Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dersimiz Norveç

A Millî Takımı, grubundaki 5. maçında bugün Norveç'le karşılaşacak. Türkiye'nin cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Commerzbank Arena'da saat 21.00'de başlayacak maçı İtalyan hakem Farina yönetecek. Karşılaşma ATV'den canlı yayınlanacak.

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında bugün Norveç ile karşılaşacak. Türkiye'nin cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentindeki Commerzbank Arena'da TSİ 21.00'de başlayacak maçı, İtalyan hakem Stefano Farina yönetecek. Maçta Farina'nın yardımcılıklarını Alessandro Griselli ve Paolo Calcagno yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Paolo Dondarini. Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak. Son maçında deplasmanda Yunanistan'ı 4-1 yenen (A) Milli Futbol Takımı, grupta yaptığı ilk 4 maçı da kazanırken, 12 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Son maçında kendi evinde Bosna-Hersek'e 2-1 yenilen Norveç ise 4 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı ve topladığı 6 puanla 4. sırada bulunuyor.

5 MAÇTAN DA GALİP AYRILDIK

A Milli Takımı, son 5 resmi maçını da kazanarak, rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Fatih Terim yönetimindeki milliler, 2006 Dünya Kupası Elemeleri baraj rövanş maçında İstanbul'da İsviçre'yi 4-2 yendiği maçla başlayan seride oynadığı son 5 resmi karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Avrupa Şampiyonası elemeleri tarihinde ilk kez ilk 4 maçını kazanarak tarih yazan ayyıldızlı ekip, son 5 resmi maçında rakip filelere toplam 16 gol gönderirken, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.

Türkiye 3 Norveç 3

Türk Milli Futbol Takımı, Norveç ile bugüne kadar yaptığı 7 maçtan 3'ünü kazanırken, 3 kez yenildi, 1 maçta da berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, 6 yıl sonra karşılaşacağı Norveç'e geride kalan 7 maçta toplam 7 gol atarken, kalesinde ise 12 gol gördü. Bu arada, daha önce Olimpiyat Oyunları, Dünya Kupası elemeleri ve özel maçlarda karşılaşan her iki ülke (A) milli futbol takımları, ilk kez Avrupa Şampiyonası elemelerinde birbirlerine rakip olacaklar. Öte yandan Türk Milli Futbol Takımı 84 yıllık tarihinde, 224'ü resmi, 208'i özel olmak üzere geride kalan toplam 432 maçta, 150 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 181 kez de rakiplerine yenildi.

28.03.2007


 

Gözler Tuncay'da olacak

Millî Takımın yaptığı son 5 resmî maçın 4'ünde rakip fileleri havalandıran Tuncay, bugünkü Norveç maçı öncesi de ay-yıldızlı ekibin gol yollarında en büyük kozlarının başında geliyor. Tuncay'ın milli forma ile 13 golü bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı'nın bugün Norveç ile cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz oynayacağı maçta gözler Tuncay Şanlı'nın üzerinde olacak. Ay-yıldızlı ekibin yaptığı son 5 resmi maçın 4'ünde rakip fileleri havalandıran Tuncay, millilerin Norveç önünde de gol yollarında en büyük kozlarının başında geliyor. Tuncay, son 5 resmi maç içinde, 2006 Dünya Kupası Elemeleri baraj rövanş karşılaşmasında İsviçre'ye 3, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda ise Macaristan, Moldova ve Yunanistan'a birer gol attı.

