Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öğrenciler: 14 Nisan mitinginde yokuz

Ankara Üniversitesi (A.Ü) Hukuk Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emrullah Gözcü, ‘’A.Ü Öğrenci Konseyi’nin 14 Nisandaki Cumhuriyet Mitingi konusunda yaptığı açıklamayla ilgili olarak, ‘’Bütün öğrencilerin mitinge destek verdiği izlenimi yaratan bu antidemokratik açıklamayı kabul etmemiz mümkün değil’’ dedi.


Mahkeme kararları var

Darbe girişimi türündeki suçlara askerî değil, sivil mahkemelerin bakması gerektiğini belirten Yargıtay emekli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, “Bunla

Ağar: Türkiye’yi tehdide kimsenin gücü yetmez

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’yi tehdide kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, ‘’Bizim iktidarımızda hiç kimse Türkiye’yi rahatsız edece


  301 mağdurlarıyla dayanışma

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, cumhurbaşkanlığı seçimleri sebebiyle gündemden uzaklaşan 301. madde mağduriyetlerini hatırlatmak amacıyla yeni bir çalışmaya başladı.


  Meclisin toplantı yeter sayısında 367’ye gerek yok

Eski TBMM Başkanlarından Yıldırım Akbulut, Hikmet Çetin, İsmet Sezgin ve Sabit Osman Avcı ile Ferruh Bozbeyli, cumhurbaşkanı seçimi için Meclisin toplantı yeter sayısında 367’ye gerek olmadığını savundu.


  Gül: Irak'ın birliğini, huzurunu istiyoruz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak’ın birliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü isteyen Türkiye’nin, kendisine yanlışlar yapılması durumunda buna seyirci kalamayacağını söyledi.


  ADD’nin eylemi abesle iştigal

Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, ‘’Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) olayları eylem planına dökerek kötü sonuçlar doğuracak şeyler araması yersizdir’’ dedi.


  İlk tur 26 Nisan ya da 3 Mayıs’ta

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu 26 Nisan Perşembe ya da 3 Mayıs Perşembe günü yapılacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı seçimi süreci konusunda AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz ve CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile bir araya geldi.


  Kızlar Kur’ân’a koşuyor

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, Kur’ân kurslarındaki öğrencilerin yaklaşık yüzde 95’ini kız ve kadınların oluşturduğunu belirterek, ‘’Bu durum hem Kur’ân kursu, hem de eğitim kurumlarının tarihinde hiç görülmemiş bir gerçekliktir’’ dedi.


  OKS’de farklılık yok

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, OKS’deki değişikliğin geçmişe göre bir gelişme olarak nitelendirilse de nihaî olarak öncekinden köklü bir farklılık getirmediğini savundu


  Suça itilmiş çocuklara üniversiteli eli uzanacak

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı İzmir Şube Başkanı avukat Lale Özberk, Bergama Çocuk Tutukevi’ndeki çocukları üniversite öğrencilerinin rehabilite etmesini içeren ‘’Akran Eğitimi ve Rehabilitasyonu’’ projesi için Adalet Bakanlığına başvurduklarını kaydetti.


  Organ bağışı, hayata bağlıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, bir organın bir can olduğunu belirterek, son 2 ayda 3 kez kadavradan, 1 kez de canlıdan organ nakli yaparak 4 kişiyi hayata bağladıklarını söyledi.


  Tutsak vekiller için 1 milyon imza toplandı

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlayan “Tutsak vekiller için 1 milyon imza” kampanyasında hedeflenen rakama ulaşıldı. Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf, toplanan imzalar için ülkesi ve halkı adına Türkiye halkına teşekkür etti.


  Büyükanıt bugün basın toplantısı yapacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün basın toplantısı düzenleyecek.


  Susuzluğun çaresi işbirliği

“Uluslararası Nehir Havzaları Yönetimi Kongresi” geçen ay sonu Antalya Belek Gloria Golf Resort Otel’de gerçekleştirildi. Başbakan R. Tayyip Erdoğan ile birlikte Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin de açılışına katıldığı kongreye 65 ülkeden 800’e yakın bilim adamı ve ilgili katıldı.


  IMF baskısıyla çiftçiyi ezmek zulümdür

DYP Merkez Tarım Kurulu üyesi Mehmet S. Nane, “DYP Olarak her konuda olduğu gibi Tarım konusunda da daima ayağı yere basan, lafa söze değil hesaba kitaba, plana ve akla dayanan projelerle geliyoruz”dedi.


  İzmir’den nurlu yarınlara sesleniş

Bediüzzaman Said Nursi’yi Anma Haftası faaliyetleri çerçevesinde, İzmir Yeni Asya hanım okuyucuları tarafından organize edilen “Bediüzzaman’dan Topluma Sesleniş" konulu program, Murat Reis Camii Kültür Merkezinde yapıldı. Civar il ve ilçelerden de katılımın olduğu program yoğun ilgi gördü.


  İslâm dini barış ve insanlık getirmiştir

Asrın Müceddidi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri vefatının 47. yılında anıldı. Gazeteci Yazar Şaban Döğen’in “Toplumsal Barış ve Sevgi” konulu konferansıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan programa coşkulu bir kalabalık katıldı.


  Mevlid şekeri yerine fındık

Giresun’da 17 Şubat tarihinde hayatını kaybeden Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) eski genel müdür yardımcılarından Ali Gülertekin’in (83) mevlidinde, ailesi tarafından şeker yerine fındık dağıtıldı.


  ‘Geleceğin mucitleri’

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri tarafından kurulan Matematiksel Bakış Topluluğu, ‘’Gençlik ve Buluş Şenliği’’ düzenliyor.


  Bazı hastalar aspirin kullanmamalı

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öner Süzer, ‘’aspirinin de her ilaç gibi yan etkileri ve kaçınılması gereken hasta grupları var ve belli hasta gruplarında aspirin kullanılmaması gerekiyor’’ dedi. ‘



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004