Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Avrupalılık bir idealdir

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi inanışlarıyla askerî ve siyasî boyutlarıyla birden çok Avrupa tanımı yapılabileceğini ifade ederek, ‘’Ama bana sorarsanız, ben Avrupalı olmayı ideallerden yola çıkarak tarif etmek isterim. Bana göre Avrupalı olmak, insanlığa yeni ufuklar açmak, dünyaya, hayata, barışa katkı sağlayacak yeni fikirler üretmek demek olmalıdır’’ dedi.


KALPLERE YASAKÇI KONMALI

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, çocukların suça bulaşmasını önlemek için sadece polis

Barroso: Avrupa’ya sınır çizilmemeli

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB’ye sınır çizmemek gerektiğini, Avrupa’nın sınırlarının her kuşak tarafından yeniden belirlenmesi gere


  50 yıl sonra Avrupa'da İslâm hakim din olacak

Bazı AB ülkelerinde yapılan nabız yoklamasına göre, 50 yıl sonraki Avrupa’da Hıristiyanlık yanında İslâmın da hâkim din olacağına, Almanlar, İtalyanlar ve İspanyolların çoğu inanıyor. Kamuoyu yoklamasına göre, İslâmın hakim olacağını düşünen Fransızların oranı yüzde 22. İngiltere’de de buna yakın oranlar görüldü.


  Guardian: “ABD, Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesini önlemeye çalışıyor

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, ABD’nin, Türkiye’nin kuzey Irak’a müdahalesini önlemek için çaba harcadığını yazdı.


  Has’ın vefatı hemşehrilerini üzdü

İş adamı Kadir Has’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi, memleketi Kayseriyi yasa boğdu. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Has’ın hayatını kaybetmesine Kayseri’de üzülmeyen kimsenin olamayacağını, Türkiye’nin önemli bir değerini yitirdiğini söyledi.


  Bekâroğlu: Hakkı savunmak erdemdir

Prof . Dr. Mehmet Bekaroğlu, insanların haklarını araması gerektiğini belirterek, “Hak savunucu olmak erdemliliktir. Bir kişiye haksızlık yapılıyorsa, herkes bunu kendisine yapılmış olarak kabul etmelidir” dedi.


  Bardakoğlu: Din anlaşılırsa rahmet vesilesi olur

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, “Din iyi anlatılır ve iyi anlaşılırsa rahmet vesilesi olur” dedi.


  Diyanet: Cenazede alkış olmaz

Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftüleri Semineri Sonuç Bildirgesi’nde, cenaze törenlerinde alkış, ıslık, protesto gibi davranışlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.


  Kırşehir’de nurlu buluşma

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 47. yılı münasebetiyle Yeni Asya Kırşehir Temsilciliği tarafından “Bediüzzaman Haftası” çerçevesinde düzenlenen “Bediüzzaman’a Göre İslâm’da Sevgi” isimli konferans, Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.


  Yargıya üye seçimi mahkemelik

Yargıtay Başkanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Adalet Bakanlığı Müsteşarı hakkındaki yazılı başvurusunun Birinci Başkanlık Kurulu gündemine alındığını, ‘’Kurul kararını verinceye kadar Yargıtay Başkanının bir değerlendirme, yorum ve açıklama yapmayacağını’’ bildirdi.


  Altınbaş dâvâsında 4 sanığa 8 yıl 10 ay

Birtan Altınbaş dâvâsında, 4 sanık 8 yıl 10 ay 20’şer gün hapse mahkum edildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dâvânın bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti kararını açıkladı.


  İstanbul, “Yaş Dostu Şehir” olma yolunda

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 2006 yılı başında hayata geçirdiği “Yaş Dostu Şehirler” projesi hazırlık toplantılarına İstanbul’u temsilen Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü yetkilileri katıldı.


  Mayın temizleme çalışmaları gelecek ay başlayacak

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Suriye sınırındaki arazide mayın temizleme çalışmalarının gelecek ay başlayacağı bildirildi.


  Vakit’e para cezası

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerini “yayın yoluyla hedef gösterdikleri” gerekçesiyle Vakit gazetesi imtiyaz sahibi Nuri Aykon’la sorumlu müdürü Harun Aksoy’a ön ödemeli para cezası verdi.


  Afgan uçağı pistten çıktı

Ariana Afgan Havayolları’na ait bir uçak Atatürk Havalimanı’na inişinin ardından pistten çıktı. 06-24 pistinden iniş yapan ve 30’u yolcu 50 kişi bulunan Airbus 300 tipi yolcu uçağı, pisti tamamlamadan sola dönüş yaparak yaklaşık 100 metre toprak zeminde ilerledi.


  Google’den “Diyarbakır” açıklaması

Google Earth, programda yer alan ve tepkilere sebep olan Diyarbakır ile ilgili içeriğin, Google’ın görüşlerini temsil etmediğini açıkladı.


  1 milyar insan suya hasret

Dünya genelinde altı kişiden biri yeterli temiz sudan, beş kişiden biri sağlıklı atık su sisteminde yoksun yaşıyor. Her gün 3 bin 800 çocuk sağlıklı suya, atık su sistemine erişimden yoksun olmakla ilgili hastalıklardan ölüyor.


  Rektör atamaları Resmî Gazete’de

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Çanakkale 18 Mart, Dumlupınar ve Yüzüncü Yıl üniversitelerine rektör atamasına ilişkin kararlar, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  Yeşilay’dan, ‘I. Uluslararası Bağımlılık Kongresi’

Yeşilay, 28-31 Mayıs 2007 tarihlerinde 60 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek olan “I. Uluslar arası Bağımlılık Kongresi”nin startını verdi.


  TSK, Kabil Bölge Komutanlığını devralıyor

NATO tarafından oluşturulan Kabil Bölge Komutanlığı görevini 6 Nisandan itibaren 8 ay süreyle TSK devralacak.


  Sürmene’ye 10 yılın eğitim yatırımı

İlçe kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Sürmene’ye gelecek on yılın yatırımını yaptıklarını söyledi.


  Beckett Türkiye'ye gelecek

İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, 26-28 Mart tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek.


  Yağışlar sürecek

Halen batı kesimlerinde devam eden sağanak yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor.


  Üstün yetenekli çocuklara erken eğitim

Türkiye’de ilk kez özel ve üstün yetenekli çocuklara, Çağdaş Eğitim Kooperatifinin (ÇEK) projesiyle, gelecek eğitim sezonundan itibaren Bursa’da okul öncesi eğitim şansı sunulacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004