gün’’ programına katılan Adnan Polat, kulüpte sportif açıdan durumun iyi olduğunu söyleyemeyeceğini ancak, mali ve idari açıdan önemli gelişmeler olduğunu kaydederken, Başkan Özhan Canaydın ile aralarında sorun varmış gibi gösterilmek istendiğini belirtti.

Canaydın ile günde 4-6 saat arası süreyle birlikte mesai harcadıklarını anlatan Polat, ‘’Başkan Özhan Canaydın ile benim bir problemim yok. Ama ne hikmetse olması için birileri var gücüyle çalışıyor. Bir türlü derdimizi anlatamıyoruz. Hangi lisan ve üslupla söyleyeceğimizi şaşırdık. Biz birlikte çok iyi çalışıyoruz ve yakın zamanda da bu çalışmalarımızın neticelerini göreceğiz’’ dedi.

Yönetim kurulu ve teknik heyet olarak birlikte yedikleri yemekle ilgili olarak da Polat, şunları söyledi: ‘’Bizde herkes çok yoğun. Herkes bir işin peşinde. Bir araya gelmemiz kolay olmuyor. Ama medyada öyle bir yansıtıldı ki, sanki aramızda savaş varmış gibi. Birlik içinde olduğumuzu göstermek için, ‘Bir yemek yiyelim de görsel olarak algılansın’ dedik. Florya’da bir toplantı yapıp, ardından yemek yedik. Teknik heyet ve yardımcılarını da davet ettik. Sohbet ettik sadece.’’

24.03.2007


 

Galatasaray PAF ile oynayacak

Galatasaray, Turkcell Süper Lig’de 1 Nisan Pazar günü Ankaragücü ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, Gerets yönetimindeki antrenmanda sarı-kırmızılı futbolcuların teknik çalışmanın ardından yarım sahada çift kale maç oynadığı bildirildi.

Antrenmana milli takım kamplarında bulunan oyuncuların yanı sıra, sakatlıkları bulunan Aydın, Arda ve sağ bacak arka adalesinde ağrısı olan Carrusca’nın katılmadığı, sakatlığı süren Okan’ın ise kondisyoner eşliğinde takımdan ayrı çalıştığı açıklandı. Bu arada Galatasaray, Ankaragücü maçı hazırlıkları kapsamında bu sabah basına kapalı olarak, PAF takımı ile hazırlık karşılaşması yapacak.

24.03.2007


 

Trabzon, Erciyes'e hazırlanıyor

Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Bordo-mavili futbolcular, yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda, koşunun ardından dar alanda pas çalışması yaptılar.

Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan çalışmaya milli takım kamplarında bulunan Hüseyin, Gökdeniz ve Stepanov, sakatlıkları bulunan Musa, Risp, Jefferson, Yattara, Ersen Martin ve Musampa olmak üzere 9 futbolcu katılmadı. Hafif sakatlığı süren Mustafa ise koşu yaparak antrenmanı tamamladı.

Bordo-mavili futbolcular, yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda, koşunun ardından dar alanda pas çalışması yaptılar. İdmanın son bölümünde ise ayak tenisi oynadılar. Belinde sakatlığı bulunan Ersen Martin’in Almanya’ya gittiği ve burada kontrolden geçeceği belirtildi. Bordo-mavili futbolcunun, gelecek hafta başında Trabzon’a döneceği bildirildi.

24.03.2007


 

Alex takımla birlikte çalıştı

Fenerbahçe, Ankaraspor ile ligin 26. haftasında yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Samandıra Tesisleri’nde, antrenörler Edu ve Sant’anna yönetiminde gerçekleştirilen ve 1 saat 15 dakika süren antrenmanda futbolcular, korner ve kanat organizasyonları üzerinde çalıştı.

Antrenman yarı sahada yapılan çift kale maçla sona erdi.

İki gün salonda çalışan Alex, dün takımla birlikte idman yaptı. Antrenmana çıkarken antrenör Sant’anna ve futbolcu arkadaşlarıyla tokalaşan Alex, çift kale maçta da oynadı. Brezilyalı futbolcu, idmanın sonunda sahada bir süre Sant’anna yönetiminde depar çalışması yaptı. Antrenmana milli takımlarda bulunan futbolcuların yanı sıra, salonda çalışan Kerim ile kaleci Rüştü katılmadı. Sarı-lacivertliler, Lig B 3. Klasman Grubu takımlarından Gebzespor ile bugün hazırlık maçı yapacak. Gebze Stadı’nda yapılacak karşılaşma saat 11.00’de başlayacak.

24.03.2007


 

All Star’a Telekom damgası

Türk Telekom, Beko All Star organizasyonunda 5 oyuncu ile sahada olacak.

Basketbolseverler tarafından yapılan oylama ile belirlenen All Star yabancı ve Türkler karması kadrolarına Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen ile birlikte 5’er sporcu veren Türk Telekom, yabancılar kadrosunun başında sahaya çıkacak antrenör Ercüment Sunter ve idareci İrfan Yücesoy ile birlikte bu organizasyonda 7 kişi ile yer alacak.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 25 Mart Pazar günü oynanacak maçta Jan Hendrick Jagla, Erwin Dudley, Tutku Açık, Muratcan Güler, Haluk Yıldırım ve Ercüment Sunter ile birlikte Ankara’yı en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Türk Telekom Basketbol Şubesi Genel Menajeri İrfan Yücesoy, ‘’Avrupa’da ve ligde takımımızın sergilediği mücadeleyi ödüllendirerek bizleri buraya seçen basketbolseverlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

24.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004