40 DEFA MİLLİ OLDU

Futbol hayatını Fenerbahçe Kulübü'nde sürdüren 25 yaşındaki Tuncay Şanlı, şimdiye dek 40 kez formasını giydiği (A) Milli Takım'da toplam 13 kez rakip fileleri havalandırdı. Tuncay Şanlı ayrıca, Hakan Şükür'den sonra, halen faal futbolcular içinde (A) milli forma altında en çok gol atan ikinci oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Tuncay'ın golünü 260 bin kişi tıkladı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda oynanan Yunanistan-Türkiye maçının yankıları sürüyor. Türkiye'nin deplasmanda 4-1 kazandığı karşılaşma internet ortamında büyük ilgi görmeye devam ediyor. Dünyanın en çok izlenen video paylaşım sitelerinden YouTube'da, Tuncay'ın kaydettiği ilk golün Arap spikerin anlatımıyla verildiği görüntüler ilk sırada yer aldı. Sitedeki rakamlara göre, Arap spikerin anlattığı Tuncay'ın golünü şu ana kadar toplam 260 bin 619 kişi izledi.

28.03.2007


 

Fatih Terim'in 57. milli sınavı

Terim yönetimindeki A Milli Takımı oynadığı 56 maçta 28 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, toplam 84 gol atıp, kalesinde 61 gol gördü.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 57. milli sınavına çıkacak. (A) Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'te Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 56 maçta, 28 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, 84 gol atıp, kalesinde 61 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in son döneminde oynadığı 9'u resmi, 13'ü özel olmak üzere toplam 22 maçtan 11'ini kazandı, 7'sinde berabere kaldı, 4'ünü ise yitirdi.

28.03.2007


 

300. golümüzü kim atacak?

A Milli Futbol Takımı, bugünkü Norveç maçında 3. kez dalya demeye hazırlanıyor. ürk Milli Futbol Takımı'nın bugünkü maçta atacağı ilk gol, kayıtlara resmi maçlarda atılan 300. gol olarak geçecek.

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında yarın cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz oynanacak karşılaşmada Norveç'i konuk edecek ay-yıldızlı ekip, atacağı ilk golle 3. kez dalya diyecek. (A) milliler, 84 yıllık tarihlerinde şimdiye dek oynadığı 224 resmi maçta rakip filelere toplam 299 gol bıraktı. Türk Milli Futbol Takımı'nın bugünkü maçta atacağı ilk gol, kayıtlara resmi maçlarda atılan 300. gol olarak geçecek.

28.03.2007


 

Erdoğan, F.Bahçe maçı için Suriye'ye gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Futbol Takımının, Suriye'nin El İttihad takımıyla yapacağı özel maçı, Devlet Başkanı Beşşar Esad ile seyredeceklerini söyledi.

Fenerbahçe Futbol Takımının, Halep Stadının açılışı dolayısıyla 3 Nisan Salı günü Suriye'nin El İttihad takımıyla özel maç yapacağını hatırlatan Erdoğan, bu maçın da gelecek günlerdeki programında olduğunu kaydetti.

28.03.2007


 

Pire Olympiakos başkanı Tuncay'ın fiyatını sordu

Yunanistan'ın Pire Olympiakos Takımı'nın, Fenerbahçe'de forma giyen Tuncay Şanlı ile ilgilendiği iddia edildi.

Yunan Apoyevmatini gazetesi, Atina'da oynanan Yunanistan-Türkiye karşılaşmasını izleyen Olympiakos Başkanı Sokratis Kokkalis'in ''Tuncay'ın performansını çok beğendiğini'' ifade ettiğini ve ''fiyatının ne olduğu'' yönünde araştırma yaptığını yazdı.

28.03.2007


 

Mehmet Okur'dan 16 sayı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), milli basketbolcu Mehmet Okur'un 16 sayıyla oynadığı karşılaşmada Utah Jazz, Washington Wizards'ı 103-97 yendi.

Utah'ın Energy Solutions Arena Salonu'nda yapılan ve 20 bine yakın basketbolseverin izlediği mücadeleye ilk 5'te başlayan Okur, 32 dakika forma giydiği maçta, takımına 16 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistlik bir katkı sağladı. Okur, 12 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda 6 isabet sağlarken, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda ise başarılı olamadı. ''All Star'' oyuncu ayrıca, 10 kez geldiği faul çizgisinden 4 sayı çıkardı.

28.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004