Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Enstitü

Bediüzzaman'a göre dünya birliği (Evrensel Birlik) -2-

Kalkınmış medeni ülkelerin, sömürgeci politikalarla geri kalmış ülkelerin kaynakları üzerinde gelişen ekonomileri de, gelişme sınırına dayanmıştır. Ekonomilerin temel parametreleri olan arz-talep dengeleri arz yönünde doyum noktasına yaklaşmıştır. Yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarını karşılama sorunu yaşayan ülkeler, talep yönünde olumsuz bir parametre oluşturmaktadır. Bundan dolayıdır ki, kalkınma süreci bütün ülkeleri ve insanlığı kapsayan bir yaklaşımı gerektirmektedir. Dünya ölçeğinde ekonomik ve ticarî hareketlerde evrensel ortak değerler ve kriterlerin uygulanması, birlik bilincine katkısı olacak önemli bir olgudur.



Asrın gencine Asr-ı Saadet desteği

Gençliğin temel probleminin; ruhunu şekillendiren iç âleminde varlığı anlamlandıran temel bir tanımın bulunmaması olduğunu söyleyebiliriz. Benliğin tanımı ve varlığın tanımı karşılıklı iki ayna gibidir. Birbirine ışık tutar, birbirini yansıtır ve ruhta anlam boyutunu genişletirler.



Fuat Sirmen (1899 -1981)

Fuat Sirmen, avukatlık ve cumhuriyet başsavcılığı gibi meslekleri icra etmiş, uzun yıllar da milletvekillik, bakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmuş siyaset adamlarındandır. Bediüzzaman ve Risâle-i Nur’a cephe alan ve her türlü baskıyı meşrû görenlerden birisi de o olmuştur. Uzun yıllar süren Adalet Bakanlığı döneminde Bediüzzaman aleyhinde muhtelif dâvâlar açılmış, haksız yere tutuklamalar yapılmış ve hapisler olmuştur. Sirmen, daha sonraki dönemde de menfi tavrını devam ettirmiş, Kur’ân’ın çok ehemmiyetli tefsirlerinden biri olan Zülfikar adlı eserin yasaklanması için girişimde bulunmuş ve bakanlar kuruluna bizzat şikâyette bulunmuştur. Bir-iki âyetin tefsirine itiraz ederek eserin tamamen yasaklanmasını istemiştir.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004