Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Kütüphanede okur,yazarla buluşuyor

Pendik Belediyesi’nce kurulan 9 kütüphanede okur ile yazar buluşturuluyor. “Okur - Yazar Buluşmaları” etkinliği kapsamında, her ay bir kütüphanede bir yazarın okuyucuyla bir araya gelmesi sağlanıyor.

Kurtköy Kütüphanesi’nde gerçekleşen Mart ayı programına Yazar Sadık Yalsızuçanlar katıldı. 40 kitap yazan Yalsızuçanlar, eserleri hakkında okuyucularla sohbet etti. Yalsızuçanlar’ın “Mavisini Yitirmiş Yaşamak” adlı edebî eserini anlattığı programa bir süre katılan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, İstanbullu olma bilincinin önemine değindi. İstanbul’da yaşayan çok sayıda insanın Türkiye’nin değişik yerlerinden gelmiş olduğuna dikkat çeken Kaya, şöyle konuştu: “Artık İstanbullu’yuz. Belediye olarak, okurla yazarı bunun için buluşturuyoruz. İstanbullu olmanın bilincinde olmamız lazım. Bu şehir evimiz. Bu şehre hep birlikte sahip çıkmak zorundayız.” Yazar Yalsızuçanlar’ın kitaplarını da imzaladığı programa katılımın yoğun olduğu gözlendi.

KİTAPLAR ÜCRETSİZ

Daha önce Şair Yazar A. Ali Ural ile Ali Çolak’ın katıldığı “Okur - Yazar Buluşmaları” faaliyeti 14 Nisan’da Mevlânâ İdris’in katılımıyla sürecek. Faaliyet hakkında bilgiler veren Pendik Belediyesi yetkilileri, konuk ettikleri yazarların bir kitabından 300 adet temin ettiklerini ve bu kitapları okuyucuya ücretsiz verdiklerini kaydettiler. Kitaplar, faaliyetten 20 önce özellikle kütüphanelere üye olan ortaöğrenim öğrencilerine hediye edilerek, okuyabilmeleri sağlanıyor. Böylece, buluştukları yazarı daha iyi tanıma imkânları oluyor. Pendik Belediyesi’nin 9 kütüphanesinin toplam 8 bin 534 üyesi bulunuyor.

28.03.2007


 

Türkçe olimpiyatı coşkusu

5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Ukrayna Etabı, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Kiev Taras Şevçenko Devlet Üniversitesi ve Uluslararası Meridyen Okulu’nun ortak organizasyonuyla 23 -24 Mart 2007 tarihleri arasında Ukrayna’nın başşehri Kiev’de büyük bir coşkuyla ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Milli Eğitim eski Bakanı ve Olimpiyat Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Sağlam, TOBB Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, MEB Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan ve Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Özbay’ın katıldığı Ukrayna Etabında öğrencileri T.C. Ukrayna Büyükelçisi Erdoğan İşcan da yalnız bırakmadı.

Kiev Taras Şevçenko Devlet Üniversitesi’nde gerçekleşen ödül töreninde bir konuşma yapan T.C. Ukrayna Büyükelçisi Erdoğan İşcan başarılı öğrencileri kutlayarak, Ukraynalı öğrencilerin Türkçeyi öğrenmelerinin, Ukrayna ve Türkiye arasında kültürel ve ticarî yakınlaşmayı sağladığına dikkat çekti. Ukrayna’da iş yapacak Türk işadamlarının ihtiyacı olan ve Türkçe’yi iyi bilen Ukraynalı insanların yetişmesinin, bu alanda gerekli olan istihdamı sağlayacağını belirten Büyükelçi İşcan, organizasyonun görkeminden ve başarısından çok etkilendiğini de sözlerine ekledi.

28.03.2007


 

Tiyatrocular, meslektaşlarını yalnız bıraktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanlığı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü ve özel tiyatro dernekleri işbirliğiyle gerçekleştirilen “Özel Tiyatrolar Buluşması” basın gösterimi, oyunlarda rol alacak tiyatroculardan birçoğu katılmadığı için gerçekleştirilemedi.

“Özel Tiyatrolar Buluşması” basın toplantısı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, gelmeyen tiyatrocuların beklenmesi sebebiyle gecikmeli olarak başladı.

Basın toplantısından sonra gösterileceği duyurulan tiyatro oyunları da oyuncuların çoğu gelmediği için sahnelenemedi.

“Casablanca” oyununda oynamak için buraya geldiği görülen Yeşim Salkım ise toplantıyı beklemeden salondan ayrıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Çınar, katılımın eksikliğini, tiyatrocularla kampanyaya ilişkin yapılan görüşmelerin çok dar bir zamana sıkışmasına bağladı.

Tiyatro Yapımcıları Derneği (TİYAP) Başkanı Hadi Çaman da basın gösteriminin iptal sebebi hakkındaki bir soru üzerine, “Bilemiyorum. ‘Bizi niye yalnız bıraktılar’ diye düşünüyorum. Acaba duymadılar mı?” dedi.

Çaman, “Özel Tiyatrolar Buluşması’nı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu buluşma yıllardır bir kopuklukla yol alıyordu. Bu gece güzel bir buluşma gerçekleşti. Belediye çok sıcak davrandı” diye konuştu.

Oyuncu Hakan Altıner de tiyatroya gitmeye vakit ve para bulamayanlar için Büyükşehir Belediyesi’nin, “Özel Tiyatrolar Buluşması”nı düzenlediğini belirterek, basın gösterimi yapılamayan oyunlar için de “Kolaj oyunlar olacaktı, ama gelemediler” dedi.

Yapılan açıklamaya göre, sahnelenemeyen oyunlar arasında şunlar var:

“Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu (Ben Eskiden Küçüktüm), Tiyatro Ayna (Yaşam Bir Oyun), Tiyatro Duru (Kara Sohbet), Tiyatro Kare (Hayatımın Oyunu) ve Tiyatro Kedi (Casablanca).”

28.03.2007


 

Mesir Festivalinde karikatür ödülleri de verildi

Nevruz Bayramı ile birlikte aynı gün kutlanan Manisa Geleneksel Uluslararası Mesir Festivali, mesir macununun duâlarla karılmasıyla başladı.

Kortejde yer alan temsili Merkez Efendi, Hafsa Sultan ve nedimeleri ile Manisa'da yetişmiş Osmanlı şehzadeleri, Manisalılardan büyük ilgi gördü. Manisa 467. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında yer alan 14. Mesir Sanayi Fuarı törenle açıldı.

Törende aynı zamanda bu yıl 2. si düzenlenen Ulusal Kültür, Çevre ve Manisa Tarzanı konulu karikatür yarışmasının da ödülleri verildi.

Karikatür Yarışmasının üçüncüsü İstanbul'dan Şevket Yalaz olurken, ikinciliği Ankara'dan Burak Ergin aldı. Birinci olan İstanbul'dan Musa Gümüş 'ün ödülünü, yaptığı karikatürün önünde Vali Refik Arslan Öztürk verdi.

Furkan ÖZKAN / MANİSA

28.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004