Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sepetçioğlu hatırasına tarihî roman yarışması

Tokat’ta, Türk edebiyatının Cumhuriyet dönemi romancılarından Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun anısına düzenlenen ‘Uluslararası Tarihi Roman Yarışması’nda sona yaklaşılıyor.

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği ile Zile Belediyesi tarafından Türk edebiyatına yeni eserler kazandırmak amacıyla, her yıl edebiyatın değişik dallarında ‘Mustafa Necati Sepetçioğlu Edebiyat’ ödülü verilecek. Bu dönemin Dede Korkut’u kabul edilen Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun ölümünün 1. yıldönümü olan 7 Temmuz 2007 yılında ‘Uluslararası Tarihi Roman Yarışması’ ödülleri sahiplerini bulacak.

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Emin Ulu, bu amaçla yapılan roman yarışmasında son 40 güne yaklaştıklarını ifade ederek, “1932 yılında Zile’de doğan Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun hikaye ve romanlarında yaptığı tasvirlerle Zile ile özdeşleşmiş büyük bir edebiyatçı idi. Amacımız, ülkemizin tarihi ve kültürel mirasını geliştirip zenginleştirmek, edebiyatımıza yeni değerler kazandırmak ve eserleriyle Türk kültürünün ölümsüz olmasına katkıda bulunan usta romancıyı saygıyla yad etmek. Yarışmayla ilgili olarak tarihi roman derken elbette kastımız Türk tarihi ve İslam tarihidir. Bunlarla ilgili yazılan bütün romanları kabul ediyoruz. Türk İslam tarihi ile yazılan metinler, 2007’de basılan eserler de yarışmaya dahil. Bu amaçla yapacağımız yarışmaya katılmak isteyenlerin, 15 Mayıs 2007 tarihine kadar Zile Belediyesi basın bürosuna esreleriyle başvurmaları gerekiyor” dedi.

Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu ise yarışmada dereceye girenlere para ödülü verileceğini ifade ederek, “Yarışmada 4 ile 10 arasında sıralamaya giren iştirakçilerimize de İrfan Yayınları’nın desteğiyle Mustafa Necati Sepetçioğlu külliyatını ödül olarak vermeyi planladık. Bir milleti yaşatmak öncelikle tarihini ve dilini yaşatmakla mümkündür. Tarih ve kültür bilincini milletimizde belli bir noktaya getirmeye çalışan Sepetçioğlu’nun hatırasını yaşatabilmek için bizim de çorbada bir tuzumuzun bulunması niyetiyle böyle bir organizasyon düzenledik” diye konuştu.

Roman yarışmada birinciye 8 bin YTL, ikinciye bin 500 YTL, üçüncüye ise bin YTL para ödülü; hikaye yarışmasında ise birinciye 600 YTL, ikinciye 500 YTL, üçüncüye 400 YTL para ödülü verileceği bildirildi.

12.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “İslâm medeniyeti farklılıkları bir arada yaşattı”

  Kültürlü çocukların kitap şenliği

  Sepetçioğlu hatırasına tarihî roman yarışması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004