Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Eski Yattara geliyor

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara, ligin ilk yarısında geçirdiği sakatlıktan bir hafta içinde tamamen kurtulacağını belirterek, "4 senedir Trabzondayım ve ben bu kadar kötü bir sakatlık geçirdiğimi görmedim. Bir daha sakatlık inşallah yaşamam" diye umutlu konuştu..

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara, 4 yıldır bulunduğu Türkiye'de gelecek yıl Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi. Bordo mavili takımın yıldız oyuncusu İbrahim Yattara, Trabzon'da yayın yapan bir yerel televizyonda programa katılarak sakatlıktan sonra yaşadıklarını ve gelecek yıl Trabzonspor'da kalıp kalmayacağı yönündeki haberlere açıklık getirdi. 4 yıldır Türkiye'de olduğunu ve gelecek yıl Türk vatandaşı olmak istediğini ifade eden İbrahim Yattara, "4 yıldır Türkiye'deyim ve Trabzonspor'da oynuyorum. Gelecek yıl burada 5. yılım olacak ve Türk vatandaşı olacağım. Türk A Milli takımında oynamayı çok isterim ama böyle bir şansım yok. Çünkü Gine Milli takımının formasını giydim" dedi.

SAKATLIĞA ÜZÜLDÜM

Ligin ilk yarısında çok kötü bir sakatlık dönemi geçirdiğini dile getiren yıldız oyuncu, "Ligin ilk yarısında oynanan Denizlispor maçında çok kötü bir şekilde sakatlandım. Belçika'da ameliyat oldum. Bu ameliyat sonrası sahalara dönmek için kendimi çok iyi motive ettim. Buradan döndük den sonra tekrar bir sakatlık yaşadım. Sakatlığım beni çok üzdü. Uzun bir süre sakatlık geçiren bir oyuncunun eski formunu yakalaması kolay değil. İnşallah yavaş yavaş form tutacağım ve ondan sonra sahada konuşacağım. Kalan maçlarımızda eski Yattara'yı izlettirmek için çalışıyorum. En az 1 hafta sonra düzeleceğime inanıyorum. Şu anda takım olarak çok iyi gidiyoruz. Ben bütün takımdaki arkadaşlarıma inanıyorum. 4 senedir Trabzondayim ve ben bu kadar kötü bir sakatlık geçirdiğimi görmedim. Bir daha sakatlık inşallah yaşamam ve yavaş yavaş formumu tutarım." diye konuştu.

SEVİLİYORUM

Trabzonspor taraftarının kendisinden çok şey beklediğini bildiğinin altını çizen Yattara, "Trabzonspor taraftarının benden çok şey beklediğini biliyorum. Beni seviyorlar ve bana inanıyorlar. Ben onları çok seviyorum ve onlara çok şeyler verebilmek için çalışıyorum. Trabzonspor'u çok seviyorum. Futbolcu arkadaşlarım olsun taraftarlar olsun beni çok sevdiklerini biliyorum. Ben önce form tutmak istiyorum. Ondan sonrada sahada konuşmak istiyorum." şeklinde konuştu.

2 YIL DAHA BURADAYIM

Trabzonspor ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunduğunun altını çizen Yattara, "Trabzonspor'da mutluyum ve buradan ayrılmayı düşünmüyorum.'' diyerek şunları söyledi; ''Aklımda olan tek şey takımın önünde oynayacağı maçları kalan maçlarda bu sezon yapamadıklarını yapmak istiyorum. Onun için sadeci bu maçlara konsantre olmuş durumdayım. Başka bir takımı düşünmüyorum. 2 yıl sonunda şartlar bizi nere getirecek hep birlikte göreceğiz. Sözleşmem bittiği zaman Trabzonspor ile konuşacağım. Ben burda kalmak istiyorum. Fenerbahçe'ye gideceğim haberleri de doğru değil." Yattara, hayatının golünü Kıbrıs Rum Kesimi takımı olan Apoel'e karşı attığını ve bu golü unutamadığını kaydetti.

