Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarih zenginliğimizi koruyamıyoruz

Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği Başkanı Havva Çetintürk, Aydın’daki tarihi eserlerin yeterince tanıtılmadığını ve sahiplenilmediğini belirterek, ‘’Bir çok tarihi eserimiz yıkılmaya yüz tutmuştur’’ dedi.

Çetintürk, yaptığı açıklamada, Aydın’ın tarihî ve kültürel mirası, eşsiz tabiat varlıkları ile Türkiye’nin en zengin illerinden biri olduğunu bu değerlere sahip çıkmak, tanıtmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmanın kendilerine düşen önemli sorumluluk olarak gördüklerini belirtti. Dünya görüşü, siyasî düşüncesi ne olursa olsun bütün Aydınlıların, tarihsel ve kentsel mirasın korunması, ulusal ve uluslar arası düzlemlerde temsil edilmesi ve insanlık yararına sunulmasını kapsayacak proje ve çalışmalarda görev alması gerektiğinin altını çizen Çetintürk, bu bilincin geçmişini bilen bir toplumun geleceğini kurgulamasında önemli bir nokta olacağını belirtti. Aydın’ın tarihsel zenginliğinin korunması için herkese görev düştüğünü ifade eden Çetintürk, kendisinin bu konuda öncülük yapmaya çalıştığını bildirdi.

Aydın’da Cihanoğlu Camisi ve Külliyesi, Nasuhpaşa Külliyesi başta olmak üzere, Ramazan Paşa Cami, Bey Cami, Eski Yeni Cami, Üveys Paşa Cami’nin önemli tarihsel güzellikler olduğunu belirten Çetintürk, dernek olarak bu eserlerin korunması için ellerinden gelen çabayı mevcut olanaklar içinde yerine getirmeye çalıştıklarını bildirdi.

/ AYDIN

31.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sadaka taşları unutuldu

  Mevsimlerin ülkesi; Türkiye

  Tarih zenginliğimizi koruyamıyoruz

  Akköprü’ye ziyaretçi ilgisi

  Görmeyenlere ışık olun


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004