Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İçinden kitap geçen filmler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nce düzenlenip Kültür AŞ tarafından organize edilen “İçinden Kitap Geçen Filmler Haftası”  başlıklı bir dizi faaliyet çerçevesinde dünya sinemasında kitap konusu ele alınıyor.

26–31 Mart 2007 tarihleri arasında kutlanan “Kütüphaneler Haftası” kapsamında beyaz perdenin okuma alışkanlığımıza kazandırdıkları üzerine, ‘kitap okumanın’ ve ‘kitap sevgisinin’ sinemada nasıl karşılık bulduğunu örneklerle sunmayı hedefleyen program dizisinde ücretsiz film gösterimleri ve ‘Kitapsız’ Yeşilçam: 7. Sanat Kitabını Arıyor başlığı altında bir açık oturum gerçekleştiriliyor.

Program dizisinde yer alan filmler, çeşitli kültür merkezi ve kütüphanelerde saat 11:00, 14: 00 ve 16: 00’de izlenebilecek. Bu çerçevede ‘Gülün Adı’, ‘Forrester’ı Bulmak’, ‘Mesajınız Var’, ‘Pelikan Dosyası’ gibi Hollywood’un beğenilen filmleri; yerli sinemamızdan ise yönetmenliğini Memduh Ün’ün yaptığı ‘Zıkkımın Kökü’ filmi yer alıyor. Filmlerin ortak noktası, içinde kitap, kütüphane sahneleri bulunması ve kahramanlarının çözümsüz kaldığı noktalarda insanlığın hafızası olan kitaplara başvurmasıdır. Ayrıca bütün filmlerden önce kitap ve kütüphane sevgisini konu alan; yönetmenliğini Ahmet Ünal’ın yaptığı bir “kısa film” gösteriliyor.

Film gösterimleriyle şenlenen haftanın sonunda, 31 Mart Cumartesi günü saat 15.00’de üretimi ve hızlanan yerli sinemamızın okuma alışkanlığımıza neler kazandırdığı üzerine ‘Kitapsız’ Yeşilçam: 7. Sanat Kitabını Arıyor başlıklı bir açıkoturum düzenleniyor. Bu açıkoturuma Halit Refiğ, Safa Önal, Prof. Sami Şekeroğlu, Burçak Evren, Ali Murat Güven ve Nihal Bengisu Karaca katılıyor.

25.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Asya Neşriyat “Ankara Kitap Günleri Fuarı”nda

  İçinden kitap geçen filmler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004