12.04.2007


 

Fatih Akyel yine boş kaldı

Gençlerbirliği, devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı tecrübeli defans oyuncusu Fatih Akyel ile yollarını ayırdı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ile anlaşamayarak kadro dışı kalan ve devre arasında Gençlerbirliği'ne transfer olan tecrübeli defans oyuncusu Fatih Akyel, kırmızı-siyahlı ekibin formasını hiçbir resmi maçta giyemeden takımdan gönderildi. Yaklaşık 3 aydır Gençlerbirliği ile antrenmanlara çıkan ve sadece 1 kez maç kadrosuna girebilen 29 yaşındaki tecrübeli defans oyuncusu, Kulüp Başkanı İlhan Cavcav ile bir görüşme yaptı. Fatih Akyel'in İlhan Cavcav'a oynayamadığı için rahatsızlık duyduğunu anlattığı öğrenilirken, görüşmenin ardından tecrübeli futbolcunun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği belirtildi. Takımının son 2 antrenmanına çıkmayan Fatih Akyel, takım arkadaşlarına veda ederek, kulüpten ayrıldı.

12.04.2007


 

Maradona'yı alkol bitirdi

Arjantinli eski futbol yıldızı Diego Armando Maradona, 13 gün önce kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.

Aşırı alkol tüketimi nedeniyle Buenos Aires'teki Guemes Hastanesi'ne kaldırılan 46 yaşındaki Maradona'nın önceki gece yarısından sonra hastaneden ayrıldığını bildirdi. Futbolu 1997'de bırakan Maradona'nın, 28 Martta aşırı alkol tüketimi sonucu rahatsızlandığı bildirilmişti. Doktoru Alfredo Cahe, Maradona'nın hepatit hastası olduğunu, bunu alkol tüketimine bağlı bir vaka olarak tespit ettiklerini söylemişti. Maradona, 2004 yılında, aşırı dozda kokain kullanımı yüzünden kalp krizi geçirmiş ve ölümden dönmüştü. Eski futbol yıldızı, 2005'te Kolombiya'daki bir hastanede yapılan ameliyatla midesine kelepçe takılmasından sonra 50 kilo vermişti.

12.04.2007


 

UEFA'da yarı final heyecanı

UEFA Kupası'nda çeyrek final rövanş maçları bugün yapılacak. Yarı finale yükselecek 4 takımın belirleneceği bu akşamki mücadeleler öncesi ilk maçlardan galibiyetle ayrılan İspanyol takımlar, yarı final için daha avantajlı durumda bulunuyor.

Önce Kayserispor'u daha sonra da Fenerbahçe'yi kupanın dışına iten Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, sahasında yaptığı Werder Bremen maçından golsüz beraberlikle ayrılırken, bu maçın rövanşı için Almanya'ya gidecek. Kupanın bir diğer Alman takımı Bayer Leverkusen'i deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla yenen İspanyol Osasuna, yarı final yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

İSPANYOLLAR İÇİN ZOR GECE

Kupanın bir diğer İspanyol takımı Espanyol, seyircisi önünde yaptığı maçta Portekiz temsilcisi Benfica'yı 3-2 yenerken, bu akşam Portekiz'de yarı final şansı arayacak. Geçen yıl bu kupayı müzesine götüren Sevilla ise ilk maçtan 2-1 galibiyetle ayrıldığı Tottenham ile İngiltere'de karşı karşıya gelecek. UEFA Kupası'nda maç programı şöyle: Werder Bremen (Almanya) AZ Alkmaar (Hollanda), Osasuna (İspanya) Bayer Leverkusen (Almanya), Benfica (Portekiz) Espanyol (İspanya), Tottenham (İngiltere) Sevilla (İngiltere)..

