Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: AB takvimimizi kendimiz belirleyeceğiz

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin yolunda olduğunu belirterek, ‘’AB reformlarıyla ilgili olarak kendi takvimimizi ve kendi programımızı kendimiz belirleyeceğiz’’ dedi.


AB diyalog alanı olacak

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Türkiye’nin AB üyeliğinin gerçekleştiği gün İslâm ile Avrupa arasındaki “antik sınır”ın ortadan kalkmış olaca

Marmaray’da ilk tüp tünel

Marmaray Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi Projesi kapsamında İstanbul Boğazı’na ilk tüp tünel indirildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı tö


  Bursa'da muhabbet coşkusu

Vefatının 47. yıldönümü vesilesiyle Bediüzzaman Said Nursî’yi anma etkinlikleri çerçevesinde gazetemizin Bursa Temsilciliği tarafından Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Mevlânâ’dan Günümüze İslâm Düşünürleri ve Bediüzzaman’ konulu anma programı muhteşem oldu.


  Muhabbet, kâinatın yaratılış sebebidir

“Bediüzzaman Haftası” çerçevesinde organize edilen “Bediüzzaman ve Sevgi” isimli konferans; Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.


  Kaza değil facia: 8 ölü, 15 yaralı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesi yakınlarında minibüs ile bir cip çarpıştı. Kazada 8 kişi ölürken, 15 kşi de yaralandı. Minibüs hurdaya dönerken kazaya aşırı yağışın sebep olduğu sanılıyor.


  Erdoğan: Tarımın gelişmesi hükümetin en büyük önceliği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarım ve hayvancılığın stratejik öneminin her geçen gün arttığını belirterek, “Tarım sektörünün gelişmesi hükümetimizin en büyük öncelikleri arasında yer alıyor” dedi.


  Kadir Has Fatih Camii’nden uğurlandı

İş adamı Kadir Has, kendi adını taşıyan ve kurucusu olduğu üniversitede düzenlenen devlet töreni ve Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Küçükyalı’daki aile kabristanına defnedildi.


  Ağrı Devlet Hastahanesinde neler oluyor?

Van Bölge Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, Ağrı Devlet Hastahanesiyle ilgili iddiaların ardından 2 doktorun, Doğubayazıt ve Patnos ilçelerine atandığını söyledi.


  Bakan Akdağ'a şikâyet edildi

Van, Muş, Ağrı, Bitlis, Hakkari Bölge Tabipler Odası, Ağrı Devlet Hastahanesi başhekimliğinin çalışanlara baskı kurduğu, kendilerini eleştirenlere soruşturma açtıkları gerekçesiyle Hastahane yönetimini Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a şikâyet etti.


  AKP’li Kapusuz: Bize oy verenleri utandırmadık

AKP TBMM Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, ‘’AK Parti, kendisine oy veren hiç kimseyi utandırmadı. Çok başardığımız işler oldu, az başardığımız işler oldu ama başaramadığımız hiçbir iş olmadı’’ dedi.


  Arınç: Üyeliğimiz, AB’ye dinamizm getirir

TBMM Başkanı Bülent Arınç, İtalya Devlet Televizyonu RAI’nin haber kanalı olan ‘’RAI News 24’’te yayımlanan ‘’Tempi Dispari’’ (Tek Zamanlar) adlı programda canlı yayın konuğu oldu. Arınç, ‘’Türkiye’nin üyeliğinin, Avrupa Birliği’ne bir dinamizm getireceğini düşünüyoruz" dedi.


  ‘Köşk’te Neler Konuşuldu?’ haberine Çankaya'dan yalanlama

Cumhurbaşkanlığı, ‘’ Basın Merkezi’nden, bir gazetedeki ‘’O Gece Köşk’te Neler Konuşuldu?’’ başlıklı haberi yalanladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin dünkü sayısında ‘’O Gece Köşk’te Neler Konuşuldu?’’ başlığıyla yer alan haberin ‘’gerçekle ilgisinin bulunmadığı’’ belirtildi.


  Savcı Aşkın dâvâsında reddi hakim talep etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile 9 sanığın yargılandığı davanın 16 Mart tarihli son duruşmasına giren ve sanıkların beraatını isteyen Savcı Sezgin Kanmaz, reddi hakim talebinde bulundu.


  Kaczynski: AB daha fazla genişlemeli

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski, AB’nin dinamik olması ve küresel siyasi sahnede önemli bir oyuncu olarak kalması için daha fazla genişlemesi gerektiğini vurguladı.


  Sakal-ı Şerif izdihamı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kısa adı KARESDER olan Karabük Eğitim Sevenler Derneği tarafından Safranbolu Köprülü Camiinden getirilen Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi ziyarete açıldı.


  Suriyeli işadamları KKTC'de

Suriye-Türkiye İş Konseyi Eş Başkanı ve Suriye Milletvekili Bahattin Hasan, KKTC’li işadamları ile güçlü ekonomik ilişkiler kurmak istediklerini belirterek, Suriye ile KKTC arasında turizm ve sanayi alanlarında işbirliğine gidilmesi dileğinde bulundu.


  Ormancılık Haftasını kutlayacak orman kalmadı!

21 Mart Dünya Ormancılık Günüyle başlayan Ormancılık Haftası’nda meslek odaları ve çevre örgütleri küresel ısınmanın da etkilerinin hızla görünür hale geldiği süreçte ormanların talan edilmesine tepkili.


  Bir aile yılda 16 ağaç borçlanıyor

TEMA Vakfı’nın internet sitesinde yer alan ‘’Karbonmetre’’ programında yapılan bir hesaba göre, 4 kişilik bir aile, atmosfere yılda ortalama 5,3 ton karbondioksit salınımına sebep oluyor.


  Televizyonlara gözaltı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, televizyon programlarının ‘’sahne şovu’’ olmadığını belirterek, ‘’Televizyon ekranlarında ahlâksızlıklara, düzeysizliklere göz yumulması söz konusu olamaz’’ dedi.


  Diziler, çocuklara isim koyacak kadar etkiliyor

Televizyon dizilerinde yer alan karakterlerin, ailelerin çocuklarına isim belirlemede etkili olduğu, sevilen karakterlerin isimlerinin son yıllarda sıklıkla çocuklara verildiği bildirildi.


  Mahkûmlara KO-MEK hizmeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin insanları meslek sahibi yapmak için ücretsiz olarak hayata geçirdiği Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) Gölcük Cezaevi’nde mahkûmlara yönelik kurslarına başladı.


  Sahabe kabrine özel ilgi

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Samsat’ta bulunan Sahabe Saffan Bin Muattal’ın kabrini Eyüp Sultan gibi önemli bir hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.


  Ulaşım araçlarına standart geliyor

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, taksi, minibüs ve servis araçlarına standart geleceğini bildirdi.


  Leylekler bu yıl erken geldi

İzmir’in antik şehirleriyle ismini dünyaya duyuran Selçuk ilçesinde, şehir merkezinden geçen su kemerlerinin üzerinde yaşayan leylekler bu yıl Mart bitmeden yuvalarına döndü.


  Alkol ve sigara kanseri arttırdı

Her yıl, 10 milyon kişi kansere yakalanırken, sadece 2006 yılında 7 milyon kişi kanserden öldü ve 2010 yılına kadar bu rakamın 10 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004