12.04.2007


 

Venüs Williams 2. defa İstanbul Cup'ta yarışacak

Sony Ericsson WTA Tour yönetimi, bu yıl 1926 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da 3. kez düzenlenecek İstanbul Cup tenis turnuvasında mücadele edecek tenisçilerin isimlerini turnuva organizasyonuna iletti. İstanbul'a bu yıl gelecek tenisçiler arasında ABD'li Venüs Williams ile Rus Elena Dementieva gibi yıldız isimler de bulunuyor.

Garanti Koza, Spor Toto ve Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda, 1920 Mayıs'ta ön eleme maçlarıyla başlayacak olan 3. İstanbul Cup tenis turnuvasında ana tablo maçları 2126 Mayıs tarihlerinde Tekstilkent Arena'da yapılacak.

Başta dünyaca ünlü tenisçi Venüs Williams olmak üzere birçok ünlü raket İstanbul Cup'a ikinci kez gelirken, bir başka ünlü isim Rus Elena Dementieva ise İstanbullu tenisseverlerin karşısına ilk kez çıkacak.

''Türk'ün Raketi'' ve ''İstanbul Cup Sultanını Arıyor'' sloganlarıyla Türk ve dünya tenisseverlerinin karşısına çıkacak bu yılki turnuvaya katılacak isimler arasında ayrıca, İtalyan Mara Santangelo, Alman AnnaLena Groenefeld, Ukraynalı Alona Bondarenko, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Fransız Aravane Rezai, Kolombiyalı Catalina Castano, Rus Elena Vesnina, Hindistanlı Sania Mirza gibi dünyaca tanınmış raketler bulunuyor. Uzun süre sakatlık nedeniyle turnuvalara katılamayan genç Rus yetenek Elena Bovina ise turnuvanın sürpriz ismi olarak dikkat çekiyor.

12.04.2007


 

Ronaldinho'ya Zico sahip çıktı

Eski performansını aratan ve bu sezon bekleneni sahaya yansıtamayan Ronaldinho'ya Fenerbahçe teknik direktörü Zico sahip çıktı.

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından düşüşe geçen ve 2006 Dünya Kupası'nda da vasatı aşamayan Barcelonalı futbolcu hakkında Zico, "Geçen sezon Barcelona'ya büyük bir zafer kazandırdığını unutmasın" dedi. Diariosport'a açıklamalarda bulunan Brezilyalı teknik adam, Ronaldinho'nun son yıllarda Brezilya'nın yetiştirdiği en önemli isim olduğunu belirtirken, "Bu form düşüklüğünü sadece kendisi açıklayabilir ama böyle şeylerin olması normal. Performansının hep yüksek olmasından dolayı üzerinde baskı var. Sanırım kafası rahat değil. Bence geçen sezon takımını Avrupa'nın en önemli kupasında zafere taşımış bir isme biraz tolerans gösterilmeli. Geçen sezonki performansını sorunlarını aştığı anda tekrar edecektir" şeklinde konuştu.

12.04.2007


 

Real Madrid şampiyon

Belçika'nın Charleroi kentinde Spiroudome Spor Salonu'nda oynanan ULEB Cup finalinde Real Madrid Litvanya temsilcisi Lietuvos Rytas'ı 7587 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Real Madrid bu şampiyonlukla birlikte önümüzdeki sene Euroleague'de mücadele etme hakkını da kazandı. İspanyol ekip ilk yarıyı 4041 geride kapatsa da üçüncü periyotta rakibine 2917'lik üstünlük kurdu ve maçı kazanmayı başardı. Final maçında "En Değerli Oyuncu" (MVP) ödülüne ABD'li oyuncu Charles Smith layık görüldü. Maçın en skorer oyuncusu olan Charles Smith 19 sayı, 3 ribaund, 1 asist ve 3 blokluk performans sergiledi. ULEB Cup finalinde oynayan ilk Türk oyuncu olan Kerem Tunçeri benchden geldiği karşılaşmada 14 dakika süre alırken 5 sayı, 2 asistlik performans sergiledi.

12.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004